GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανάσταση στην Παναγία Οινουσσών παρουσία τουρκικής ακταιωρού!

Σε ηχηρή απάντηση προς την τουρκική προκλητικότητα προχώρησε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος, ο οποίος τέλεσε το απόγευ...


Σε ηχηρή απάντηση προς την τουρκική προκλητικότητα προχώρησε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος, ο οποίος τέλεσε το απόγευμα του Μ. Σαββάτου τη λειτουργία της Ανάστασης στο φυλάκιο του αμφισβητούμενου νησιού της Παναγιάς, ως απάντηση στην προσπάθεια της γείτονος να αμφισβητήσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και την ελληνικότητα της περιοχής.

Όπως αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στον Μητροπολίτη "θελήσαμε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην επικίνδυνη τουρκική πολιτική. Οι Οινούσσες ήταν και θα παραμείνουν μέρος της Μητροπόλεως Χίου και αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδος".

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης σε δήλωση του ξεκαθαρίσε πως "κανένας δεν θα μου πει που και πως θα λειτουργώ στη Μητρόπολη μου, πολύ περισσότερο η Τουρκία".

Πάντως οι τουρκικές προκλήσεις δεν έλειψαν. Σκάφος του λιμενικού προσπάθησε να εμποδίσει τη λειτουργία με απειλές από μεγάφωνα και προσεγγίζοντας τη νήσο Παναγιά. Οι κάτοικοι απάντησαν με ψαλμούς και τελικά οι Τούρκοι αναγκάστηκαν σε οπισθοχώρηση.
Από την πλευρά του πάντως το Λιμεναρχείο Χίου σημείωσε ότι δεν υπήρξε καμία παρενόχληση παρά τα λεγόμενα των παρόντων.
Πηγή: politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση