GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης: Ντρέπομαι για τους Αυστριακούς που είναι κατά των προσφύγων

Έντονη κριτική στην πολιτική της Αυστρίας στο θέμα του ασύλου άσκησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, τονίζοντας χαρα...


Έντονη κριτική στην πολιτική της Αυστρίας στο θέμα του ασύλου άσκησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στη Βιέννη: "Ντρέπομαι για τις εξελίξεις στην Αυστρία".

Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι ντρέπεται και για τους Αυστριακούς, οι οποίοι τάσσονται εναντίον των προσφύγων και υποστηρίζουν την αποστολή αυστριακού στρατού στα σύνορα της ΠΓΔΜ.

Ταυτόχρονα, ο Γ. Βαρουφάκης εξέφρασε ανησυχίες για την άνοδο του εθνικισμού στην Ελλάδα, όπως επίσης και στην Αυστρία, επισημαίνοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ότι της λείπει η ολοκλήρωση. "Μετά την κατάρρευση του 2008 τα ευρωπαϊκά κράτη άρχισαν μεταξύ τους να δείχνουν με το δάκτυλο το ένα το άλλο. Πρέπει να αρχίσουμε να ξανασκεφτόμαστε τη σημασία της δημοκρατίας", επεσήμανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Δριμεία κριτική στην αυστριακή προσφυγική πολιτική άσκησε στην ίδια συνέντευξη Τύπου και ο Έριχ Φένινγκερ, ο διευθυντής της Volkshilfe, μίας από τις σημαντικότερες ανθρωπιστικές οργανώσεις στην Αυστρία, στην οποία συμμετέχει ενεργά η σύζυγος του Αυστριακού ομοσπονδιακού προέδρου Χάιντς Φίσερ, Μάργκιτ.

Σύμφωνα με τον Έριχ Φένινγκερ, οι προερχόμενοι από το συγκυβερνών -με τους Σοσιαλδημοκράτες- συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα υπουργοί Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, και η (ήδη απελθούσα) Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ, φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για το κλείσιμο των συνόρων στην ΠΓΔΜ, κάτι που προκαλεί τη μεγάλη δυστυχία των προσφύγων εκεί.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, στην Ειδομένη βρίσκεται το "σημείο αποκρυστάλλωσης" της αποτυχίας της Ευρώπης, και ιδιαίτερα ένας Αυστριακός που θα βρεθεί εκεί αισθάνεται υπεύθυνος για αυτή την εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση