GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Σόιμπλε το συζητά για ελάφρυνση χρέους - μετά τις γερμανικές εκλογές!

Αποφασισμένος να μεταφέρει τις όποιες ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους για το 2018, ώστε να αποφύγει μια απόφαση του γερμανικού Κοινο...


Αποφασισμένος να μεταφέρει τις όποιες ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους για το 2018, ώστε να αποφύγει μια απόφαση του γερμανικού Κοινοβουλίου πριν από τις εκλογές στην Γερμανία, το φθινόπωρο του 2017, εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Handelsblatt, η οποία επικαλείται εμπιστευτική επιστολή που διαβίβασε ο κ. Σόιμπλε στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε διατεθειμένος για παραχωρήσεις έναντι του ΔΝΤ, το οποίο έχει κατ' επανάληψη ζητήσει ελάφρυνση του χρέους, απειλώντας ακόμη και με αποχώρηση από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

«Αυτά τα μέτρα θα έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος ως το 2018», αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στο έγγραφο, αναβάλλοντας τα σχέδια για μετά τις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές της Γερμανίας.

Η αναμονή μέχρι την εκπνοή του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος σημαίνει ακόμη, επισημαίνει η εφημερίδα, ότι το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας δεν θα χρειαστεί για την εκταμίευση της επόμενης δόσης να λάβει έγκριση της ολομέλειας της γερμανικής Βουλής, αλλά μόνο της Επιτροπής Προϋπολογισμού.

«Το ΔΝΤ ωστόσο επιμένει η ελάφρυνση να δοθεί κατά τη διάρκεια του προγράμματος και η διαμάχη για την χρονική στιγμή της ελάφρυνσης θεωρείται το πιο αποφασιστικό εμπόδιο για συμφωνία. Πέραν αυτού είναι αμφισβητούμενο και το εύρος της ελάφρυνσης. Η απαίτηση του ΔΝΤ να τεθεί πλαφόν στους τόκους για τα δάνεια προς την Ελλάδα για 40 χρόνια σε maximum 1,5% απορρίπτεται από την Ευρωζώνη. Παραταύτα η βούληση είναι μεγάλη να υπάρξει συνεννόηση με το ΔΝΤ», αναφέρει η εφημερίδα και επικαλείται Ευρωπαίο διπλωμάτη, ο οποίος εκφράζει αισιοδοξία ότι στο Eurogroup της 24ης Μαΐου θα επιτευχθεί αποτέλεσμα.

Ο κ. Σόιμπλε, τονίζεται, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να μείνει το ΔΝΤ εκτός. «Η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι αναντικατάστατη», αναφέρει το έγγραφο του υπουργείου του, με την υπόσχεση να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να την διευκολύνει δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες.

Σε υπηρεσιακό επίπεδο η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, η οποία είναι απαραίτητη για την επόμενη δόση, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αναφέρει το ρεπορτάζ. «Βρισκόμαστε στην Αθήνα ενώπιον της ολοκλήρωσης του Staff Level Agreement», δηλώνουν άτομα στις Βρυξέλλες που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις και προσθέτουν ότι η Αθήνα έχει περάσει τις απαραίτητες αποφάσεις μεταρρυθμίσεων. Είμαστε σε μεγάλο βαθμό σύμφωνοι και για τις περικοπές δαπανών και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν αποφασιστεί για την περίπτωση ανάγκης, αναφέρουν, για να καταλήξουν επισημαίνοντας ότι το ΔΝΤ «μπορεί να ζήσει» με τις προληπτικές αποφάσεις που έχουν συμφωνηθεί.

1 σχόλιο

  1. Ξέρετε έχω καταλάβει ότι τα παπαγαλάκια τον Μ.Μ.Ε ξένα και δικά μας έχουν μια θεωρία για να την περνάνε στα κομματικά ακροατήρια της Ελλάδος , αλλά και να ακούνε και ξένα ακροατήρια, έχει εκλογές η Ισπανία σε τρεις μήνες και μετά θα μιλήσουμε για την Ελλάδα---το 2017 έχει εκλογές η Γερμανία και μετά θα μιλήσουμε για την Ελλάδα--- το 2018 έχει εκλογές η Κολοπετινίτσα και μετά θα μιλήσουμε για την Ελλάδα ..κ.τ.λ...

    Αυτό το σενάριο δεν είναι τυχαίο εμείς λέμε ((όποιος δεν θέλει να ζύμωση δέκα ήμερες κοσκινίζει)) το ΝΑΤΟ δεν είναι τυχαία στην Ελλάδα δεν είναι για τους πρόσφυγες είναι για την Ρωσία η οποία έχει κάνει την περιοχή της βαλτικής και της μεσογείου αστακό μετά την πτώση του πολεμικού αεροσκάφους το μεγαλύτερο λάθος της ΤΟΥΡΚΙΑΣ βρήκε ευκαιρία η Ρωσία ( και προκαλεί ) να ξέρετε ότι όταν περνάνε πολεμικά πλοία από τα χωρικά ύδατα μιας χωράς σηκώνει την σημαία του Κράτους που είναι δικά της α χωρικά ύδατα ΚΑΙ καλύπτει τα όπλα του φέρει έτσι δείχνει σεβασμό και περνά ειρηνικά αυτό λέει διεθνής κανονισμός ...Η Ρωσία μετά το ρίψει του αεροσκάφους της περνάνε τα πολεμικά της πλοία από τα Δαρδανέλια (χωρικά ύδατα) της Τουρκίας χωρίς να ύψωση την σημαία της Τουρκίας και έχει ακάλυπτο όλο τον οπλισμό τους και με το πλήρωμα σε θέσει μάχης ...Που σημαίνει ΣΕ ΈΧΩ ΧΕΣΜΈΝΟ ΣΟΥΛΤΆΝΕ ... μην σας πω ΓΙΑ το τι ηλεκτρονικός πόλεμος γίνεται που βγάζουν τον οπλισμό της Τουρκίας ΟΦ.... αυτή είναι η κατάσταση που στην ουσία ωφελεί την Ελλάδα ...Τώρα αν θα πέσει καμιά ομοβροντία ειδικά στο αιγαίο τότε η κατάσταση δεν θα ήταν διαχείρισημη από την Ελλάδα αλλά και πιο πολύ για την Τουρκία .... Σας τα γράφω αυτά διότι ακουω μερικούς δεξιούς όπως ο Αδωνις και λέει ότι ο Σύριζα έφερε το ΝΑΤΟ στο αιγαίο... λες και θα τον ρωτούσαν αν ήταν η Ν.Δ κυβέρνηση..

    Αυτό το σοβαρό ΠΡΌΒΛΗΜΑ που τους προέκυψε είναι αναγκασμένοι να μας έχουν ανάγκη και η μεν και οι δε... και ας γρυλίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε....σε αυτό το γεωπολιτικό σκάκι θα πρέπει να κινηθούμε σαν τον Οδυσσέα για να βρούμε την Ιθάκη μας...Δεν είμαστε ούτε Βενεζουέλα , ούτε Αργεντινή , ούτε Πορτογαλία ούτε καν Ιταλία...Το οικόπεδο Ελλάδα αξίζει όχι 800 εκατομμύρια ευρώ αλλά πάρα μα πάρα πολλά τρις ευρώ και δεν αξίζει στον Ελληνικό λαό να περνά αυτά που περνά..... Οι περισσότεροι πολιτικοί αλλά και τα κόμματα που έχουμε δεν αξίζουν δυστυχώς για εμάς ούτε ΈΝΑ ΕΥΡΏ...



    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση