GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Τα πραγματικά πτυχία μιάς πλαστής Δημοκρατίας...

Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης Τα πραγματικά πτυχία μιάς πλαστής Δημοκρατίας. Το παραμύθι ότι τα κάνουμε αυτά, αλλά τα ίδια έκαναν κ...


Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης

Τα πραγματικά πτυχία μιάς πλαστής Δημοκρατίας.

Το παραμύθι ότι τα κάνουμε αυτά, αλλά τα ίδια έκαναν κι οι άλλοι τέλειωσε. Ο λαός που σας ψήφισε δεν σας έφερε για να κάνετε αυτά που έκαναν κι οι άλλοι. Αντίθετα, σας ψήφισε για να μην τα κάνετε. Γιατί υποτίθεται ότι ήσασταν οι ηθικοί...

Αποκορύφωμα αυτής της σύγκρουσης μεταξύ μάσκας και πραγματικότητας ήταν η απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη να νομιμοποιήσει τα πάνω από 2.500 χρυσοπληρωμένα με άριστα πτυχία ιδιωτικών ΤΕΕ, κυρίως Θεσσαλίας και Ηπείρου, καλώντας σε επανεξέταση τους δημόσιους υπάλληλους που διορίστηκαν ως αριστούχοι!

Οι κάτοχοι αυτοί πριμοδοτήθηκαν στις εξετάσεις με πρόσθετα μόρια για να διοριστούν και πήραν τις θέσεις άλλων υποψήφιων, που είχαν χαμηλότερες βαθμολογίες στα πτυχία τους, που όμως τα είχαν πάρει με το σπαθί τους.
Η απόφαση του υπουργού να νομιμοποιήσει το διπλό αδίκημα θα στηριχτεί σε αντίστοιχο νόμο της τότε υπουργού κ. Γιαννάκου, που άνοιγε το δρόμο για ουσιαστική απαλλαγή των παραβατών! Ο νόμος εκείνος έμεινε ανενεργός…

Ο αναγνώστης πρέπει να ξέρει ότι στο σκάνδαλο αυτό που μετράει τουλάχιστον 10 χρόνια έχει οπωσδήποτε τρεις παράνομους παράγοντες:

1 Τα ΤΕΕ που χορηγούσαν τα πληρωμένα πτυχία,
2 τους σπουδαστές που τα παράγγελναν και
3 την πολιτική ηγεσία που τα νομιμοποιούσε.

Ένας τέταρτος παράγοντας, η πιθανότατη γνώση της φάμπρικας από υπεύθυνους των επιτροπών και του υπουργείου Παιδείας δεν έχει αποκαλυφθεί, καθώς η υπόθεση δεν έχει ερευνηθεί ποτέ σε βάθος!

Την ιστορία έχουν αποκαλύψει από παλιά μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης, που έκαναν και τις σχετικές μηνύσεις, οι οποίες χάθηκαν στους δαιδάλους των δικαστικών ετεροχρονισμών με τη μέθοδο της παραγραφής!

Το αδίκημα της πλαστογραφίας, για το οποίο κατηγορούνται οι υπεύθυνοι, είναι πλημμέλημα και παραγράφεται μετά από 5 χρόνια! Δεν παραγράφεται, όμως, το πειθαρχικό αδίκημα όσων πήραν τις θέσεις τους στο δημόσιο μ αυτές τις μεθόδους. Πειθαρχική έρευνα και δίωξη, όμως, δεν έχει ασκηθεί απ όσο ξέρει το ρεπορτάζ!

Η διεφθαρμένης νοοτροπίας απόφαση του νυν υπουργού, που βασίζεται και στην αντίστοιχης νοοτροπίας νομοθεσία της τότε υπουργού είναι μια κορυφαία μαρτυρία της ψηφοθηρικής διαπλοκής μεταξύ πολιτικού προσωπικού που κυβερνάει και μεγάλης μερίδας δημοσίων υπαλλήλων. Οι οποίοι είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό, με πλήθος πλέον αποδεδειγμένων περιστατικών, όχι υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος των πολιτών, αλλά υπηρέτες των εκάστοτε κυβερνητών και των στενών τους συμφερόντων, σε βάρος της τσέπης και της ποιότητας της ζωής του λαού. Οι εκθέσεις των Επιθεωρητών βρίθουν περιστατικών.

Ακόμα χειρότερα, οι υπάλληλοι ξέρουν πολύ καλά όλο το διεφθαρμένο αλισβερίσι που γίνεται μεταξύ κομμάτων, κυβερνητών και των συναδέρφων τους , όταν δεν μετέχουν οι ίδιοι, αλλά παρ όλο που το απαιτεί η θέση τους ποτέ στην ιστορία τους δεν έχουν αντιδράσει συλλογικά και συνδικαλιστικά γι αυτή τη γάγγραινα. Αντίθετα, τη συγκαλύπτουν, αδιαφορώντας που τρώει σαν το σαράκι το σώμα του λαϊκού πλούτου. Αυτοί εισπράττουν, εμείς πληρώνουμε.

Αντάμα με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, καλή ώρα τα ιδιωτικά ΤΕΕ, αλλά και με τα θηρία που χρυσοπληρώνουν υπαλλήλους, αξιωματούχους και πολιτικούς στο γαϊτανάκι που έφερε τη χώρα εδώ που είναι σήμερα. Αυτοί όλοι αγκαλιά ευθύνονται για τα σημερινά δεινά. Και είναι όχι μόνο ατιμώρητοι, αλλά και στο απυρόβλητο!

Η απόφαση του υπουργού Ν. Φίλη να νομιμοποιήσει αντί να διώξει πειθαρχικά, όπως έχει υποχρέωση, όσους κατέχουν τα λεγόμενα «πλαστά» πτυχία και να ανασκαλέψει την υπόθεση, δήθεν επειδή θα τιμωρηθούν οι υπάλληλοι, αλλά όχι οι σχολάρχες (!) είναι μια ακόμα υποκρισία και μια ανηθικότητα της δήθεν ηθικής κυβέρνησης.

Είναι μια ακραία ψηφοθηρική κίνηση προς διεφθαρμένους υπάλληλους, που τόσα χρόνια υποτίθεται ότι ασκούν το λειτούργημά τους καθαρά, υπηρετώντας τους πολίτες!! Τρίχες! Πίσω από την απόφαση κρύβονται και άλλες χιλιάδες διεφθαρμένων «πλαστών» υπαλλήλων, πέρα από τις 2.500 που έχουν διαπιστωθεί. Υπάρχει συγκάλυψη.

Κρύβεται για μια ακόμα φορά η επιχείρηση μιας κυβέρνησης να μαζέψει ψήφους με τον πιο χυδαίο τρόπο από παράνομους και επίορκους. Από προνομιούχους, την ώρα που ο λαός στα εργοστάσια, τα μαγαζιά, τις επιχειρήσεις, τη γη, τα επαγγέλματα φτύνει αίμα για να επιζήσει, όχι για να ζήσει. Πληρώνοντας τις αμαρτίες του τριγώνου δημ. υπαλλήλων –επιχειρηματιών –κυβερνητών. Εδώ και πάνω από 35 χρόνια.

Όλοι αυτοί είναι μια προνομιούχος γραφειοκρατία, υπερσυντηρητική, αναχρονιστική, εμπόδιο σε κάθε αλλαγή και πρόοδο κάθε μορφής. Κατά Μαρξ και Λένιν και στην πράξη εχθροί του λαού.

Το χειρότερο: Η απόφαση του υπουργού, αλλά και της πρώην υπουργού, που έμεινε ανενεργός, ακόμα κι αν δεν υλοποιηθεί, έχει δώσει το μήνυμα στους πολίτες ότι η πλαστογραφία δεν είναι δα και κανένα αδίκημα και ότι κάθε αδίκημα μπορεί να γίνεται ανεκτό όταν υπηρετεί ένα άλλο συμφέρον. Κυρίως αν το άλλο συμφέρον είναι να βολευτούμε.

Είναι πάνω από φανερό ότι η κυβέρνηση φτιάχνει ένα στρατό μέσα στη δημοσιοϋπαλληλία με βάση κάθε παρανομία και στρέβλωση της διοίκησης. Προωθώντας την εξαπάτηση, την αγραμματοσύνη, την ήσσονα προσπάθεια, την αναξιοκρατία, τον φιλοτομαρισμό και την περιφρόνηση προς τους άλλους πολίτες. Οι οποίοι πρέπει να ματώνουν για να ταΐζουν αυτό το στρατό.

Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι τα «πλαστά» πτυχία. Είναι η πλαστή δημοκρατία που έχουμε στη χώρα. Την οποία αυτή η κυβέρνηση προωθεί στην πράξη κάθε μέρα πιο πολύ. Να δούμε πόσο θα αντέξει η υπομονή των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση