GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλέξης Τσίπρας: Το μιντιακό κατεστημένο έπαιξε και έχασε

«Σήμερα η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη και απομονωμένη αλλά βρίσκει ισχυρή στήριξη και υποστήριξη από μια σειρά δυνάμεων που έχουν καταν...


«Σήμερα η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη και απομονωμένη αλλά βρίσκει ισχυρή στήριξη και υποστήριξη από μια σειρά δυνάμεων που έχουν κατανοήσει ότι ο τόπος δικαιούται να αλλάξει σελίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, που πραγματοποιείται ένα περίπου 24ωρο μετά το κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Τονίζοντας την ανάγκη «να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και του δανεισμού», ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «έχει δημιουργηθεί μια πεποίθηση και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ότι αυτός ο τόπος δικαιούνται να επιστρέψει στον δρόμο της ανάπτυξης. Αυτή η αλλαγή στάσης, ο μεγάλος μετασχηματισμός, κυρίως στο επίπεδο των κυβερνήσεων, δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, ήταν αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας σε όλα τα επίπεδα».

Η κυβέρνηση βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πολιτικής σύγκρουσης που υπερβαίνει και την Ευρώπη, τόνισε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι «έδωσε μια μάχη με ψυχραιμία με αποφασιστικότητα, προσοχή και επιδεξιότητα. Η προσπάθεια και η δουλειά της διαπραγματευτικής ομάδας είναι αξιέπαινη και αποδίδει σήμερα καρπούς».

Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup, παρατήρησε πως δικαιώνει τις πολύμηνες προσπάθειες και αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει χωρίς να υποχωρεί διαρκώς σε παράλογες απαιτήσεις.

Κλείνει η αξιολόγηση χωρίς επιπρόσθετα μέτρα, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, εφαρμόσαμε τη συμφωνία, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα ευελιξίας».

 

"Το μιντιακό κατεστημένο έπαιξε και έχασε"

 Αλέξης Τσίπρας έκανε σφοδρή επίθεση στα media τονίζοντας ότι δεν βάζουν μυαλό και «αντί να δουν το δάσος, βλέπουν το δέντρο». Τόνισε ότι ο αυτόματος κόφτης δεν είναι νέο μνημόνιο σημειώνοντας: «Αντί να δουν το δάσος (κλείσιμο αξιολόγησης), εστιάζουν στο δέντρο (μηχανισμό δημ/νομικής διόρθωσης)». «Η διόρθωση δεν θα χρειαστεί. Για πρώτη φορά, έχουμε πρόγραμμα που μπορεί να βγει», εκτίμησε ο πρωθυπουργός. Αποκλείεται η ενεργοποίηση του μηχανισμού για όλο το 2017 και αυτό θα ισχύει και για το 2018, είπε.

«Προσπάθησαν να προεξοφλήσουν ότι θα οδηγηθούμε σε λήψη πρόσθετων μέτρων 3,6 δισ. ευρώ», είπε και πρόσθεσε: «Σήμερα δικαιούμαστε να είμαστε χαρούμενοι, αλλά όχι να πετάμε στα σύννεφα. Θα είναι πιο απαιτητική η νέα φάση. Χρειάζεται τόλμη και αποτελεσματικότητα».

Έκανε λόγο για εγκληματικά ψεύδη και καταστροφολογία και είπε: «Το μιντιακό κατεστημένο έπαιξε τα ρέστα του κόντρα στην κυβέρνηση. Έπαιξαν και έχασαν. Κατανοώ βέβαια ότι το κατεστημένο έπαιξε τα ρέστα του κόντρα στην κυβέρνηση. Βλέπετε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Εκλιπαρούσαν τους εταίρους για πιο σκληρά μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση