GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με λένε Σαντίκ Χαν και είμαι ο δήμαρχος του Λονδίνου

Ο μουσουλμάνος βουλευτής των Εργατικών Σαντίκ Χαν, γιος Πακιστανού μετανάστη, ορκίστηκε σήμερα δήμαρχος του Λονδίνου, σε μία πρωτοφανής...


Ο μουσουλμάνος βουλευτής των Εργατικών Σαντίκ Χαν, γιος Πακιστανού μετανάστη, ορκίστηκε σήμερα δήμαρχος του Λονδίνου, σε μία πρωτοφανής εκλογική αναμέτρηση για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.
«Με λένε Σαντίκ Χαν και είμαι ο δήμαρχος του Λονδίνου» συστήθηκε σήμερα επισήμως στα 8.6 εκατομμύρια των Λονδρέζων ο 54χρονος Χαν και πρόσθεσε: «Τις τελευταίες 24 ώρες, δεν μπορώ να το πιστέψω».
«Αυτή η εκλογή δεν ήταν χωρίς διαμάχες. Είμαι τόσο περήφανος που το Λονδίνο επέλεξε την ελπίδα από το φόβο και την ενότητα από τη διαίρεση. Ο φόβος δεν μας κάνει πιο ασφαλείς, μας κάνει μόνο πιο αδύναμους. Και η πολιτική του φόβου δεν είναι καλοδεχούμενη στην πόλη μας», είπε μετά την επισημοποίηση της εκλογής του, ο νέος δήμαρχος.
Ο Χαν κέρδισε πανηγυρικά τον 41χρονο Συντηρητικό αντίπαλό του, Ζακ Γκόλντσμιθ, επιχειρηματία και γιο δισεκατομμυριούχου, συγκεντρώνοντας ποσοστό 44%, ενώ ο Γκόλντσμιθ 35%.
Ο 45χρονος βουλευτής του Τούτινγκ, μιας λαϊκής συνοικίας του νότιου Λονδίνου, είναι ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της κοσμοπολίτικης βρετανικής πρωτεύουσας των 8.6 εκατομμυρίων, αλλά και μιας μεγάλης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση