GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καναδάς: Στο έλεος της πυρκαγιάς, κυριολεκτικά, το Φορτ Μακ Μάρεϊ

Oι δασικές πυρκαγιές που κατακαίουν τον δυτικό Καναδά διπλασιαστήκαν σε έκταση χθες, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες εκτιμούν πως η κα...


Oι δασικές πυρκαγιές που κατακαίουν τον δυτικό Καναδά διπλασιαστήκαν σε έκταση χθες, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες εκτιμούν πως η κατάσταση στην Αλμπέρτα παραμένει "απρόβλεπτη και επικίνδυνη".
Εκτός από την πόλη του Φορτ Μακ Μάρεϊ - που έχει εκκενωθεί από τις 85.000 κατοίκους και ήδη μετρά 2000 κτίρια καμμένα, οι αρχές δίνουν μάχη για να μην πλησιάσουν οι φλόγες προς τις πετρελαϊκές εγκαταστάσις, οι τρίτες σε μέγεθος πετρελαϊκές δεξαμενές της χώρας.

Οι φωτιές που συνεχίζουν να προχωρούν έχουν κάψει περισσότερα από 200.000 εκτάρια,.
27 πυροσβεστικά αεροσκάφη, ανθρώπινο δυναμικό, που ξεπερνά τα 1.000 άτομα, 150 ελικόπτερα και εκατοντάδες οχήματα συμμετέχουν στο έργο της προσπάθειας περιορισμού του πύρινου μέτωπου, που καλύπτει μία έκταση μεγαλύτερη από εκείνη της Νέας Υόρκης.
Ωστόσο, οι καυτοί ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με της συνθήκες έντονης ξηρασίας επιτείνουν το καταστροφικό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση