GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιβλητικό break από την ΑΕΚ στο Nick Galis Hall

Ανατρεπτική ΑΕΚ! Αν και έχανε ακόμη και με 16 πόντους, αν και δεν είχε στη διάθεσή της τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, η «Ένωση» έκανε κατάθεσ...


Ανατρεπτική ΑΕΚ!

Αν και έχανε ακόμη και με 16 πόντους, αν και δεν είχε στη διάθεσή της τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, η «Ένωση» έκανε κατάθεση… ψυχής με τρομερή άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο και έτσι νίκησε 77-67 τον Άρη, στον πρώτο μικρό τελικό της Α1!

Το ματς


Από πολύ νωρίς στο ματς, ο Άρης ήταν αυτός που είχε επιβάλει το ρυθμό του (8-3), με τους Γουάιτ και Γουότερς να τον πηγαίνουν ακόμη στο +12 (17-5) στα μισά. Η ΑΕΚ από την άλλη επέμενε άστοχα από την περιφέρεια, κάνοντας παράλληλα και λάθη, ενώ τα δυσάρεστα ήρθαν και με τα δύο γρήγορα φάουλ των Σάκοτα και Μπράουν. Στη συνέχεια, ο Κάρτερ ήταν ο μόνος που τραβούσε επιθετικά για την «Ένωση», αλλά ήταν μόνος του και έτσι οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 (23-13).

Ο Άρης ήταν σε καλή μέρα και έξω από τα 6,75μ., με αποτέλεσμα η υπέρ του διαφορά να πάει στο +15 (31-16), στα πρώτα τρία λεπτά της δεύτερης περιόδου. Χάρη στις εκλάμψεις του Μπράουν, η ΑΕΚ βρήκε σκορ, αλλά στην άμυνα η «Ένωση» δεν ήταν σε θέση να περιορίσει τους παίκτες του Πρίφτη, οι οποίοι έφτασαν ακόμη στο +16 (37-21). Στα τελευταία λεπτά, ο Μαυροειδής πάλευε μόνος του μέσα στη ρακέτα, δίνοντας κάποιες… ανάσες (39-28), αλλά οι «κίτρινοι» βρήκαν εκ νέου λύσεις και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια με το +15 (43-28).

Με δύο καλές άμυνες και με τον Σάκοτα να μπαίνει «ζεστός», η ΑΕΚ έριξε τη διαφορά στους δέκα (43-33). Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς ο Άρης έσφιξε την άμυνά τους και τρέχοντας στο ανοικτό γήπεδο έφτασε ξανά στο +16 (50-34). Εκεί, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη επαναπαύτηκαν και με τους Μπράουν και Κάρτερ να «ξυπνούν», η «Ένωση» έκανε την αντεπίθεσή της, ρίχνοντας τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (52-45). Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν χάσει εντελώς το ρυθμό τους, με τον Μιλόσεβιτς να μειώνει ακόμη και στους πέντε (55-50) και τον Ξανθόπουλο με δύο βολές να διαμορφώνει στο τέλος το 57-50.

Με ένα σερί 4-0 μπήκε ο Άρης στο τέταρτο δεκάλεπτο, πηγαίνοντας στο +11 (61-50), αλλά εκεί ο Μπράουν πήρε την ΑΕΚ στις πλάτες του και με μεγάλα καλάθια μείωσε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (61-60), βάζοντας παράλληλα… φωτιά στο ματς! Οι παίκτες του Πρίφτη τα είχαν εντελώς… χαμένα, κάνοντας το ένα λάθος πίσω από το άλλο, με τα τρίποντα-βόμβες της «Ένωσης» να της δίνουν το προβάδισμα (61-66). Αν και χρόνος υπήρχε, οι γηπεδούχοι είχαν «βραχυκυκλώσει», κάνοντας πολλές βιαστικές και κακές επιθέσεις, με την ΑΕΚ να διατηρεί τη ψυχραιμία της μέχρι το τέλος και να παίρνει τη νίκη με το τελικό 77-67.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 43-28, 57-50, 67-77
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση