GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυστηρό μήνυμα του Βερολίνου στην Τουρκία για τη βίζα

Αυστηρό μήνυμα στέλνει το Βερολίνο στην Τουρκία, σχετικά με την απελευθέρωση της βίζας, θέμα που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τη συμφω...


Αυστηρό μήνυμα στέλνει το Βερολίνο στην Τουρκία, σχετικά με την απελευθέρωση της βίζας, θέμα που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τη συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Άγκυρα για το προσφυγικό.

Ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τόνισε ότι η Τουρκία πρέπει, όπως και κάθε άλλη χώρα, να εκπληρώσει τα κριτήρια για την απελευθέρωση της βίζας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να υπάρξει «Lex Τουρκία», με χαλάρωση των κριτηρίων.

«Πρέπει να έχουμε σαφή θέση για το θέμα της βίζας και αυτή είναι ότι, όπως και κάθε άλλη χώρα, η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση. Δεν πρόκειται για κριτήρια ειδικά για την Τουρκία, αλλά για κριτήρια βίζας για όλες τις χώρες με τις οποίες συζητούμε κάτι ανάλογο. Γι' αυτό πρέπει να το κάνει και η Τουρκία. Δεν μπορεί να υπάρξει ‘Lex Τουρκία', ένας νόμος ειδικά για την Τουρκία με τον οποίο θα χαλαρώσουμε τα κριτήρια. Όπως και δεν θα έπρεπε να τα κάνουμε και πιο αυστηρά για την Τουρκία», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «αν ο Τούρκος Πρόεδρος έχει την πεποίθηση ότι δεν πρέπει να εκπληρώσει τους όρους, τότε κι εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε απελευθέρωση βίζας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση