GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Ανεβάζουμε ταχύτητα και μπαίνουμε δυναμικά σε νέα εποχή

Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή, αφήνοντας οριστικά πίσω την αστάθεια και την αβεβαιότητα, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τη συ...


Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή, αφήνοντας οριστικά πίσω την αστάθεια και την αβεβαιότητα, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τη συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους και την είσοδο σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το β΄ εξάμηνο του 2016, όπως δείχνουν όλες οι εκτιμήσεις - και τα σημερινά εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου TAP σηματοδοτούν το πέρασμα σε αυτή τη νέα εποχή, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση εγκαινίων του ΤΑΠ.

"Η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του TAP, λαμβάνει χώρα σε μια κομβική στιγμή για την ελληνική οικονομία και την ευρύτερη περιοχή μας" δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Η εξέλιξη αυτή λειτουργεί προωθητικά για την ολοκλήρωση του προγράμματος , την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και την ταχύτερη έξοδο από την περίοδο των μνημονίων, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. 

"Η συμφωνία για το ελληνικό χρέος, με μείωση των δαπανών για την εξυπηρέτησή του, θα ελευθερώσει πόρους για επενδύσεις και απασχόληση και τα χρήματα που θα διατεθούν για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου, θα δώσουν βαθιά ανάσα στην αγορά" είπε ο Αλ. Tσίπρας.

Ο αγωγός,σε αρχική φάση θα μεταφέρει ετησίως 10 δισ. κ.μ. αζέρικου φυσικού αερίου, που επαρκεί για περίπου 7 εκατ. νοικοκυριά στην Ευρώπη. 

Όσον αφορά τη απασχόληση από την υλοποίηση του έργου υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τις 8.000 θέσεις εργασίας. καθώς "ιδιαίτερα σημαντική είναι η εμπλοκή ελληνικών επιχειρήσεων και της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας, στην κατασκευή του αγωγού". 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση