GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεχάστε τους συναγερμούς: Ήρθε η κάμερα ασφαλείας με αναγνώριση προσώπου

Η προστασία των αγαπημένων σας προσώπων και του σπιτιού σας βασίζεται κυρίως, όταν λείπετε, σε κάμερες ασφαλείας, συναγερμούς και αισ...


Η προστασία των αγαπημένων σας προσώπων και του σπιτιού σας βασίζεται κυρίως, όταν λείπετε, σε κάμερες ασφαλείας, συναγερμούς και αισθητήρες, που σας ειδοποιούν όταν κάποιος προσπαθεί να μπει παράνομα στην ιδιοκτησία σας.

Τώρα, μπορείτε να ξέρετε κάθε στιγμή ποιος είναι στην εξώπορτά σας, να του επιτρέψετε αν θέλετε να μπει στο σπίτι σας και να πληροφορείστε σε πραγματικό χρόνο, αν κάποιος κινείται μέσα στο σπίτι σας χάρη σε μια έξυπνη κάμερα ασφαλείας, που χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου και φτιάχνει το προφίλ του επισκέπτη.

Μόνο 16 άτομα που θα έχει ορίσει ο διοκτήτης θα μπορούν να μπουν στο σπίτι, μόνο αν τους αναγνωρίσει η κάμερα, η οποία στέλνει μηνύματα στο κινητό του ιδιοκτήτη, μέσα από μια ειδική εφαρμογή. Είναι κάτι πολύ πιο αποτελεσματικό από ένα σύστημα που στηρίζεται σε αισθητήρες κίνησης. 

 «Οι σημερινές κάμερες ασφαλείας δεν είναι έξυπνες. Μπορούν να σας πουν αν κάτι κινείται, αλλά δεν γνωρίζουν απαραίτητα αν είναι κάποιος ξένος ή τα παιδιά σας. Γι’ αυτό το λόγο αναπτύξαμε μια τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, οπότε θα ξέρετε εάν έχουν επιστρέψει τα παιδιά σας στο σπίτι, ή αν υπάρχει ένας εισβολέας για παράδειγμα» τόνισε στο Euronenews η Τζανίνα Ματός, Διευθύντρια Μάρκετινγκ του προϊόντος στη γαλλική εταιρία Netatmo.

Η κάμερα χρειάζεται να σταθεί ελάχιστα δευτερόλεπτα στο πρόσωπο του επισκέπτη για να φτιάξει τη συνολική εικόνα του προσώπου του. Αυτό επιτρέπει στον ιδιοκτήτη της κάμερας να φτιάξει το προφίλ των επισκεπτών του.

«Υπάρχει ένας αλγόριθμος αναγνώρισης προσώπου, ένας αλγόριθμος αναγνώρισης στην κάμερα. Αυτό που γίνεται ουσιαστικά είναι μια μαθηματική αναπαράσταση του προσώπου. Υπολογίζουμε την απόσταση και τα χαρακτηριστικά του προσώπου και φτιάχνουμε στη συνέχεια μια αναπαράσταση του προσώπου του επισκέπτη, με βάση αριθμούς και αλγόριθμους» επισήμανε η Τζανίνα Ματός.

Η κάμερα έχει υπέρυθρες ακτίνες για νυχτερινή όραση και ένα πεδίο ελέγχου 130 μοιρών, που στηρίζεται στο wi-fi δίκτυο του σπιτιού. Τα μειονεκτήματα του συστήματος είναι η έλλειψη αναγνώρισης ήχου, η έλλειψη αμφίδρομου ήχου και η έλλειψη backup σε cloud.

Η κάμερα αναγνώρισης του προσώπου βοήθησε ήδη στη σύλληψη ενός κλέφτη σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση