GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πούτιν: Άρρηκτοι οι δεσμοί ανάμεσα σε Ρωσία και Άγιο Όρος

Δεκτός με τιμητικές κωδωνοκρουσίες έγινε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον ιερό ναό του Πρωτάτου στο Άγιο Όρος όπου έφτασε αργά το μεσημέρι του Σ...


Δεκτός με τιμητικές κωδωνοκρουσίες έγινε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον ιερό ναό του Πρωτάτου στο Άγιο Όρος όπου έφτασε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου.
Με αντίστοιχες εκδηλώσεις, λίγο νωρίτερα έγινε η υποδοχή και του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος υποδέχθηκε τον ρώσο πρόεδρο στο παρακείμενο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας.
Ο κ. Πούτιν παρακολούθησε κατόπιν την πανηγυρική δοξολογία, με προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις των δύο προέδρων και ανταλλαγή δώρων.
Κατόπιν, ο ρώσος πρόεδρος κατευθύνθηκε στο ναό του Αγίου Παντελεήμονος όπου βρίσκεται από χθες ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. Η επίσκεψη προσκυνηματικού χαρακτήρα στο ναό θα ολοκληρωθεί με το πέρας της πανηγυρικής δοξολογίας, οπότε και ο ρώσος πρόεδρος θα αποχωρήσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την άφιξη των δύο προέδρων παρέστησαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, και ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος.
Τον κ. Πούτιν συνόδευσαν από τη Δάφνη στις Καρυές ο υπουργός και ο υφυπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Γιάννης Αμανατίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.
Πούτιν: «Η κοινή Θρησκεία και η αμοιβαία συμπάθεια συνενώνουν τους λαούς μας και μας βοηθούν να ξεπερνάμε τις δυσκολίες»
Η κοινή θρησκεία αλλά και η αμοιβαία συμπάθεια που υπάρχει συνενώνουν τους λαούς μας και μας βοηθούν να ξεπερνάμε τις δυσκολίες υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την υποδοχή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και την Κυβέρνηση στο αρχονταρίκι της Ιεράς Κοινότητας στην χερσόνησο του Άθω.
«Το Άγιον Όρος είναι ένας χώρος ο οποίος δυναμώνει την Ορθοδοξία και εμπνέει τους ορθοδόξους σε όποια χώρα κι αν βρίσκονται. Η πρώτη αναφορά για την παρουσία Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος ξεπερνά τα 1000 χρόνια» επισήμανε ο κ. Πούτιν, προσθέτοντας ότι «για άλλη μια φορά τονίζω το ειδικό βάρος που έχει το Άγιον Όρος για την ανάπτυξη της Ορθοδοξίας στην Ρωσία».
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας επισήμανε ότι οι ορθόδοξοι Ρώσοι για πολλούς αιώνες αντλούσαν από το Άγιον Όρος την πνευματική τους διαύγεια υπογραμμίζοντας στην συνέχεια ότι «σήμερα που αναγεννώνται πάλι οι ιδέες του πατριωτισμού, της ανάπτυξης της χώρας, οι πηγές της έμπνευσης βρίσκονται εδώ στο Άγιον Όρος. Γι' αυτό κάθε χρόνο είναι λογικό και εξηγείται το γεγονός ότι έρχονται όλο και περισσότεροι προσκυνητές από την Ρωσία στο Άγιον Όρος».
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την φιλοξενία που παρέχει η Ιερά Κοινότητα «στους Ρώσους που έρχονται στην περιοχή σας» τονίζοντας ότι αυτό «δείχνει τους άριστους δεσμούς της Ρωσίας με τον Άθω και την βαθιά πνευματική σχέση που υπάρχει με την χώρα σας».
«Εδώ είναι και η Αγία Ζώνη η οποία έχει έλθει στην Ρωσία και μπόρεσαν να την προσκυνήσουν εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί» πρόσθεσε.
«Το Άγιο Όρος έχει μια πραγματικά ανθρωπιστική, πνευματική αποστολή. Και ειδικά φέτος, καθώς το 2016 είναι έτος αφιερωματικό στις σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδας. Η κοινή θρησκεία αλλά και η αμοιβαία συμπάθεια που υπάρχει συνενώνουν τους λαούς μας και μας βοηθούν να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Αυτό εμφανίστηκε και στην περίοδο των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων στα Βαλκάνια αλλά και σε άλλες ιστορικές περιόδους» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καταλήγοντας «αυτά τα κοινά αισθήματα φιλίας και σεβασμού τα έχει πάρει και η νέα γενιά στην χώρα μας και αυτό βοηθά η σχέση των δύο χωρών να ενισχύεται ακόμα περισσότερο».
 Προκόπης Παυλόπουλος: «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας για ολόκληρη την Οικουμένη»
Ο καταλληλότερος τόπος για έναν ηγέτη, προκειμένου να εμπνευστεί με βάση τις Αρχές και τις Αξίες της Χριστιανοσύνης εν γένει, αλλά κυρίως της Ορθοδοξίας, είναι στο Άγιον Όρος υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στην προσφώνησή του κατά την υποδοχή του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην χερσόνησο του Άθω.
«Με ειλικρινή συγκίνηση σας υποδέχομαι εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας σ΄ αυτό το ιερό κομμάτι της Ελληνικής Επικράτειας, τη Χερσόνησο του Άθω, το Άγιον Όρος. Κοιτίδα και Λίκνο της Ορθοδοξίας. Εδώ χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας για ολόκληρη την Οικουμένη» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος προσθέτοντας ότι «όπως είχα την ευκαιρία να σας τονίσω και χθες κατά την συνάντησή μας, ιδίως στους χαλεπούς καιρούς για ολόκληρη την ανθρωπότητα, εδώ είναι πραγματικά ο καταλληλότερος τόπος για έναν ηγέτη, προκειμένου να εμπνευστεί με βάση τις Αρχές και τις Αξίες της Χριστιανοσύνης εν γένει, αλλά κυρίως της Ορθοδοξίας, ως προς τους δείκτες πορείας που πρέπει να ακολουθεί όταν παίρνει σημαντικές αποφάσεις για τη Χώρα του και το Λαό του. Κατά την Ορθοδοξία αυτοί οι δείκτες πορείας δεν είναι άλλοι από τον Ανθρωπισμό, την Αλληλεγγύη, τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη.»
«Γνωρίζετε πόσο εμείς οι Έλληνες, αναπόσπαστο τμήμα του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτούς τους δείκτες πορείας. Γνωρίζουμε επίσης πόσο η Ρωσία υπό την ηγεσία σας κινείται προς την ίδια κατεύθυνση» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσφωνώντας τον Βλ. Πούτιν και καταλήγοντας «έχοντας κύριε Πρόεδρε αυτά τα εφόδια από το Άγιον Όρος σας εύχομαι εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας να οδηγείτε τον φίλο Ρωσικό Λαό, της μεγάλης και φίλης χώρας σας της Ρωσίας στο δρόμο της δημιουργίας και της ευημερίας. Και πάλι καλωσορίσατε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση