GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντάισελμπλουμ: Το ζήτημα του χρέους θα συζητηθεί αργότερα – ΒΙΝΤΕΟ

Τα μέτρα που ψηφίστηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο, ο μηχανισμός προληπτικών μέτρων και η βιωσιμότητα του χρέους συζητήθηκαν στη συνεδρί...


Τα μέτρα που ψηφίστηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο, ο μηχανισμός προληπτικών μέτρων και η βιωσιμότητα του χρέους συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι το ζήτημα του χρέους θα συζητηθεί «αν και εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει να πληροί τις προϋποθέσεις και τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει».

«Το ζήτημα του χρέους θα μπορέσει να συζητηθεί αργότερα» τόνισε και πρόσθεσε ότι «η βελτιστοποίηση της διαχείρισης του χρέους είναι κλειδί για την επιτυχία των συζητήσεων».

Αναφορικά με τον μηχανισμό προληπτικών μέτρων ο επικεφαλής του Eurogroup υπογράμμισε ότι «πρέπει να νομοθετηθεί ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα τεθούν στην πρακτική εφαρμογή τους συγκεκριμένοι στόχοι».

«Στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να εκπληρώσει τον στόχο του πλεονάσματος του 3,5% αυτός ο μηχανισμός θα τεθεί αυτομάτως σε εφαρμογή», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, σημείωσε ότι «μας βοήθησε να αξιολογήσουμε αν όλα είναι στο πλαίσιο της προηγούμενης συμφωνίας ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας». 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση