GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ό,τι κι αν κάνει, ό,τι κι αν λέει…‏

Γράφει ο Θ.Κ. Είναι κρίμα – για την ακρίβεια είναι κατάντημα – σε δραματικές συνεδριάσεις της Ελληνικής Βουλής να επιδεικνύεται τέτοια...

Γράφει ο Θ.Κ.

Είναι κρίμα – για την ακρίβεια είναι κατάντημα – σε δραματικές συνεδριάσεις της Ελληνικής Βουλής να επιδεικνύεται τέτοια άγνοια δεδομένων. Ή ακόμα χειρότερο: Tέτοια παραποίηση στοιχείων, από τον Πρωθυπουργό…

Υποτίθεται ότι βρισκόμαστε στον έβδομο χρόνο μιας πρωτοφανούς κρίσης, οι ΣΥΡΙΖΑΙοι μπήκαν στο δεύτερο χρόνο της διακυβέρνησής τους και ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι μέτρα ελήφθησαν όλα αυτά τα χρόνια και τι αποτέλεσμα έφεραν...

Τώρα, θα μου πείτε, γιατί να ασχολούμαστε με τους αριθμούς. Γιατί, απλούστατα, οι αριθμοί μας «στοιχειώνουν» ως χώρα. Και οι αριθμοί αναδεικνύουν ποιος έκανε τι, ποιος ωφέλησε τον τόπο και ποιος τον χαντάκωσε…

Από το Μάιο του 2010, με την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, μέχρι χθες το βράδυ πάρθηκαν μέτρα λιτότητας συνολικού ύψους 72 δισεκατομμυρίων (και κάτι ψηλά). Αυτά τα μέτρα είχαν «απόδοση» (μείωσαν το έλλειμμα) αλλά είχαν και «παρενέργειες» (μείωσαν και το ΑΕΠ).

Να δούμε, λοιπόν, αναλυτικά την απόδοσή των μέτρων αυτών (σε μείωση ελλείμματος) και τις «παρενέργειές» τους (σε απώλεια ΑΕΠ):

Επί κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου (2010 και 2011):

- Πάρθηκαν μέτρα ύψους 50 δισεκατομμυρίων περίπου,

- Που μείωσαν το έλλειμμα κατά 17 δισεκατομμύρια.

- Αλλά είχαν την «παρενέργεια» να μειωθεί το ΑΕΠ κατά 43 δισεκατομμύρια.

Επί κυβέρνησης Παπαδήμου (έξη μήνες μόλις κράτησε), έγινε το PSI και η επαναδιαπραγμάτευση ολόκληρου του Προγράμματος, με επιμονή Σαμαρά τότε διορθώθηκαν τα βασικά σφάλματά του (πολλαπλασιαστές, μείγμα πολιτικής, και πολύ υψηλοί τόκοι) και προέκυψε το δεύτερο Μνημόνιο.

Το ΑΕΠ είχε υποχωρήσει στο μεταξύ (το πρώτο εξάμηνο του 2012), άλλα 7 δισεκατομμύρια.

Σύνολο απώλειας ΑΕΠ από τις κυβερνήσεις ΓΑΠ-Παπαδήμου: 50 δισεκατομμύρια!

Άρα από την ώρα που ανέλαβε ο ΓΑΠ μέχρι την ώρα που ανέλαβε ο Σαμαράς, πάρθηκαν μέτρα λιτότητας 50 δισεκατομμύριων, επέφεραν μείωση του ελλείμματος κατά 17 δισεκατομμύρια και είχαν ως παρενέργεια μείωση ΑΕΠ επίσης κατά 50 δισεκατομμύρια.

- Η απόδοση των μέτρων εκείνων ήταν (17/50=) 33%! Πολύ χαμηλή...

- Και η «παρενέργεια» των μέτρων εκείνων ήταν (50/50=)100% εξαιρετικά υψηλή!

Επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, δηλαδή στα επόμενα δυόμιση χρόνια, πάρθηκαν επί πλέον μέτρα λιτότητας 12 δισεκατομμύρια περίπου (καθαρή αποτίμηση).

Την ίδια περίοδο σημειώθηκε μείωση του ελλείμματος κατά 13,5 δισεκατομμύρια, αλλά και μείωση του ΑΕΠ κατά 8 δισεκατομμύρια.

- Η απόδοση των μέτρων της περιόδου αυτής ήταν (13,5/12=) 113%

- Και η παρενέργεια των μέτρων ήταν (8/12=) 66%

Βέβαια, η πραγματική παρενέργεια είναι μικρότερη γιατί την περίοδο αυτή είχαμε και αποπληθωρισμό: Μέρος της πτώσης του ονομαστικού ΑΕΠ τότε οφείλεται στη μείωση των τιμών, λόγω της παρατεταμένης ύφεσης που κληρονόμησε η κυβέρνηση Σαμαρά. Η παρενέργεια στο πραγματικό ΑΕΠ ήταν γύρω στο 30%.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πάρθηκαν μέτρα ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων πέρσι συν άλλα 5,5 τώρα, σύνολο 9 δισεκατομμύρια.

Κι έναντι αυτών το έλλειμμα έμεινε στάσιμο (το 2015) κι αναμένεται να μείνει στάσιμο και το 2016. (Για την ακρίβεια πέρσι περίμεναν πρωτογενές έλλειμμα 0,5% και φέτος πρωτογενές πλεόνασμα 0,5%. Η κυβέρνηση Τσίπρα ισχυρίζεται ότι πέρσι έβγαλε πρωτογενές πλεόνασμα 0,5%, αλλά τα στοιχεία αυτά αμφισβητούνται αφού έχει κάνει «στάση πληρωμών» στο εσωτερικό, έχει διογκώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τώρα περιμένει να δανειστεί για να καλύψει τα δικά της ληξιπρόθεσμα, ενώ έχει «σκουπίσει» τα αποθεματικά των ταμείων, των νοσοκομείων και των οργανισμών, που πρέπει να τα βάλει πίσω. Ας δεχθούμε, όμως επί του παρόντος αυτά τα νούμερα που είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν, ωστόσο…).

Η μείωση του ΑΕΠ που σημειώθηκε επί κυβέρνησης Τσίπρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τα τέλη της φετινής χρονιάς, είναι της τάξης των 4 δισεκατομμυρίων περίπου (μικρή μείωση πραγματικού ΑΕΠ πέρσι και φέτος, καθώς και πρόσθετη μείωση ονομαστικού ΑΕΠ, λόγω συνεχιζόμενης πτώσης τιμών).

- Απόδοση μέτρων κυβέρνησης Τσίπρα (0/9=) 0%.

- Και παρενέργεια μέτρων κυβέρνησης Τσίπρα στο ΑΕΠ (4/9=) 46%!

- Η απόδοση των μέτρων λιτότητας πριν έλθει ο Σαμαράς (επί ΓΑΠ κυρίως) ήταν πολύ χαμηλή 33% και η παρενέργεια στο ΑΕΠ πολύ υψηλή 100%.

- Η απόδοση των μέτρων λιτότητας επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν σχεδόν τριπλάσια, 113%, ενώ οι παρενέργειες στο πραγματικό ΑΕΠ πολύ χαμηλότερη 30% (ή 66% στο ονομαστικό ΑΕΠ, πάλι πολύ χαμηλότερη από πριν).

- Η απόδοση των μέτρων λιτότητας επί κυβερνήσεως Τσίπρα-ΑΝΕΛ ήταν μηδενική μέχρι στιγμής (και προβλέπεται επίσης μηδενική ως το τέλος της φετινής χρονιάς), ενώ η «παρενέργεια» στο ονομαστικό ΑΕΠ ήταν 46%.

Χρειάζονται άλλες συγκρίσεις;

Εδώ μπορούν να υπάρξουν πολλές συγχύσεις:

- Μπερδεύουν κάποιοι τη μείωση του ονομαστικού ΑΕΠ με την μείωση του πραγματικού που μετράει η ύφεση.

- Ξεχνάνε να υπολογίσουν το πρώτο μισό του 2012, όπου δεν κυβερνούσε ο Σαμαράς, απλά άλλαζε μαζί με το Βενιζέλο το Μνημόνιο, για να μπορεί να λειτουργήσει.

- Ξεχνάνε να υπολογίσουν τα μέτρα που πήρε ο Παπανδρέου πριν μπει στο Μνημόνιο κλπ., ορισμένα από τα οποία αύξησαν το έλλειμμα του 2009.

- Ξεχνάνε να υπολογίσουν την «αδράνεια» των μέτρων, δηλαδή κάποιο μέτρο λιτότητας παίρνεται σήμερα, επηρεάζει το ΑΕΠ περισσότερο φέτος και λιγότερο του τα επόμενα χρόνια, αλλά επηρεάζει το ΑΕΠ περισσότερα τα επόμενα χρόνια.

Έτσι ο Σαμαράς «χρεώνεται» και μέρος της ύφεσης που προκάλεσαν τα μέτρα των προηγούμενων ετών του ΓΑΠ. Ενώ ο Τσίπρας «πιστώνεται» την ανάκαμψη που του κληρονόμησε ο Σαμαράς (η οποία αρχικά συγκράτησε την μείωση του ΑΕΠ που τελικά προκάλεσε ο Τσίπρας).

Κι έτσι όμως να τα υπολογίσουμε κι αλλιώς, επί Σαμαρά εφαρμόστηκαν σχετικά λιγότερα μέτρα λιτότητας που είχαν πολύ μεγαλύτερη απόδοση σε μείωση ελλείμματος και πολύ μικρότερες «παρενέργειες» σε μείωση πραγματικού ΑΕΠ.

Πάμε τώρα σε ένα άλλο θέμα:

Τα περιβόητα πρωτογενή πλεονάσματα:

Ο Σαμαράς είχε ήδη ζητήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2014 μείωση των μελλοντικών πλεονασμάτων στο 3,5% (από 4,5% που προέβλεπε η συμφωνία για το PSI).

Τον Ιανουάριο του 2014 (14/1) το ανήγγειλε και δημόσια, διότι οι δανειστές το είχαν ήδη αποδεχθεί, εν όψει και της συμφωνίας για την «πιστοληπτική γραμμή στήριξης».

Αυτό που «πέτυχε» τώρα ο Τσίπρας το είχε εξασφαλίσει (ΚΑΙ αυτό) ο Σαμαράς!

Αυτά τα πλεονάσματα δεν χρειάζονταν παραπάνω μέτρα λιτότητας. Χρειάζονταν μόνο «διαρθρωτικές αλλαγές», δηλαδή πρόσθετες μεταρρυθμίσεις (συν την «ωρίμανση» των μέτρων που είχαν ήδη ληφθεί και τα οποία αποδίδουν σε βάθος χρόνου, χωρίς να επιβαρύνουν περισσότερο την οικονομία).

Ήλθε όμως ο Τσίπρας κατάργησε τις μεταρρυθμίσεις, έβαλε την οικονομία ξανά σε ύφεση και τώρα αναγκάζεται να πάρει πρόσθετα μέτρα λιτότητας.

Δυσβάστακτης λιτότητας…

Οι δανειστές δεν ζητούσαν παραπάνω μέτρα το Δεκέμβριο του 2014 (πέρα από το 1-1,5 δισεκατομμύριο που προέβλεπε το email Χαρδούβελη). Κι αυτά για «προληπτικούς λόγους» περισσότερο…

- Πως θα «καλύπτονταν», όμως, τα μεγαλύτερα πλεονάσματα των επομένων ετών; Αναρωτιέται ο Τσίπρας.

- Θα υποχρέωναν το Σαμαρά να πάρει κι άλλα μέτρα, μας λέει...

Ψεύδεται ή δεν καταλαβαίνει τίποτε.

Τον διαψεύδουν τα ίδια τα στοιχεία της Commission.

- Αν δείτε τι προέβλεπε η Commission το Νοέμβριο του 2014 για τα επόμενα δύο χρόνια θα διαπιστώσετε: Πρόβλεψη για αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ 2,9% το 2015 και περαιτέρω αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 3,7% το 2016 συν κάποιο ελαφρύ πληθωρισμό και για τις δύο χρονιές (αθροιστικά 2,8% και για τα δύο χρόνια). Έτσι η Commission προέβλεπε τότε, πως το ονομαστικό ΑΕΠ του 2016 θα ήταν 196 δισεκατομμύρια!

- Αν δείτε τι προβλέπει η Commission σήμερα (4 Μαΐου) θα διαπιστώσετε πως το ΑΕΠ του 2016 (μαζί με αποπληθωρισμό 1,5% αθροιστικά για τα δύο χρόνια) θα φτάνει τα 175 δισεκατομμύρια! Δηλαδή φέτος θα είναι 21 δισεκατομμύρια μικρότερο από ό,τι αν δεν είχε έλθει ο… «πρώτη φορά Αριστερά»!

Σωστά το επεσήμανε αυτό ο Κυριάκος χθες. Και πρέπει να τους το λέμε συνέχεια: Εμείς θα είχαμε φτάσει το ΑΕΠ στο 196 φέτος, εσείς θα το πάτε στα 175. Συνολική απώλεια και για τα δύο χρόνια (αθροιστικά), 30 δισεκατομμύρια που θα λείψουν από κάθε Έλληνα…

Κι επειδή για κάθε ένα ευρώ που αυξάνεται το ΑΕΠ το κράτος κερδίζει πρόσθετα έσοδα 40 λεπτά (μόνο από την ανάπτυξη, μόνο γιατί αυξάνει η «πίτα», δηλαδή ΧΩΡΙΣ πρόσθετα μέτρα λιτότητας), οι απώλειες εσόδων φέτος για το κράτος εξ αιτίας της επιστροφής στην ύφεση είναι (21 x 0,4=) 8,5 δισεκατομμύρια περίπου. Κι αυτό ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι 4,4-5%!

Να πως παράγονται πρωτογενή πλεονάσματα. Από ανάπτυξη! Χωρίς πρόσθετα μέτρα λιτότητας.

Χώρια που είχε φροντίσει ο Σαμαράς, να μη χρειάζονται τόσο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα στο εξής. Τα είχε μειώσει στο 3,5%, όπως ακριβώς τα δέχθηκε και ο Τσίπρας τώρα, αφού όμως… τα ’κανε όλα μπάχαλο στο μεταξύ!

8,5 δισεκατομμύρια θα λείψουν από τα ταμεία του Ελληνικού κράτους μόνο φέτος, επειδή ήλθε η «πρώτη φορά Αριστερά».

12-13 μαζί με όσα έλειψαν από πέρσι. Γι’ αυτό και ζήτησαν από τον Τσίπρα 12,5 μέτρα πρόσθετης λιτότητας μέχρι στιγμής: 3,5 που ψήφισε πέρσι, 5,5 που ψήφισε τώρα (=9 συνολικά μέχρι στιγμής) και 3,6 που τα έβαλαν στον… «αυτόματο κόφτη»!

Συμπέρασμα: Ο Τσίπρας δεν μείωσε τα πλεονάσματα αποφεύγοντας πρόσθετα μέτρα λιτότητας, όπως ισχυρίζεται…

Ο Τσίπρας έβγαλε τη χώρα από την ανάπτυξη (όπου την είχε βάλει ο Σαμαράς), κατέστησε το χρέος ξανά ΜΗ βιώσιμο (όπως αναφέρει ρητά πλέον το ΔΝΤ) και γι’ αυτό χρειάστηκε πρόσθετο δανεισμό (άρα νέο Μνημόνιο) και πρόσθετη λιτότητα (μειωμένης απόδοσης και αυξημένων «παρενεργειών»), για να επιτύχει τελικά τον ίδιο στόχο πλεονάσματος (3,5%) που είχε εξασφαλίσει ο Σαμαράς!

Αλλά με πολύ χαμηλότερο ΑΕΠ και μη βιώσιμο χρέος.

Ο Τσίπρας στοίχισε 30 δισεκατομμύρια, μέχρι στιγμής, στους Έλληνες (σε ΑΕΠ)…

Και 12 δισεκατομμύρια στα έσοδα του κράτους, επίσης μέχρι στιγμής.

Κι άλλα τόσα πρόσθετα μέτρα λιτότητας που τα πληρώνουν όλοι!

Γι’ αυτό ό,τι κι αν κάνει, ό,τι κι αν λέει ο Τσίπρας, δεν αντέχει τη σύγκριση.

Τον «στοιχειώνει» ο Σαμαράς. Το Σαμαρά βλέπει συνεχώς μπροστά του…

Μια δήλωση 7 γραμμές κάνει ο Σαμαράς και… «παλαβώνει» το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ!

Βγάζουν ανακοινώσεις, κόντρα ανακοινώσεις, βγάζουν αριθμούς, μπερδεύονται, γίνονται… «νούμερα», φτιάχνουν θεωρίες συνωμοσίας…

Και τελικώς δυναμώνουν τον Κυριάκο!

Γιατί η δικαίωση Σαμαρά είναι το καλύτερο εφαλτήριο και για την εκλογική νίκη της παράταξης και για την τελική επικράτηση του Κυριάκου.

10 σχόλια

  1. Καμιά άλλη ανάλυση έχεις να μας κάνεις;;;

    Άκου τα κράτη δεν είναι μπακάλικα ούτε εταιρείες... Ανάπτυξη δεν θα δει ο κώλο σου όχι με την Ν.Δ άλλα ούτε και με Κ.Κ.Ε... Και επειδή κάνεις ανάλυσης σεντονάτες έχω να σου πω ..Η παγκόσμια οικονομία πάει στον ΔΙΆΟΛΟ για δυο λόγους..

    1) διότι υπάρχουν υπεράκτιες εταιρείες,off shore, της λένε... ΔΗΛΑΔΉ εισπράττουν στην ΕΛΛΆΔΑ αλλά υπάγονται στο φορολογικό σύστημα των Νήσων Κέιμαν == 0 φόρος, έξω τα χρήματα ΣΟΥ και άντε πνίξου εσύ και η οικονομία σου...

    2) Τα Capital Controls ΘΑ έπρεπε να εφαρμοστούν ΑΠΟ το πρώτο μνημόνιο του ΓΑΠ...ξερες τους πρώτους 6 μήνες του ΣΎΡΙΖΑ πόσα χρήματα έφυγαν από της τράπεζες με της δηλώσεις της κ. Μκακογιάννης , κ. Αδωνι και τις κ. ΞΑΦΑ;; 46 δις ευρώ να σου το ξαναγράψω 46 δις ΕΥΡΏ.. ΜΑΥΡΑ --ΑΣΠΡΑ -ΚΌΚΚΙΝΑ--ΚΊΤΡΙΝΑ-ΜΠΛΕ ..δεν ξέρω !!!...Στην ΚΥΠΡΟ αν θυμόμαστε εσείς όλοι οι ιδικοί μπήκαν αμέσως τα Capital Controls και έγινε και Bail in (κούρεμα καταθέσεων) ΑΜΕΣΩΣ αλλά κάποιοι το ξεχνούν σαν ΕΣΈΝΑ ας πούμε...

    3) Το χρέος ήταν ιδιωτικό; ΝΑΙ ωραία ΓΙΑΤΊ το έκαναν ΚΡΑΤΙΚΌ;; και μια και είσαι της ελεύθερης αγοράς θα σου πω , αν δεν πας καλά φάρας πτώχευσης δεν έχει ΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ... Και Μακάρι να πάρουν ΌΛΑ τα δάνεια τα κοράκια και πράσινα και κόκκινα ώστε να τα πληρώσουν αυτοί ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΩΣΤΆΝΕ και δεν είναι λίγα 86 δις, είναι ΤΏΡΑ το κόμμα σου χρωστά ΜΌΝΟ 270 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΕΥΡΏ !!! τι εγγυήσεις έδωσε;; το ΜΕΚΑ άλλα 290 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΕΥΡΏ τι εγγυήσεις έδωσε;... κ.τ.λ ..κ.τ.λ..κ.τ.λ .... Το υπέρ ταμείο θα έπρεπε να ήταν εδώ, από την ήμερα που μπήκαμε στο ευρώ να κάνει κουμάντο ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ πάνε τα λεφτά ΟΧΙ παίρνω δάνειο για να ξεχρεώσω δάνειο και τούμπαλι...διότι και 0.5% ΝΑ δανέισε ΘΑ έλθει η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ...εεε ήλθε...

    4)Αυτοί οι φουκαράδες οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα γνωρίζεις ότι πλήρωναν εισφορές ακόμα και για τα δώρα τους;...γνωρίζεις ότι τα χρήματα τους πηγαίναν ΆΤΟΚΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος από 1952!!! και η Τράπεζα της Ελλάδος τα έδινε στους τραπεζίτες για να δανείζουν το κόμμα σου;; και τον κάθε απατεώνα βιομήχανο , εφοπλιστή (π,χ Σφυνιάς--Κοσκωτάς κ.τ.λ)..και μετά τραβούσαν μια πτώχευση ΚΑΙ ΆΝΤΕ ΓΙΑ διότι δεν είχαν επισφάλειες , όλοι οι Ταλιμπάν της οικονομίας δούλευαν με επιταγές ... Στο δημόσιο τομέα αν ψάξεις σήμερα να βρεις Συνταξιούχους ΕΧΟΥΝ πολλές συνωνυμίες με τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ..στην Ολυμπιακή έφευγαν στα 45 χρονιά τους με συνταξη 2.500 και 3.000 ευρώ τον μήνα, όπως η κυρία Λοβέρδου κάτι Κεφαλογιάννηδες , Μητσοτάκιδες και σια.. και με ΕΦΑΠΑΞ 100.000 ευρώ, η 60.000 χιλιάδες ευρώ....

    Και για να τελειώνω ΥΠΑΡΧΉ και η ΆΛΛΗ ΛΎΣΗ καθαρά φιλελεύθερη ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ...ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ; ...ΌΧΙ SECURITY, Στράτος; ΌΧΙ μισθοφόροι.. Φυλακές σε ιδιώτες μαζί με την φύλαξη..Νοσοκομεία; σε ιδιώτες ΑΝ ΕΧΕΙΣ ζεις αλλιώς στον καλό...είσαι ανάπηρος;; στον καιάδα χωρίς πολλά λόγια... και άλλα πολλά...ΑΥΤΌ ΛΈΓΕΤΕ ΚΑΛΗΝΎΧΤΑ ΕΛΛΆΔΑ ..ΈΡΧΕΤΑΙ αν υπάρχουν ανάλυσης σαν της δίκες σου..

    "Ό,τι κι αν κάνεις, ό,τι κι αν λές…‏

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ.
    ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ.
    ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΥΟ ΚΟΦΤΗ, ΜΕΤΡΑ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΠΑ ΚΑ

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ.

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ!

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ....

    ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΑΝ!

    ΝΑΡΘΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΙΣΩ.

    ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ.

    ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ....ΝΑ ΤΙ ΣΑΣ --ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ
    Διαβάζεις σήμερα μια είδηση στην «Εφημερίδα των Συντακτών» την οποία αν την συναντούσες στο διαδίκτυο σίγουρα θα την προσπερνούσες με το συμπέρασμα ότι είναι «τρολιά»..... Τόσο απίστευτη φαίνεται!

    Μας γράφει λοιπόν η εφημερίδα ότι ένα από τα «προαπαιτούμενα» που έθεσε το τελευταίο Γιουρογκρούπ για να πάρει το ελληνικό κράτος την «πολυπόθητη δόση» είναι «η απαλλαγή από τις ποινικές διώξεις εις βάρος τών ξένων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ!!!!!! που κατηγορούνται ότι με τις ενέργειες τους το 2013 προκάλεσαν ζημιά άνω των 580 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο...!

    Οι τύποι αυτοί –ένας Ισπανός, ένας Ιταλός και ένας Σλοβάκος- το 2013 σαν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ πούλησαν ή επαναμίσθωσαν 28 ακίνητα του Δημοσίου και όπως προέκυψε από έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, μετά από μηνυτήρια αναφορά κάποιων δικηγόρων, με αυτή τους την ενέργεια προκλήθηκε ζημιά στο Δημόσιο που υπερβαίνει τα 580 εκατ. ευρώ ...

    Το δημοσίευμα που αναφέραμε συμπληρώνει ότι τα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται τα τρία στελέχη είναι ιδιαίτερα σοβαρά, δημιουργώντας θέματα νομικής και ηθικής τάξης στα κυβερνητικά κλιμάκια».

    Να προσπεράσουμε το τι μίζες θα έπεσαν –σιγά μην έμειναν στην απέξω και τα «δικά» μας «αρμόδια γατόνια» στο ξεπούλημα όλης της κρατικής μας περιουσίας.....

    Εδώ προκύπτει ένα τεράστιο ζήτημα. Απ’ την μια η κυβέρνηση «καίγεται» να πάρει την υποδόση των 10,3 δις η δανειστές του ελληνικού κράτους θεωρούν «προαπαιτούμενο» να πάρουν ΑΜΝΗΣΤΊΑ αμνηστία τα «δικά τους παιδιά»;...

    Τώρα Όσο ξεπουλημένη και δουλική και να είναι αυτή η κυβέρνηση, μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο χωρίς να ξεσηκωθούν και οι μπετόβεργες; ....Απ’ την άλλη θα πείτε εδώ το Σύνταγμα τους το έχουν κάνει κουρελόχαρτο, στους νόμους τους θα κολλήσουν;... Σωστό κι αυτό;

    ΕΊΠΑΤΕ ΤΊΠΟΤΑ ;;;29 Μαΐ 2016, 2:26:00 π.μ....."Ό,τι κι αν κάνεις, ό,τι κι αν λές ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ..ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΕΩ... ΜΑΥΡΑ ΡΟΥΧΑ ΦΩΡΟΥΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. "Ό,τι κι αν κάνεις, ό,τι κι αν λές…‏ φίλε μου με τον Αντώνη είχε μπει μια τάξη. Ήμασταν καλύτερα σε όλα. Πληρώνουμε τώρα Τσίπρα-Βαρουφάκη με το τρίτο μνημόνιο για κυβερνά η μαϊμού αριστερά του Σύριζα.
    Σε λίγο θα δείτε την ΝΔ σε τι αστρονομικό ποσοστό θα φθάσει.
    Από Ιούνιο ταλέμε!
    Τον Σαμαρά δεν τον φθάνει κανείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ !
    ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ;
    ΑΣΦΑΛΩΣ Η ΝΔ. ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ 8 ΜΟΝΑΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας είμαστε λαϊκιστές....έτσι όπως οι εχθροί του λαού καταλαβαίνουν τον όρο...ΤΣΙΠΡΑΣ--ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ---ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ---ΘΕΩΔΟΡΑΚΗΣ---ΛΕΒΕΝΤΟΣΑΛΙΑΣ..

    Να κάνουμε αυτό ακριβώς που φοβούνται--- Να τους καταργήσουμε--- Να καταργήσουμε την πολιτειακή βάση όλων των παράνομων αποφάσεων και δεσμεύσεων.--- Θέλω να τους δω ΟΛΟΥΣ ΝΑ δικάζονται, στης πλατείες...

    Η πείνα είναι ντροπή, η γης θα γενεί παράδεισός μας και αφεντάδες της εμείς...

    Όμως, σε μας Έλληνες δεν ταιριάζουν αυτά είπαν όλοι ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Η Ν.Δ θα μας λένε ΤΟ γνωστό δεν φταίμε εμείς αλλά (ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΠΙΟΣ ΜΗΤΣΤΟΚΑΚΗΣ ΒΡΕ;;;.. ΑΥΤΆ ΘΑ ΛΈΕΙ)--δεν είναι λόγω παραίτησης η απουσία σας αλλά από το βίαιο ψυχολογικό σοκ που υποστήκατε από μια ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ κυβέρνηση, η οποία έδωσε τόσες ψεύτικες ελπίδες....

    Για να έρθει η Άννα Βαγενά, η οποία μας έκανε να κλάψουμε πριν χρόνια με ομιλία της από του βήματος της βουλής, όταν είχε καταγγείλει όλες τις αδικίες και είχε πάρει το μέρος των κατατρεγμένων, για να συγκρίνει την παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στους τοκογλύφους της χώρας μέσω του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων με τα 400 χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς.

    «Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.-- Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε. Έχουμε ως λαός μεγάλες αντοχές. Είμαστε ανίκανοι ως κράτος από μόνοι μας να διαχειριστούμε τη δημόσια περιουσία, αυτό έχει αποδειχτεί εδώ και δεκαετίες», είπε η κα. Βαγενά δίνοντας συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου stigma fm ....Ε, εσείς στην κυβέρνηση τι πίνετε;..

    «Κατανοώ τους φτωχούς πολίτες, αλλά η επιτυχία μας θα φανεί σε βάθος χρόνου|» είπε ο κ. Ευκλίδης Τσακαλώτος στην προσπάθειά του να πείσει τον κόσμο να βάλει πλάτη, ώστε να επιτύχει το πρόγραμμα.Τί μας λέει ο υπουργός; Εκείνος θα μπορούσε να ζήσει με 200 ευρώ το μήνα και να είναι συνεπής σε όλες του τις υποχρεώσεις. Αλλά μιλάει από θέση ισχύος.

    Και μη μου πείτε, εσείς που κυβερνάτε, ότι παραβιάζουμε το σύνταγμα για να σώσουμε την πατρίδα !!!!!!//////Του προδότη που προχώρησε ως ετούτο το έγκλημα ζήτω την τιμωρία εκείνου που ‘δωκε το σύνθημα του θάνατου ζητώ την τιμωρία εκείνων που προστατέψανε αυτό το έγκλημα ζητώ την τιμωρία δε θέλω να μου δίνουνε το χέρι, το μουλιασμένο από το δικό μας αίμα δεν τους θέλω για πρεσβευτές, ούτε ήσυχους μέσα στα σπίτια τους θέλω να τους δω να δικάζονται, σε τούτο δω το μέρος, σε τούτη την πλατεία....Ήρθε ο καιρός, ήρθε ο καιρός πάνω στου κόσμου την πληγή ήρθε ο καιρός, ήρθε ο καιρός να ξανά πάρουμε την γη μας ...στίχοι του Pablo Neruda///....ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ Κ.Κ.Ε ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ..ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΓΚΕΜΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΑΜΟΥΝ...ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΒΟΛΤΕΣ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ελλάδα έχει και επισήμως τελειώσει ως ανεξάρτητο κράτος και το κοινοβούλιο πραγματικά δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης εφόσον τα κλειδιά για την οικονομική της ανεξαρτησία τα έχει δώσει με την ψήφο των βουλευτών στα χέρια των δανειστών μέσω τόσο των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ όσο και του Δημοσιονομικού Συμβουλίου που θα ορίζει τους προϋπολογισμούς του πρώην ελληνικού κράτους....

    Το τελειωτικό χτύπημα της δημοκρατίας στην χώρα έγινε όχι τόσο από τον "κόφτη" αλλά με την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων...

    Εκτός από την αλλαγή του ονόματός της σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) οι υπάλληλοι που θα την απαρτίζουν θα έχουν από το 2017 λειτουργική ανεξαρτησία, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια (θα έχει δικό της προϋπολογισμό) και δεν υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές, ενώ ταυτόχρονα δεν υπόκειται και σε ιεραρχικό έλεγχο, δηλαδή από το υπουργείο Οικονομικών....

    Εξαιρούν τα επιδόματα που ήδη κόβουν....Το επίδομα του ΕΚΑΣ που θα κοπεί για 80,000 συνταξιούχους από την 1η Ιουλίου, το 2017 για το 70% των δικαιούχων και το 2019 για το υπόλοιπο 30%, καταλαβαίνει και ο πιο αφελής ότι τα επιδόματα δεν προστατεύονται από κανέναν νόμο του Κράτους και ανάλογα την πορεία των οικονομικών θα κόβονται αυτόματα με μία υπουργική απόφαση....

    Το τράβα, ρούφα Φύσσα τονε, με χαρμάνι από νεοφιλελέδικα και αριστεροκουλτουριάρικα πάει σύννεφο..Είσαι ίδιος με κάθε καθίκι, που νομίζει ότι πίσω από την σημαία του Σύριζα και της όποιας μπουρδελοευρωπαϊκής σημαίας, μπορεί να κρύψει ότι το γάλα που σας μεγάλωσε το έφερνε ο πατέρας σας στο σπίτι ως μεροκαματιάρης κουκουλοφόρος της Κατοχής και της Τρομοκρατίας..

    Μην φοβάστε ότι θα πέσουν λεπίδια και σφαίρες.... Δεν έχουμε τα αρχίδια Εκείνων...Δεν βλέπετε το ΚΚΕ; βόλτα και μαλακίες ΛΈΝΕ στα τηλεπαραθυρα ...Από πράξεις ουδέν ..είναι αριστεροκουλτουριάριδες

    Θα κατεβούν όμως πολλά σώβρακα στις πλατείες πόλεων και χωριών γιατί τελικά η σβάστικα στον κώλο σας που σας την κληρονόμησαν οι μανάδες και πατεράδες σας πρέπει να λάμψει κάτω από τον ήλιο.... Να δούνε ότι δεν έχετε καμία απολύτως κυτταρική, ιδεολογική και ψυχική διαφορά από τους κουμπουροφόρους της Χρυσής Αυγής..... Τουλάχιστον εκείνοι δεν πασπαλίζουν την σβάστικα με "αντιβία", με "ελευθερία άποψης" και άλλα τέτοια γκεμπελίστικα τερτίπια....

    Αν νομίζει ότι ένα χουντόπιασμα που τόλμησε να πάει λουλούδια στο Μνημείο της Καισαριανής σάς έδωσε το δικαίωμα να φτύνεται στο αίμα των πατεράδων μας, κακό του κεφαλιού σας....Να καθίσει η χρυσή αυγή στα αυγά της είχαμε ξεχάσει τι σημαίνει παρακρατικός, να σας έχει ο θεός σας Χίτλερ καλά, που μάς θυμίσατε ότι σε τούτον τόπο ο εχθρός ήταν πάντα εντός των πυλών. και αυτά τα δυο μουνοπάνα ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ θα τα περιμένουμε εμείς να τα βάλουμε μέσα στα σπίτια μας ΓΙΑ να τα τακτοποιήσουμε ΌΛΑ όταν έλθουν να μας συλλάβουν για χρέη οι χωροφύλακες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΝ ΤΣΙΡΑ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ.
    ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
    42 ΔΙΣ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
    ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ.
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Στις ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ!
    ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Σαμαράς έσωσε την χώρα ο Τσίπρας μας πήγε πολύ πίσω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τσίπρας=ΨΕΥΤΗΣ
    Καμμένος=ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ
    Αει, από εδώ!

    Η χώρα βυθίζεται και αυτοί ζουν στον κόσμο τους για την καρέκλα και τα 8000 μισθό!
    Εμείς δεν έχουμε να πληρώσουμε το ρεύμα!
    ΟFF SHORE βλέπουν μπροστά τους και νομοθετούν!
    ΑΙΣΧΟΣ-ΝΤΡΟΠΗ

    Ο Σαμαράς είναι πατριώτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση