GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαξίμου: Το νέο ασφαλιστικό προστατεύει τους πιο αδύναμους

Ενόψει της ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την ασφαλιστική και την φορολογική μεταρρύθμιση, κυβερνητικές πηγές ...


Ενόψει της ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την ασφαλιστική και την φορολογική μεταρρύθμιση, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση πέτυχε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς πάνω στους στόχους της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου», και τονίζει ότι πρόκειται για μια νομοθετική πρόταση που «βρίσκεται στον αντίποδα των συμφωνιών που προωθούσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου».

Ειδικότερα, αναφέρουν πως η κυβέρνηση πέτυχε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς πάνω στους στόχους της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου, με μια μεταρρύθμιση που «διασφαλίζει πλήρως τις συντάξεις, προστατεύει τους πιο αδύναμους, κατανέμει δικαιότερα και αναλογικότερα τα φορολογικά βάρη και τις ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

Τονίζουν ότι αυτή η νομοθετική πρόταση βρίσκεται στον αντίποδα των συμφωνιών που προωθούσε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και στις οποίες, όπως υπογραμμίζουν, θεωρείτο δεδομένη η δραστική οριζόντια μείωση των συντάξεων, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, η πλήρης ανταποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος, η κατάργηση του αφορολόγητου και η επιβάρυνση - για μια ακόμα φορά - των πιο αδύναμων, δηλαδή αυτών που τόσα χρόνια σήκωσαν το τεράστιο βάρος της κρίσης.

«Οι ίδιοι που είχαν συμφωνήσει σε ένα τέτοιο σχέδιο κοινωνικής καταστροφής, έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να υπονομεύσουν την διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού», σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι «επιχείρησαν να υποκινήσουν συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες και να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης», «χαρακτήρισαν την κατάθεση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου ως μονομερή ενέργεια έναντι των δανειστών, και έσπευσαν να προεξοφλήσουν ότι η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να το αποσύρει, προκειμένου να μην προκληθεί εμπλοκή στην διαπραγμάτευση».

Ως προς αυτά, υπενθυμίζουν τις παρακάτω δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ στις 12 Απριλίου, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάθεση του ασφαλιστικού και του φορολογικού στην Βουλή: «Πέρυσι, ο κήρυκας της θεωρίας των παιγνίων, που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και στο τρίτο Μνημόνιο, ήταν ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης. Φέτος, έχουμε τρεις κήρυκες της ίδιας επικίνδυνης θεωρίας. Τους κυρίους Γ. Κατρούγκαλο, Γ. Σταθάκη και Ε. Τσακαλώτο. Δηλαδή, τον υπουργό που μαζί με τον κ. Τσίπρα παρακαλούσε το Δ.Ν.Τ. να συμμετέχει επί τριετία στο πρόγραμμα. Το έργο είναι παιγμένο ξανά και ξανά. Από την «επικείμενη συμφωνία» στη «σύγκρουση». Και από τη «σύγκρουση» στην οδυνηρή για τους πολίτες συνθηκολόγηση. Όμως, αυτήν τη φορά, η παράσταση δεν κόβει εισιτήρια…».

Κατόπιν τούτων, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι «σήμερα διαψεύδονται οικτρά και ο ελληνικός λαός βλέπει πολύ καθαρά, ποιοι είναι αυτοί που διαπραγματεύονται αποφασιστικά υπερασπιζόμενοι την κοινωνική συνοχή και ποιοι υπέγραψαν λευκά χαρτιά κοινωνικής καταστροφής, φροντίζοντας μόνο για τους κολλητούς και τους συνεργάτες τους».

1 σχόλιο

  1. ΠΟΙΟΣ ΤΡΕΛΟΣ ΘΑ ΔΑΝΕΙΖΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ καΜένο εντελώς,

    χωρίς ‘’αιματηρές’’ εγγυήσεις, με αυτή τους την συμπεριφορά?
    =========================================

    ΠΡΙΝ καν καθίσουν στην πολυθρόνα διασπάθισαν με ‘’ύποπτες’’ και αδιαφανείς διαδικασίες 500 εκατ. ευρώ , για υπέργηρες ‘’καρκάσες ’’ υπέρ πεντηκονταετών αεροπλάνων, όταν τα παιδιά λιποθυμούσαν από την πείνα.

    *Αγωνιούμε και ψάχνουμε να βρούμε αιτίες γιατί διαρκώς οι δανειστές αναβάλλουν και διαρκώς αποδεικνύουν την ΕΛΛΕΙΨΗ εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Αλέξη καΜένου εντελώς.
    *Ποιος ξένος μπορεί να δεσμευτεί στο λαό του, ότι ο Τσίπρας είναι πρόσωπο αξιόπιστο, και οικονομικά κατηρτισμένο, ώστε να κάνει ΣΩΣΤΗ ! διαχείριση των χρημάτων των λαών που μας δανείζουν?

    Λες και ήταν υποχρεωμένοι να μας δανείσουν,
    ============================================
    *Βρίσαμε χυδαία , προσβάλαμε βάναυσα και προκαλέσαμε τους ΠΑΝΤΕΣ, αρχής γενομένης με το ‘’αχόρταγο’’ κατασκεύασμα της πολιτικής ηλιθιότητας που έγινε και υπουργό. Ποιον δεν έβρισε και ποιον δεν προκάλεσε τόσο ο ακροδεξιός συνέταιρος όσο και ο ίδιος ο Τσίπρας, με την αγραμματοσύνη του και τους κοκκινολαίμηδες συμβούλους του?
    *Δυστυχώς, οι ‘’αριστεροί’’ προβοκάτορες της δημοκρατίας και της νομιμότητας, φαίνεται, πως βρίσκονται σε ‘’διατεταγμένη’’ υπηρεσία καταστροφής της Ελλάδας, κατάληψης της εξουσίας, κατάργηση της δημοκρατίας, Η, ??? υπό την επήρεια επικίνδυνων παραισθησιογόνων ουσιών?
    *Ποιες υπογεγραμμένες συμφωνίες τήρησε και εφάρμοσε ο χουντο- αναστημένος ‘’εκλεκτός’’ των ..εκλεκτών της Χούντας?
    *Τι ακριβώς έχει ως ‘’ΑΤΟΥ’’ ο κ Τσίπρας, για να απαιτήσει και μείωση χρέους ?
    *Ποιες διαρθρωτικές αλλαγές έχει εφαρμόσει και ποιους νόμους ενεργοποιήσει ώστε να αντιληφθούν και οι εταίροι μας-δανειστές, όταν δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες των λαών που θα πληρώσουν ‘’ την ασυλία Τσίπρα ‘’ στον Καραμανλή?
    *Πόσες ..μυριάδες κομματικοί κολαούζοι ‘’κατέχουν’’ δημόσιες θέσεις λόγω μαυρογυαλούρικης συμπεριφοράς των πεινασμένων για εξουσία μπολσεβίκων.
    *Με ποια εχέγγυα έρχεται σήμερα ο Τσίπρας και υπόσχεται τόσο προεκλογικά ,όσο και μετεκλογικά μείωση του χρέους από την ΕΕ, όταν ΚΑΝΕΙΣ !!! δεν την του υπεσχέθη, κι όταν η μέχρι σήμερα ΣΠΑΤΑΛΗ και μικροκομματική διακυβέρνηση της χώρας υπήρξε πελατειακή και αντισυνταγματική ‘’αντάξια’’ της κλίκας των όψιμων απογόνων του σταλινικού ολοκαυτώματος της δημοκρατίας, της ισότητας της ανθρωπιάς.
    **Ποιος ΤΡΕΛΟΣ πολιτικός ηγέτης των μελών της ΕΕ, θα τολμήσει να προτείνει στο λαό του, να υποστεί νέες θυσίες, για να ‘’ακούνε’’ τις ΒΡΙΣΙΕΣ του Καμμένου και την βρόμικη προπαγάνδα, εκβιασμούς, ψευτοαντριλίκια και σπατάλη ασυγκράτητη , ανώφελη και μικροκομματική συμπεριφορά , από τους Τσιπρογιάννηδες , με τα χρήματα που θα στερηθούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους?
    *Τι ακριβώς προτείνει ή, έκανε υπέρ της ελληνικής οικονομίας και των ελλήνων, εκτός του: ΝΑ ‘’ΧΑΡΙΣΕΙ’’ τον ‘’Αστέρα’’ ,να ‘’δωροθετήσει ’’ τα ελληνικά αεροδρόμια, να καταστήσει τους τούρκους πιο ασύδοτους και πιο επικίνδυνους και να διορίσει όλα τα κομματικά του απολειφάδια, ως ‘’αναγκαία’’ στοιχεία προόδου προς την χρεοκοπία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση