GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

FAZ: Αδικαιολόγητη ελαστικότητα των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει λόγο σε δημοσίευμά της για  «αδικαιολόγητη ελαστικότητα των εταίρων» απέναντι ...


Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει λόγο σε δημοσίευμά της για  «αδικαιολόγητη ελαστικότητα των εταίρων» απέναντι στην Ελλάδα και προσθέτει:

«Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αφού ο πρωθυπουργός Τσίπρας έκανε τα πάντα για να καταστρέψει την εμπιστοσύνη. Επί μήνες προσπάθησε να διχάσει τους πιστωτές και να τους καθυστερήσει προσπαθώντας να αποφύγει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις».

Στο ίδιο κλίμα κινείται και δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Kölner Stadt Anzeiger, με τον τίτλο: «Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις, μετά η έκπτωση». Με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Γερμανού αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ότι «η ελληνική οικονομία επανέρχεται στον δρόμο της ανάπτυξης», η εφημερίδα γράφει συγκεκριμένα:

«Ο Γκάμπριελ κάνει λάθος. Η ελληνική οικονομία δεν αναπτύσσεται, αλλά συνεχίζει να συρρικνώνεται από τότε που κυβερνά ο Αλέξης Τσίπρας και ο συνασπισμός του από αριστερούς και δεξιούς λαϊκιστές. Με την αντιδραστική του στάση απέναντι στους πιστωτές ο Τσίπρας οδήγησε πέρσι τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας. Τη ζημιά κλήθηκαν να πληρώσουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι με το τρίτο πακέτο διάσωσης. Θα ήταν λάθος να επιβραβευτεί αυτή η ανεύθυνη πολιτική με μια ελάφρυνση χρέους. Αυτό θα ενθάρρυνε την κυβέρνηση Τσίπρα να καθυστερήσει περισσότερο τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να χαλαρώσει τα χρηματοοικονομικά χαλινάρια».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση