GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο... άνευ "κόφτη"

Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή, όπως αναμενόταν, το πολυνομοσχέδιο-σκούπα που περιλαμβάνει σειρά ρυθμίσεων, όπως αλλαγές στη φορολο...


Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή, όπως αναμενόταν, το πολυνομοσχέδιο-σκούπα που περιλαμβάνει σειρά ρυθμίσεων, όπως αλλαγές στη φορολογία, διατάξεις για τα κόκκινα δάνεια και για την ίδρυση του νέου Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Στο πολυνομοσχέδιο, που σύμφωνα με πληροφορίες εκτείνεται σε αρκετές χιλιάδες σελίδες (πάνω από 7.000!), δεν περιλαμβάνεται για λόγους τεχνικής επεξεργασίας ο περίφημος "κόφτης", που θα εισαχθεί ως τροπολογία επί του νομοσχεδίου τις επόμενες ημέρες.
Στο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπονται διατάξεις για την μετατροπή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ενώ περιλαμβάνονται τροποποιήσεις στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), η αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, το τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση και το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, τα νέα τέλη ταξινόμησης για τα ΙΧ αυτοκίνητα, καθώς και αυξήσεις σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης καυσίμων και τσιγάρων.
Συνοπτικά ορισμένοι από τους φόρους που φέρνει το πολυνομοσχέδιο:

- Καταργείται από την 1η Ιουνίου ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για τα εξής νησιά: Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο.

- Επιβάλλεται φόρος διαμονής σε ξενοδοχεία, ως εξής:

Ξενοδοχεία 1-2 αστέρων: 0,50 ευρώ ανά ημέρα
Ξενοδοχεία 3 αστέρων: 1,50 ευρώ ανά ημέρα
Ξενοδοχεία 4 αστέρων: 3 ευρώ ανά ημέρα
Ξενοδοχεία 5 αστέρων: 4 ευρώ ανά ημέρα

- Επιβάλλεται φόρος διαμονής σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ως εξής:

1-2 κλειδιά: 0,25 ευρώ ανά ημέρα
3 κλειδιών: 0,50 ευρώ ανά ημέρα
4 κλειδιών: 1 ευρώ ανά ημέρα

- Επιβάλλεται τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση που υπολογίζεται σε ποσοστό 10% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού.

- Επιβάλλεται τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας που υπολογίζεται σε πόσοστό 5% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού.

- Επιβάλλεται φόρος στα υγρά αναπλήρωσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων, ύψους 10 λεπτών του ευρώ ανά ml προϊόντος.

- Επιβάλλεται φόρος στον καφέ, ως εξής:

- στον καβουρδισμένο καφέ, 3 ευρώ ανά κιλό καθαρού βάρους
- στον μη καβουρδισμένο καφέ, 2 ευρώ ανά κιλό καθαρού βάρους
- στον στιγμιαίο καφέ, 4 ευρώ ανά κιλό καθαρού βάρους
- στα παρασκευάσματα με ωάση τα εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα καφέ, 4 ευρώ ανά κιλό καθαρού βάρους.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στις επιτροπές την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ κατόπιν θα συζητηθεί στην Ολομέλεια και θα τεθεί σε ψηφοφορία την ερχόμενη Κυριακή 22 Μαΐου, δύο μέρες πριν το Eurogroup στο οποίο θα συζητηθεί μεταξύ άλλων το θέμα της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, και σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία, θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση μίας δόσης που αναμένεται να ανέρχεται κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

1 σχόλιο

  1. Ξέρετε έχω καταλάβει ότι τα παπαγαλάκια τον Μ.Μ.Ε ξένα και δικά μας έχουν μια θεωρία για να την περνάνε στα κομματικά ακροατήρια της Ελλάδος , αλλά και να ακούνε και ξένα ακροατήρια, έχει εκλογές η Ισπανία σε τρεις μήνες και μετά θα μιλήσουμε για την Ελλάδα---το 2017 έχει εκλογές η Γερμανία και μετά θα μιλήσουμε για την Ελλάδα--- το 2018 έχει εκλογές η Κολοπετινίτσα και μετά θα μιλήσουμε για την Ελλάδα ..κ.τ.λ...

    Αυτό το σενάριο δεν είναι τυχαίο εμείς λέμε ((όποιος δεν θέλει να ζύμωση δέκα ήμερες κοσκινίζει)) το ΝΑΤΟ δεν είναι τυχαία στην Ελλάδα δεν είναι για τους πρόσφυγες είναι για την Ρωσία η οποία έχει κάνει την περιοχή της βαλτικής και της μεσογείου αστακό μετά την πτώση του πολεμικού αεροσκάφους της το μεγαλύτερο λάθος της ΤΟΥΡΚΙΑΣ βρήκε ευκαιρία η Ρωσία ( και προκαλεί ) να ξέρετε ότι όταν περνάνε πολεμικά πλοία από τα χωρικά ύδατα μιας χωράς σηκώνει την σημαία του Κράτους που είναι δικά της χωρικά ύδατα ΚΑΙ καλύπτει τα όπλα του φέρει έτσι δείχνει σεβασμό και περνά ειρηνικά αυτό λέει ο διεθνής κανονισμός ..

    Η Ρωσία μετά το ρίψει του αεροσκάφους της περνάνε τα πολεμικά της πλοία από τα Δαρδανέλια (χωρικά ύδατα) της Τουρκίας χωρίς να ύψωση την σημαία της Τουρκίας και έχει ακάλυπτο όλο τον οπλισμό τους και με το πλήρωμα σε θέσει μάχης ...Που σημαίνει ΣΕ ΈΧΩ ΧΕΣΜΈΝΟ ΣΟΥΛΤΆΝΕ ... μην σας πω ΓΙΑ το τι ηλεκτρονικός πόλεμος γίνεται που βγάζουν τον οπλισμό της Τουρκίας ΟΦ.... αυτή είναι η κατάσταση που στην ουσία ωφελεί την Ελλάδα ...Τώρα αν θα πέσει καμιά ομοβροντία ειδικά στο αιγαίο τότε η κατάσταση δεν θα ήταν διαχείρισημη από την Ελλάδα αλλά και πιο πολύ για την Τουρκία .... Σας τα γράφω αυτά διότι ακουω μερικούς δεξιούς όπως ο Αδωνις και λέει ότι ο Σύριζα έφερε το ΝΑΤΟ στο αιγαίο... ΌΤΑΝ το Ρώσικο πρόγραμμα πόλεμου έχει όπλιση τα ΠΥΡΗΝΙΚΆ του όπλα ... για αυτό τρέχει το ΝΑΤΟ πάει πυραύλους προς Ρουμανία κ.τ.λ ... και θα ρωτούσαν αν ήταν η Ν.Δ κυβέρνηση η τον Αδωνι το ΝΑΤΟ η ΡΩΣΙΑ!!! και με σύμμαχους της που θα τους δουν ξαφνικά ..

    Αυτό το σοβαρό ΠΡΌΒΛΗΜΑ που τους προέκυψε είναι αναγκασμένοι να μας έχουν ανάγκη και η μεν και οι δε... και ας γρυλίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε....σε αυτό το γεωπολιτικό σκάκι θα πρέπει να κινηθούμε σαν τον Οδυσσέα για να βρούμε την Ιθάκη μας...Δεν είμαστε ούτε Βενεζουέλα , ούτε Αργεντινή , ούτε Πορτογαλία ούτε καν Ιταλία...Το οικόπεδο Ελλάδα αξίζει όχι 800 εκατομμύρια ευρώ αλλά πάρα μα πάρα πολλά τρις ευρώ και δεν αξίζει στον Ελληνικό λαό να περνά αυτά που περνά..... Οι περισσότεροι πολιτικοί αλλά και τα κόμματα που έχουμε δεν αξίζουν δυστυχώς για εμάς ούτε ΈΝΑ ΕΥΡΏ...

    Μπουτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση