GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι φήμες για συμφωνία στο EuroWorking Group ανέβασαν το Χρηματιστήριο

Σε ανοδική τροχιά επανήλθε η χρηματιστηριακή αγορά, μετά τις χθεσινές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, διασπώντας ανοδικά τα επίπεδα των ...


Σε ανοδική τροχιά επανήλθε η χρηματιστηριακή αγορά, μετά τις χθεσινές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, διασπώντας ανοδικά τα επίπεδα των 630 μονάδων και καταγράφοντας νέα υψηλά έτους, με τους επενδυτές να προεξοφλούν συμφωνία για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, στο σημερινό Euroworking Group, κάτι για το οποίο υπάρχει έντονη φημολογία.

Τη φημολογία αυτή πυροδότησε εν μέρει και η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτη Σχοινά, ότι το μεσημέρι της Παρασκευής θα υπάρξει ανεπίσημη ενημέρωση (off the record) από τον επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο, με αντικείμενο την εφαρμογή της συμφωνίας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 632,75 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,21%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 94,564 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 131.229.473 τεμάχια.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+5,87%), του Εμπορίου (+4,85%) και των Τραπεζών (+3,91%). Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-0,99%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-0,78%).

Ανοδικά κινήθηκαν 73 μετοχές, 35 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση