GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απέτυχε η απόδραση: Οι δύο τίγρεις επέστρεψαν στο ολλανδικό καταφύγιο

Λίγες μόνο ώρες κράτησε η... ελευθερία για δύο τίγρεις της Βεγγάλης που το έσκασαν το πρωί από το καταφύγιο αιλουροειδών στην κοινότη...


Λίγες μόνο ώρες κράτησε η... ελευθερία για δύο τίγρεις της Βεγγάλης που το έσκασαν το πρωί από το καταφύγιο αιλουροειδών στην κοινότητα Ολντέμπερκουπ, της βόρειας Ολλανδίας για να κάνουν τη βόλτα τους στην περιοχή.

Διαβάστε ΕΔΩ: Συναγερμός για δύο τίγρεις που δραπέτευσαν από καταφύγιο αιλουροειδών

Οι δύο τίγρεις, ο Ράτζα και ο Δελχί, επέστρεψαν στα κλουβιά τους κοιμισμένες, αφού ο κτηνίατρος που συμμετείχε στην επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους κατάφερε τελικά, μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, να τις ναρκώσει ρίχνοντάς τους αναισθητικά βέλη.

Αφού διαπίστωσαν ότι τα αιλουροειδή το είχαν ρίξει στον ύπνο και δεν αποτελούσαν πλέον κίνδυνο, οι αστυνομικοί τα μετέφεραν πίσω στο καταφύγιο. Η κάθε τίγρη ζυγίζει περί τα 150 κιλά και χρειάστηκε να κινητοποιηθούν πολλοί άνδρες για να τις σηκώσουν με ασφάλεια.

Οι τίγρεις περιφέρονταν για περίπου τέσσερις ώρες σε μια δασώση περιοχή που αποτελεί μέρος του καταφυγίου, όμως υπήρχε κίνδυνος να περάσουν και τον τελευταίο φράχτη και να φτάσουν στην κοινότητα. Ο δήμαρχος Χάρι Οούστερμαν διαβεβαίωσε πάντως ότι κανείς από τους κατοίκους δεν διέτρεξε κίνδυνο και όλοι είχαν προειδοποιηθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους, για παν ενδεχόμενο.

Ο Ράτζα και ο Δελχί προέρχονταν από έναν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο της Γερμανίας, ο ιδιοκτήτης του οποίου αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες και δεν ήταν πλέον σε θέση να φροντίζει τις τίγρεις του.

Η περιπέτεια των αιλουροειδών προκάλεσε καταιγισμό σχολίων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, δύο αστυνομικοί από το Ντελφσχάβεν, κοντά στο Ρότερνταμ, ανήρτησαν στο Twitter μια φωτογραφία τους με το ζώο που καταδίωκαν εκείνοι όλο το πρωί: μια κατσίκα που το είχε σκάσει από έναν αγρόκτημα για παιδιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση