GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση έχει θράσος απύθμενο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγορώντας την για απύθμενο θράσος και το...


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγορώντας την για απύθμενο θράσος και τονίζοντας, ότι μαζί με τους πανηγυρισμούς της για το κλείσιμο της αξιολόγησης περίσσεψαν και τα ψέματα.

«Κλείνει, λέει η αξιολόγηση, με το νομοσχέδιο σκούπα και με τα μέτρα που δεν έχουν πάτο Είναι θράσος απύθμενο να πανηγυρίζετε και να ισχυρίζεστε ότι καταφέρατε να την κλείσετε χωρίς επιπλέον μέτρα, όταν φέρνετε τον «κόφτη», ότι αποφεύγετε τα οριζόντια μέτρα και εισάγετε ένα εργαλείο που θα τα κόβει όλα. Μισθούς συντάξεις; Ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε;» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας κατά τη συζήτηση του σχετικού πολυνομοσχεδίου.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε την κυβέρνηση «επικίνδυνο υπηρέτη των μονοπωλιακών ομίλων», και πρόσθεσε ότι εξαπατά τον ελληνικό λαό, αποκλείοντας από τις περικοπές δαπανών τα αφεντικά της».

«Πως προκύπτει η κοινωνική δικαιοσύνη που επαγγέλλεστε όταν περικόπτετε ακόμα και τα επιδόματα φτωχοκομείου, τις δαπάνες υγείας;» σημείωσε και συνέχισε:

«Είναι ακόμα πιο θρασύ το επιχείρημα σας ότι ο «κόφτης» δεν θα χρειαστεί αφού θα πιάσουμε τον στόχο. Μιλάτε για δίκαια κοινωνικά φόρους. Προσπαθείτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Γιατί τα επιπλέον 5-6 δις ευρώ θα τα πάρετε από τα λαϊκά στρώματα. Γι’ αυτό και τα πολιτικά σας αφεντικά και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι σας πανηγυρίζουν. Το θράσος σας δεν έχει όρια. Μειώνετε το αφορολόγητο όριο, αυξάνετε δραστικά τις κλίμακες του ΕΝΦΙΑ. Ακόμα και τα αγροτεμάχια χαρατσώνετε. Θέλετε να τους αναγκάσετε να πουλήσουν την γη τους σε μονοπωλιακούς ομίλουςΔεν είστε αφελείς ή άσχετοι. Γιατί δεν είναι μόνο η πολιτική αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων αλλά και συγκέντρωσης του πλούτου στα χέρια των μονοπωλιακών ομίλων. Και για να ρίξετε στάχτη στα μάτια φορολογείτε και τις ξενοδοχειακές μονάδες».

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «αποδέχεται ακόμα και τις προτάσεις των φίλων της του ΣΕΒ για κατάργηση του δώρου και των συλλογικών συμβάσεων και μείωση μισθών», ενώ έντονα επικριτικός ήταν σε ότι αφορά τα «κόκκινα δάνεια».

«Παραδίδετε τα σπίτια χιλιάδων ανθρώπων που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους, τα χρέη που έγιναν από το ίδιο σάπιο καθεστώς, που υπηρετείτε με ευλάβεια. Τα δίνετε τώρα βορρά σε αυτούς που όταν φορούσατε την κόκκινη προβιά σας τους χαρακτηρίζατε κοράκια των αγορών. Οι φίλοι σας οι τραπεζίτες θα επιλέξουν τα ακίνητα φιλέτα, που θα πάρουν με συνοπτικές διαδικασίες. Και τα υπερχρεωμένα κοινωνικά στρώματα θα υποχρεωθούν να καταβάλουν ότι έχουν για να κρατήσουν τα σπίτια τους», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Αντί για φόρους, στους φίλους σας τους ετοιμάζετε νέες φοροαπαλλαγές, ακόμα περισσότερο ζεστό χρήμα για αυτούς».

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι όλες οι πολιτικές της κυβέρνησης είναι μέρος του σχεδίου για εμβάθυνση στην ΟΝΕ, σημείωσε ότι «η ίδια η ΕΕ προβλέπει μνημόνια διαρκείας για όλα τα κράτη», και πρόσθεσε ότι «αυτά συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που παλαιότερα, πριν κάνει ‘κωλoτούμπες’, κατάγγελλε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ο λαός δεν πρέπει να παραμυθιάζεται, και πρέπει να καταδικαστεί ως πελώριο ψέμα η θέση της κυβέρνησης ότι δεν μεταλλάχτηκε και ότι δεν είναι όλα αυτά ακραία λιτότητα και δεν είναι στον ιδρυτικό κανόνα της ΕΕ».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στις γαλλικές κινητοποιήσεις, χαρακτηρίζοντας έκτρωμα το νομοσχέδιο που θα νομοθετήσει με προεδρικά διατάγματα ο Φρανσουά Ολάντ, σημειώνοντας ότι «με όποιο δάσκαλο καθίσεις τόσα γράμματα θα μάθεις».

Αναφερόμενος στο νέο Ταμείο Αξιοποίησης και Επενδύσεων δημόσιας περιουσίας, ο κ.Κουτσούμπας υποστήριξε ότι, στόχος είναι να δημιουργήσει νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, ενώ απώλειες θα έχουν μόνο τα φτωχά στρώματα που θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και μέσα μεταφοράς.

Ακόμα, υποστήριξε ότι «από πουθενά δεν προκύπτει ο ισχυρισμός περί δήθεν γρήγορης ανάπτυξης που θα απογειώσει τη χώρα και θα κερδίσουν οι εργαζόμενοι».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει μαθήματα αριστεροφροσύνης. Λέει ότι παλεύει για μια άλλη ιδεατή κοινωνία, και ματώνει. Μπορεί να παλεύει και να ματώνει αλλά για την καπιταλιστική κοινωνία. Για ένα σύστημα σάπιο εκμεταλλευτικό που το μόνο που θα δώσει είναι φτώχεια και πολέμους», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση