GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την έναρξη της διαδικασίας μετεγκατάστασης των προσφύγων ζητά ο Βίτσας

Την ανάγκη να ξεκινήσει η διαδικασία μετεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία και την Ελλάδα προς τις άλλες χώρες της Ευρώπης και «να ...


Την ανάγκη να ξεκινήσει η διαδικασία μετεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία και την Ελλάδα προς τις άλλες χώρες της Ευρώπης και «να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαδικασίες των αιτήσεων ασύλου, ώστε αυτοί που πρόκειται να γυρίσουν πίσω, αυτό να γίνει με ασφαλή και με νόμιμο τρόπο», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντας ικανοποιητικό τον ρυθμό εξέτασης των αιτήσεων του ασύλου. Ο αρχικός σχεδιασμός είναι 200-400 εξετάσεις την ημέρα, προσέθεσε.
Αναφερόμενος στο θέμα της Ειδομένης, ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι «μια διαδικασία καταστολής θα ήταν μη ωφέλιμη αλλά και επικίνδυνη» και απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πρόσφυγες να προσέλθουν στους οργανωμένους χώρους φιλοξενίας, επισημαίνοντας ότι «τα δικαιώματά τους υπάρχουν στους χώρους φιλοξενίας- εκεί μπορούν να κάνουν αίτηση ασύλου, ενώ στην Ειδομένη δεν έχουν τέτοια δικαιώματα».
Ο κ. Βίτσας εξήγγειλε τη δημιουργία άλλων δύο κέντρων φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δυναμικότητας 1.000 ατόμων, τη μεταφορά 800 προσφύγων και μεταναστών στο τρίτο τμήμα του κέντρου φιλοξενίας στον Ελαιώνα ενώ είπε πως αναμένει και τις προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για νέους χώρους φιλοξενίας τους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως πρέπει να διευρυνθεί η αποστολής του ΝΑΤΟ στο νότιο Αιγαίο, διευκρινίζοντας ότι το ΝΑΤΟ «κάνει επιτήρηση, δεν κάνει αποτροπή, ούτε έρευνα και διάσωση». «Είναι ένας ενισχυτικός παράγοντας, αλλά η παρουσία του δεν θα είναι ούτε αιώνια ούτε καταλυτική», σχολίασε.
Τέλος, αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα επανέλαβε ότι την αντιμετωπίζουμε «με ψυχραιμία, με αποφασιστικότητα και με ταχύτητα», προειδοποιώντας με τη σειρά του για την πιθανότητα ατυχήματος. Κατέστησε δε σαφές ότι «η Ελλάδα δεν έχει διεκδικήσεις, αλλά έχει ξεκάθαρο το τι της ανήκει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση