GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Τσίπρα...

Εν μέσω της γενικότερης αβεβαιότητας για τις εξελίξεις, το σίγουρο είναι -δίχως να προκαλεί κατ' ανάγκην και ανακούφιση- ότι η στάση ...

Εν μέσω της γενικότερης αβεβαιότητας για τις εξελίξεις, το σίγουρο είναι -δίχως να προκαλεί κατ' ανάγκην και ανακούφιση- ότι η στάση των δανειστών απέναντι στη χώρα μας θα είχε πολύ σκληρότερα χαρακτηριστικά αν δεν μεσολαβούσε η εκκρεμότητα του προσφυγικού!
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές της «κυριακάτικης δημοκρατίας», μολονότι δεν επιτεύχθηκε σύνδεση της οικονομικής με τη μεταναστευτική κρίση στο κέντρο των ευρωπαϊκών αποφάσεων παρατηρείται σοβαρή ανησυχία.

Μπορεί οι ροές προσφύγων και μεταναστών να έχουν περιοριστεί πολύ, αλλά αυτό δεν αποδίδεται τόσο στη σωστή λειτουργία της πρόσφατης συμφωνίας όσο στη στάση της Τουρκίας. Όπως λέγεται χαρακτηριστικά η Άγκυρα ελέγχει τη στρόφιγγα και για τους δικούς της λόγους επιλέγει να τη διατηρεί τώρα κλειστή χωρίς αυτό να προεξοφλεί τη μελλοντική της συμπεριφορά. Αν το τοπίο ήταν διαφορετικό και η Ελλάδα δεν χρειαζόταν ενδεχομένως να παίξει πάλι κρίσιμο ρόλο, θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι η πίεση θα ήταν πολλαπλάσια.

Στο εύλογο ερώτημα τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα μας ύστερα μάλιστα από την εξαετή μνημονιακή λαίλαπα, η απάντηση από πλευράς των δανειστών φαίνεται ότι είναι απόλυτα κυνική. Ένα τμήμα της είχε δοθεί ήδη από τον Πόλ Τόμσεν όταν στη συζήτηση με την Ντ. Βελκουλέσκου που αποκάλυψαν τα Wikileaks μίλησε για την ανάγκη «να ενορχηστρωθεί ένα πιστωτικό γεγονός το οποίο να φέρνει την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας». Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόστηκε και η τακτική της κωλυσιεργίας στην οποία παγιδεύτηκε και η ελληνική κυβέρνηση. Αποφεύγοντας να κλείσει τη συμφωνία από τα τέλη του 2015, φοβούμενη τις εσωτερικές αντιδράσεις, βρέθηκε να δίνει κατά τρόπο άνισο μάχη με τη συγκυρία.

Γνωρίζοντας οι δανειστές ότι από τον Ιούνιο η Ελλάδα θα βρεθεί σε κατάσταση ασφυξίας ανάλογη με την περσινή ροκάνισαν κι αυτοί το χρόνο ώστε ενώπιον του αδιεξόδου η ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί τα πάντα. Όσο κι αν ακούγεται επομένως ειρωνικό, η διάθεσή τους να μην καθυστερήσουν άλλο μεταθέτοντας τις αποφάσεις ακόμη και για μετά το βρετανικό δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου προβάλλεται από πλευράς τους ως παραχώρηση.

Το σημείο – κλειδί είναι πλέον τα «εφεδρικά» μέτρα που αποτελούν πάντως την κορυφή του παγόβουνου. Αυτό που επιμελώς αποκρύπτεται είναι ότι στην ουσία με τον λεγόμενο «κόφτη» εγκαινιάζεται ο μηχανισμός που θα λειτουργεί ως αντίβαρο, για πολλές δεκαετίες, στην ελάφρυνση του χρέους. Όπως είχε αποκαλύψει από τις 7 Φεβρουαρίου η «κυριακάτικη δημοκρατία» το σχέδιο Σόιμπλε προβλέπει η ελάφρυνση ή και το αντίστροφο να γίνεται σταδιακά και σε απόλυτη συνάρτηση με την εξυπηρέτηση των δημοσιονομικών στόχων έτσι ώστε το βάρος των υποχρεώσεων για τη χώρα μας να μειώνεται στο βαθμό που επιτυγχάνονται θετικά αποτελέσματα ενώ αντίθετα, αν δεν επιτυγχάνονται, η αναμόρφωση του χρέους θα είναι δυσμενέστερη.

Την ίδια ώρα το εσωτερικό σκηνικό είναι τέτοιο που σε αντίθεση με το παρελθόν δεν αφήνει πολλά περιθώρια επιλογών στον κ. Τσίπρα. Αν επιλέξει κάτι άλλο πέραν της συμφωνίας, όπως π.χ. προσφυγή σε κάλπες, το αποτέλεσμα όχι μόνο είναι αβέβαιο αλλά ενδέχεται να έχει και ανυπολόγιστες παρενέργειες για τη χώρα.

Κατά συνέπεια το δίλημμα που εκ των πραγμάτων υπάρχει είναι μεταξύ των συνεπειών μιας νέας βαρύτατης συμφωνίας που θα «αποτελειώνει» ο,τι έχει απομείνει και μιας ρήξης. Πολλοί δυσκολεύονται πια να διακρίνουν τις διαφορές της μιας από την άλλη περίπτωση.
Στο καθαρά κομματικό πεδίο πάντως δυναμώνουν οι φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ που εισηγούνται εκλογές (με πιθανή ημερομηνία την 12η Ιουνίου) ώστε να προληφθεί η εξαϋλωση των ποσοστών του όπως συνέβη με το ΠΑΣΟΚ μετά το 2011. Ακόμη όμως κι αν δεν στηθούν τώρα κάλπες, όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές. Η κοινωνική και εκλογική φθορά της κυβέρνησης προβλέπεται ταχύτατη με αποτέλεσμα αφενός να δημιουργούνται ερωτήματα για την κοινοβουλευτική αντοχή της και αφετέρου να επανέρχονται τα σενάρια αν όχι περί οικουμενικής τουλάχιστον περί διεύρυνσής της.
Ανδρέας Καψαμπέλης

5 σχόλια

  1. Καμιά άλλη μαλάκια θα γράψουν οι ξένοι (πράκτορες)..Δηλαδή πιστεύουν ότι ο πολύς κόσμος ο ΛΑΟΣ στην Ελλάδα θα αντέξει χωρίς σοβαρές αντιδράσεις της λογικές του κ. Μητσοτάκη;... Το μίσος του ΛΑΟΥ ενάντια σε οικογένειες σε κόμματα και πολιτικές θα τους πάρει με της πέτρες..αλήθεια ποιος θα πληρώνει πια σε αυτή την χώρα για να χαίρονται αυτοί οι ανίκανοι πολιτικάντηδες με τους κολαούζοι τους την χλιδάτη ζωή τους;;...

    Ο ΣΥΡΙΖΑ νούμερο (1) αν θα πήγαινε μέχρι τέλους αυτό που ξεκίνησε θα πτωχεύµε πάλι άλλα ο λαός θα ήταν μαζί του και θα είχε ξεριζώσει τα παράσιτα ...δείλιασε όμως και τώρα θα τους κυνηγάνε όλους μαζί... Δεν βλέπει νομίζεται ο κόσμος ότι ΘΈΛΟΥΝ να μας πνίξουν οι σαδιστές,φασίστες, σύμμαχοι μας;; Το οικόπεδο Ελλάδα εκτιμάτε ΤΏΡΑ 10 τρις δολάρια από την Ε.Κ.Τ και την Παγκόσμια Τράπεζα Και θέλουν τα πεζούλια μας για 500 δις;;; Ώρα για μάχη και αν χάσουμε να τα κάψουμε και να τα καταστρέψουμε εμείς... ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ που έκαναν ότι κυβερνούσαν, ώστε να τα βρουν όλα καμένα και κατεστραμένα, όχι όμως προδομένα και παραδομένα...

    Τσίπρα Πρόδωσες την αγάπη του Ελληνικού λάου ...έστω στο τέλος μην ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΝΈΝΑ ΜΕΤΡΌ ΚΑΙ ΠΉΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΦΥΓΗΣ ...ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΩΘΕΊ ΛΊΓΟ ΚΑΙ Η ΤΙΜΉ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ... Οι άνθρωποι αυτοί είναι Σ-Α-Δ-Ι-Σ-Τ-Ε-Σ ΑΠΌΓΟΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΏΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, σε μια προσπάθεια να καρπωθούν από τη λαϊκή δυσαρέσκεια που γεννά η κυβερνητική πολιτική...

    Ο εργαζόμενος λαός, μπορεί να μην έχει πολλά να περιμένει από τη σχεδόν ανύπαρχτη και ανεμική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση σε αυτή είναι καθήκον για το λαό, ο οποίος δεν έχει πει την τελευταία λέξη...

    Η συσσωρευμένη αγανάχτηση που γεννά η πολιτική της φτωχοποίησης και της ανεργίας για μεγάλο τμήμα του λαού μας θα οδηγήσει τους εργαζόμενους να βρουν τον τρόπο και τον δρόμο να εκφράσουν την αντίθεσή τους και θα απαιτήσουν την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και όλων αυτών που την στηρίζουν....

    Τη στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι γίνονται για το καλό του οι ανατροπές στο ασφαλιστικό, που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου που έχει κατάθεση στη Βουλή με την έγκριση των «λύκων», έρχεται το βαθύ κράτος – έκθεση Γενικού Λογιστηρίου αρ. 141-16-2016- που δείχνει με οικονομικά στοιχεία ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο και να καθησυχάσει τους «αστούς που τρομάξανε» από την ταξική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα.
    Συνολικά η αφαίμαξη του λαού θα ξεπεράσει τα 9,5 δις αφού η προβλεπόμενη εξοικονόμηση χρημάτων για το κράτος σωρευτικά για την τετραετία 2016-2019 ανέρχεται στα. 9 δις 947 εκ. ευρώ.

    Για να γίνει αυτό χρειάζεται ο εργαζόμενος άνθρωπος να υπερβεί όλους τους μηχανισμούς διαμεσολάβησης και χειραγώγησης, αναζητώντας την ατομική, κοινωνική χειραφέτηση και απελευθέρωσή του.

    Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε σε διλλήματα του τύπου ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής του 3ου και ενδεχομένως του 4ου αντεργατικού, αντιλαϊκού μνημονίου αλλά να βρούμε τρόπους και δρόμους που θα ανατρέψουμε την πολιτική τους....

    Όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση είναι καθήκον....ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΌΠΟ ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΊΜΑ Η ΤΟ ΔΙΚΌ ΜΑΣ Η ΤΟ ΔΙΚΌ ΤΟΥΣ... ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ .. ΤΟΥΣ ΞΈΡΟΥΜΕ ΠΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ....ΚΑΜΙΆ ΕΝΟΧΉ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΉ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ..

    Για να γίνει αυτό χρειάζεται ο εργαζόμενος άνθρωπος να υπερβεί όλους τους μηχανισμούς διαμεσολάβησης και χειραγώγησης, αναζητώντας την ατομική, κοινωνική χειραφέτηση και απελευθέρωσή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΝΤ Εσωτερική Συνάντηση Προβλέπει Έλληνες «καταστροφή», απειλεί να αφήσει Τρόικα..

    από τον Julian Assange
    Σήμερα, 2, Απριλίου, 2016, το WikiLeaks δημοσιεύει τα αρχεία της 19 Μαρτίου 2016 τηλεδιάσκεψη μεταξύ των δύο κορυφαίων αξιωματούχων του ΔΝΤ που είναι επιφορτισμένες με τη διαχείριση της κρίσης του ελληνικού χρέους - Poul Thomsen, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, και Delia Velkouleskou, τον Επικεφαλής της Αποστολής του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Το ΔΝΤ προβλέπει μια πιθανή ελληνική χρεοκοπία συν-που συμπίπτει με το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με το αν θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση ( «Brexit»).

    "Αυτή πρόκειται να είναι μια καταστροφή», παρατηρεί ο Velkouleskou στη συνεδρίαση.

    Σύμφωνα με την εσωτερική συζήτηση, το ΔΝΤ σχεδιάζει να πει στη Γερμανία ότι θα εγκαταλείψει την τρόικα (που αποτελείται από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) αν το ΔΝΤ και η Επιτροπή δεν καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με ελληνικά ελάφρυνση του χρέους.

    Thomsen: "Θα δούμε, η κα Μέρκελ, θα έχει να αντιμετωπίσει μια ερώτηση: έχετε να σκεφτείτε τι είναι πιο δαπανηρή, να προχωρήσει χωρίς το ΔΝΤ - θα το Bundestag πούμε« Το ΔΝΤ δεν είναι επί του σκάφους; », ή [να ] επιλέξετε το ελάφρυνση του χρέους που πιστεύουμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται για να μας κρατήσει στο πλοίο; "

    Παραμένοντας στην Τρόικα φαίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να πωλήσει εσωτερικά για το ΔΝΤ, γιατί μη ευρωπαϊκές χώρες πιστωτή του ΔΝΤ δείτε τη θέση του ΔΝΤ για την Ελλάδα ως παραβίαση των πολιτικών της σε άλλο σημείο της να μην κάνει τα δάνεια σε χώρες με μη βιώσιμα χρέη.

    Τον Αύγουστο το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε 86 δις € ελληνική διάσωση του περασμένου έτους, η οποία καλύφθηκε από τα κράτη μέλη της ΕΕ. Επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε κατά τη χρονική στιγμή που η μελλοντική συμμετοχή του ΔΝΤ εξαρτιόταν από Ελλάδα λαμβάνει «σημαντική ελάφρυνση του χρέους» από τους πιστωτές. Lagarde ανακοίνωσε ότι μια ομάδα θα πρέπει να αποστέλλονται στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον Velkouleskou.

    Thomsen είπε εσωτερικά ότι η απειλή μιας επικείμενης οικονομικής catstrophe είναι απαραίτητη για να αναγκάσει τους άλλους παίκτες σε ένα "σημείο απόφασης". Για τη Γερμανία, σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους, καθώς και στην περίπτωση της Ελλάδα, να αποδεχθούν «μέτρα» του ΔΝΤ λιτότητας - συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των φόρων και μείωση των ελληνικών συντάξεων και των συνθηκών εργασίας....

    Ωστόσο, το Ηνωμένο Βασίλειο "Brexit" δημοψηφίσματος στα τέλη Ιουνίου θα παραλύσει ευρωπαϊκή απόφαση για την κρίσιμη στιγμή.

    "Δεν πρόκειται να δεχθεί μια δέσμη των μικρών μέτρων. Δεν είμαι ...", δήλωσε ο Thomsen. "Τι πρόκειται να φέρει όλα σε ένα σημείο της απόφασης; Στο παρελθόν υπήρξε μόνο μία φορά, όταν η απόφαση έχει ληφθεί και, στη συνέχεια, ότι ήταν όταν [οι Έλληνες] ήταν έτοιμος να ξεμείνει από χρήματα στα σοβαρά και να προεπιλογή. [ ...] και ίσως αυτό είναι ό, τι πρόκειται να συμβεί και πάλι. σε αυτή την περίπτωση, το τραβά σε μάκρος μέχρι τον Ιούλιο, και σαφώς οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να έχουν κανένα συζητήσεις για ένα μήνα πριν από τις Brexits ... "

    Πέρυσι Έλληνας υπουργός Οικονομικών Τσακαλώτος κατηγόρησε το ΔΝΤ για την επιβολή «δρακόντεια μέτρα», συμπεριλαμβανομένης της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Ενώ Velkouleskou παραδέχεται στη συνάντηση ότι «Αυτό που είναι ενδιαφέρον όμως είναι ότι [Ελλάδα] έδωσε στο ... έκαναν δώσει λίγο τόσο για την φορολογική μεταρρύθμιση και την .... τόσο για την έκπτωση φόρου και τη συμπληρωματική συντάξεις. ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλλά η άποψή Thomsen είναι ότι οι Έλληνες «δεν έχουν ακόμα πάρει κοντά [σε προσεχή] γύρω για να αποδεχθούν [ing] απόψεις μας." Velkouleskou υποστηρίζει ότι «εάν [η ελληνική κυβέρνηση] να πιεστεί αρκετά, θα έκαναν ... Αλλά δεν έχουν κανένα κίνητρο και ξέρουν ότι η Επιτροπή είναι πρόθυμη να συμβιβαστεί, έτσι ώστε να είναι το πρόβλημα."

    Velkouleskou:. «Πήγαμε σε αυτή τη διαπραγμάτευση με τη λανθασμένη στρατηγική, επειδή διαπραγματεύτηκε με την Επιτροπή μια ελάχιστη θέση και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε περισσότερο [ενώ] η Επιτροπή αρχίζει ακριβώς από αυτό και είναι πρόθυμοι να προχωρήσουμε πολύ περισσότερο λοιπόν, ότι είναι το πρόβλημα. δεν είχαμε διαπραγματευτεί με την Επιτροπή και στη συνέχεια να τεθεί σε κάτι πολύ χειρότερο Έλληνες, έχουμε θέσει στους Έλληνες το ελάχιστο που ήμασταν πρόθυμοι να εξετάσουν και τώρα οι Έλληνες λένε [ότι] δεν είμαστε διαπραγμάτευση ».

    Ενώ η Επιτροπή επιμένει στην Πρωτοβάθμια κυβέρνηση πλεόνασμα του προϋπολογισμού (συνολικός φόρος μείον όλα τα εξαιρουμένων των κρατικών δαπανών αποπληρωμή του χρέους) 3,5%? το ΔΝΤ πιστεύει ότι ο στόχος αυτός θα πρέπει να καθοριστεί στο 1,5% του ΑΕΠ. Όπως το θέτει ο Thomsen, «αν [Ελλάδα] έρθουν κοντά για να μας δώσει 2,5% [του ΑΕΠ στις φορολογικές αυξήσεις και περικοπές συντάξεων-μισθών-οφέλη] ... πρέπει να είμαστε πλήρως πίσω τους." - Πράγμα που σημαίνει ότι το ΔΝΤ θα, σε αντάλλαγμα για αυτή τη νέα δέσμη μέτρων λιτότητας, υποστηρίζει τη μείωση του στόχο για πρωτογενές έλλειμμα που τους επιβλήθηκε από το 3,5% που επιμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το 1,5%.

    Οι στόχοι αυτοί περιγράφονται ως "πολύ σημαντικό" στο ΔΝΤ. Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ ζητήσει Thomsen "για να ενισχύσει το μήνυμα σχετικά με τη συμφωνία για το 2,5%, γιατί αυτό δεν διαπερνά και δεν βουλιάζει πολύ καλά με την Επιτροπή."

    Σε ένα σημείο, Velkouleskou αναφέρεται σε μια ασυνήθιστη λύση: να χωρίσει το πρόβλημα σε δύο προγράμματα με δύο διαφορετικούς στόχους: «Το ερώτημα είναι αν [οι Ευρωπαίοι] θα μπορούσε να δεχθεί τις μεσοπρόθεσμους στόχους της Επιτροπής, για τους σκοπούς του προγράμματος, και τους στόχους μας για τους σκοπούς της μείωσης του χρέους. " Thomsen εξηγεί περαιτέρω ότι «ουσιαστικά πρέπει να συμφωνήσουν να κάνουν τους στόχους μας τη βασική γραμμή και, στη συνέχεια, έχουν κάτι που ελπίζουν ότι θα overperform. Αλλά αν δεν το κάνουν, θα εξακολουθούν να εκταμιεύσει».

    Το EWG [Ομάδας Εργασίας του Ευρώ] πρέπει να «λάβει θέση σχετικά με το αν πιστεύουν ότι οι προβλέψεις μας ή τις προβλέψεις της Επιτροπής." Προβολές για την αύξηση του ΔΝΤ είναι το ακριβώς αντίθετο της Επιτροπής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,5%, και το ΔΝΤ μια μείωση του ΑΕΠ κατά 0,5% (ακόμα και αν η Ελλάδα αποδέχεται όλα τα μέτρα που επιβλήθηκαν από το ΔΝΤ).

    ΑΥΤΆ ΕΊΝΑΙ......ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΣΚΩΤΟΣΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικά Λαγκάρντ και Σόιμπλε όχι μόνο δεν επιθυμούν αλλά αντίθετα θέλουν να αποφύγουν το Grexit, όπως ο διάολος το λιβάνι, διότι τρέμουν την ευρύτερη αποσταθεροποίηση που θα επιφέρει....

    Είναι προφανές ότι ΕΕ και ΔΝΤ θα προτιμούσαν να είναι ο Τσίπρας ο πρωθυπουργός που θα περάσει τα εφιαλτικά μέτρα, τον οποίο μετά θα τον πετάξουν ως στυμμένη λεμονόκουπα στα σκουπίδια...

    Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρούν ότι διαθέτουν έτοιμη εναλλακτική λύση απέναντι στον ήδη “φθαρμένο” Τσίπρα, τον δήθεν “άφθαρτο” (κούνια που τους κούναγε) Μητσοτάκη, ο οποίος μέσα σε λίγες βδομάδες στην ηγεσία της ΝΔ ανέδειξε την ακράτητη βουλιμία του για εξουσία και την απίστευτη κυνικότητά του να εφαρμόσει αυτός στο ακέραιο τη μνημονιακή λαίλαπα....

    Τα άθλια αυτά σχέδια, όμως, δεν απειλούνται απλώς και μόνο από ενδεχόμενα “ατυχήματα” και απρόβλεπτες περιπλοκές....

    Τα βρώμικα κέντρα που τα εκπονούν λογαριάζουν χωρίς έναν παράγοντα που μπορεί να αποδειχθεί ο ξενοδόχος.....

    Και αυτός ο παράγοντας είναι ο ελληνικός λαός ...

    Η ελληνική κοινωνία είναι ήδη ένα καζάνι που βράζει, έτοιμο με την παραμικρή αφορμή να εκραγεί......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση