GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Είμαι θύμα" λέει ο πρώτος κατηγορούμενος για την απάτη-μαμούθ

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας ο οποίος φέρεται ως ένας και από τους βασικούς πρωταγωνιστές απάτης - μαμο...


Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας ο οποίος φέρεται ως ένας και από τους βασικούς πρωταγωνιστές απάτης - μαμούθ σε βάρος επενδυτών.
Στην μαραθώνια απολογία του ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η "εγκληματική οργάνωση" και τις μεθόδους που ακολουθήθηκαν προκειμένου να διακινηθούν εκατομμύρια ευρώ.

Ο επιχειρηματίας και επίτιμος πρόξενος της Ουκρανίας στην Ελλάδα, αρνήθηκε ότι έχει ηγετικό ρόλο στην υπόθεση και εμφανίστηκε ως θύμα του συγκατηγορουμένου του, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν ο στενός συνεργάτης του στην απάτη. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος είπε στην απολογία του πως εξαπατήθηκε, αφού όπως ισχυρίστηκε τόσο ο ίδιος όσο και μέλη της οικογένειας του επένδυσαν χρήματα τα οποία έχασαν.

Μιλώντας με τους δημοσιογράφους, ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι είναι και ο ίδιος θύμα του άλλοτε στενού του συνεργάτη, καθώς έχει χάσει πολλά χρήματα. “Η ιστορία αυτή αποκαλύφθηκε χάρη στις ενέργειες μου από το Μάιο του 2015 ως σήμερα. Το μεγαλύτερο μέρος του αποδεικτικού υλικού έχει προσκομιστεί στις αρχές από εμένα", ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: "Έχω κινηθεί ενώπιον δικαστικών και αστυνομικών αρχών σε πέντε διαφορετικές χώρες. Αγγλικά και Ουκρανικά δικαστήρια με έχουν δικαιώσει και έχουν μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του συγκατηγορουμένου μου και της εταιρίας του. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά και αποδεικνύουν όχι μόνο την αθωότητα μου αλλά και το μέγεθος της μεθόδευσης εναντίον μου και εναντίον όλων των επενδυτών. Συνολικά εγώ και συγγενικά μου πρόσωπα έχουμε χάσει επτά εκατομμύρια δολάρια. Όλοι αυτοί είναι μια συμμορία. Ο συγκατηγορούμενος μου έφαγε όλα τα λεφτά. Μόνο στους μπράβους του έδινε 700.000 ευρώ το χρόνο. Υπάρχουν στοιχεία ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος και οι συνεργάτες του σχεδίαζαν ακόμα και τη δολοφονία μου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος είπε ενώπιον της ανακρίτριας ότι ο ίδιος είχε επενδύσει 6 εκατ. δολάρια και ακόμα 400 χιλιάδες δολάρια οι γονείς και ο αδελφός του. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του, επικαλέστηκε έγγραφα, αλλά και τη μήνυση που είχε καταθέσει, πριν από περίπου ένα χρόνο, μαζί με άλλους επενδυτές σε βάρος του συγκατηγορουμένου του, και άλλοτε στενού του συνεργάτη, αξιώνοντας τα χρήματα των επενδύσεων και κατηγορώντας τον πως τον παραπλάνησε και τον χρησιμοποίησε για να προσελκύσει επενδυτές χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει πως επρόκειτο για απάτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνήγοροι του επιχειρηματία προσκόμισαν στον ανακριτή υπεύθυνες δηλώσεις 16 θυμάτων της απάτης που υπερασπίζονται τον κατηγορούμενο, υποστηρίζοντας ότι η σύλληψή του εγκυμονεί κινδύνους για την εξέλιξη των δικαστηρίων που εκκρεμούν σε άλλες χώρες, από τις αποφάσεις των οποίων περιμένουν την επιστροφή των χαμένων χρημάτων τους. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς δηλώνουν πρόθυμοι να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισής του, λέγοντας ότι είναι και ο ίδιος θύμα της απάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση