GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα νέα επαγγελματικά οχήματα Ford Transit και Transit Custom

Τα νέα επαγγελματικά οχήματα Ford Transit και Transit Custom με τον ολοκαίνουργιο, προηγμένο 2λιτρο Eco Blue diesel κάνουν το παγκόσμιο...


Τα νέα επαγγελματικά οχήματα Ford Transit και Transit Custom με τον ολοκαίνουργιο, προηγμένο 2λιτρο Eco Blue diesel κάνουν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου στο Birmingham της Βρετανίας, προσφέροντας βελτιωμένο κόστος χρήσης και αυξημένες επιδόσεις από τα μέσα του 2016.
Ο κινητήρας επόμενης γενιάς Ford Eco Blue που δημιουργήθηκε από λευκή κόλλα χαρτιού, αυξάνει την απόδοση μέχρι 13% συγκριτικά με τον απερχόμενο 2.2LT DCi, με εκπομπές CO2 από 157 g/km, και βελτιώνει σημαντικά τη ροπή στις χαμηλές στροφές και την ελαστικότητα. Ο νέος κινητήρας θα προσφέρει επίσης μεταβλητά διαστήματα σέρβις έως 2 ετών/60.000 χλμ. για τα Transit και Transit Custom. 
«Η πρόκληση ήταν να πάρουμε το δημοφιλές Transit και να μειώσουμε το λειτουργικό κόστος, να βελτιώσουμε τις επιδόσεις, να το κάνουμε λιγότερο ρυπογόνο, με πιο αθόρυβη καμπίνα, ασφαλέστερο και ακόμα πιο ανθεκτικό,» δήλωσε ο PeteReyes, στέλεχος των επαγγελματικών της Ford.
Πέρα από τη γκάμα των νέων κινητήρων, τα Transit και TransitCustom διατίθενται τώρα για παραγγελία με προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγούς όπως το Σύστημα Προστασίας από Πλευρικούς Ανέμους (SideWindStabilisation) και το Σύστημα Υποβοήθησης Αποφυγής Σύγκρουσης με Αναγνώριση Πεζών (Pre-CollisionAssistwithPedestrianDetection).
Από τα τέλη του 2016, οι πελάτες θα μπορούν επίσης να παραγγείλουν ένα 6άρι αυτόματο κιβώτιο αντί του χειροκίνητου και ένα νέο σύστημα πίσω αερανάρτησης με τα μοντέλα Transit Custom Kombi.

Για τα Transit και Transit Custom, ο κινητήρας 2.0L Ford Eco Blue διατίθεται σε εκδόσεις 105 PS, 130 PS και 170 PS, κάθε μία από τις οποίες προσφέρει αυξημένη ισχύ και ροπή συγκριτικά με τον απερχόμενο 2.2.L. Η βελτιωμένη ροπή στις χαμηλές στροφές (20% επιπλέον στις 1.250 rpm) μεταφράζεται σε καλύτερη ελαστικότητα και απόκριση στην καθημερινή οδήγηση.
Το κόστος προγραμματισμένων σέρβις μειώνεται, με τα εκτεταμένα μεταβλητά διαστήματα σέρβις που φτάνουν τα δύο έτη /60.00 χλμ. να προσφέρουν επιπλέον έως και 10.000 χλμ. μεταξύ των σέρβις τόσο για το Transit όσο και για το Transit Custom.
Παράλληλα με το νέο κινητήρα, τα νέα μοντέλα Transit και Transit Custom ωφελούνται από τις προηγμένες τεχνολογίες που αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και την άνεση του οδηγού πίσω από το τιμόνι.
Χρησιμοποιώντας κάμερα και τεχνολογία ραντάρ ίδια με τα επιβατικά μοντέλα, όπως τα Mondeo και S-MAX, οι πελάτες των Transit και TransitCustom μπορούν να παραγγείλουν:
- Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection: μειώνει τη σφοδρότητα εμπρόσθιων συγκρούσεων όπου εμπλέκονται οχήματα και πεζοί, ή βοηθά τους οδηγούς να τις αποφύγουν τελείως
- Adaptive Cruise Control και χρησιμοποιεί ραντάρ για να διατηρεί μία προκαθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα
- Traffic Sign Recognition: ενημερώνει στους οδηγούς για το πιο πρόσφατο όριο ταχύτητας που έχει ανιχνευτεί, για τις πινακίδες ακύρωσης ορίων και τα απαγορευτικά προσπέρασης μέσα από οπτικές ενδείξεις στην οθόνη του πίνακα οργάνων. 
Το αναβαθμισμένο σύστημα Δυναμικού Ελέγχου (ESC), είναι στάνταρ και στα δύο νέα μοντέλα και προσφέρει νέες λειτουργίες που βελτιώνουν την ευστάθεια σε ακραίες οδηγικές συνθήκες, μεταξύ των οποίων τρεις πατέντες Ford:
- Side Wind Stabilisation: Αυτή η νέα λειτουργία χρησιμοποιεί τα φρένα στη μια πλευρά του οχήματος ώστε να αντισταθμίσει μια ξαφνική πλευρική ριπή αέρα
- Curve Control: Πρόκειται για το μοναδικό πρόγραμμα που σχεδίασε η Ford για την επιβράδυνση του οχήματος μέσα σε μία στροφή με σταθερό και ελεγχόμενο τρόπο (π.χ. κατά την έξοδο από αυτοκινητόδρομο με μεγάλη ταχύτητα)
- Roll Stability Control: Ο Έλεγχος Κλίσεων του Αμαξώματος εμποδίζει την ανατροπή του οχήματος επεμβαίνοντας στη ροπή του κινητήρα και φρενάροντας επιλεκτικά τους τροχούς 
Μέσα στην καμπίνα, οι πελάτες του Transit μπορούν τώρα να παραγγείλουν το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 2 της Ford που διαθέτει φωνητικές εντολές και νέα έγχρωμη οθόνη αφής 6 ιντσών υψηλής ανάλυσης. Οι φωνητικές εντολές του συστήματος SYNC2, προσφέρουν τη δυνατότητα ελέγχου του ηχοσυστήματος, του συστήματος πλοήγησης και των συνδεδεμένων κινητών τηλεφώνων μέσα από απλές φωνητικές εντολές. Στα TransitCustom, μία νέα έγχρωμη οθόνη 4 ιντσών προσφέρεται στάνταρ με σύστημα συνδεσιμότητας SYNC αντί της οθόνης 3,5 ιντσών των προηγούμενων μοντέλων. Τα νέα Transit και TransitCustom με το νέο κινητήρα Ford 2.0LEcoBlue αναγνωρίζονται εξωτερικά από μία νέα χρωμιωμένη λωρίδα στον εμπρός κάτω αεραγωγό.
Για βελτιωμένη άνεση και ευκολία στην πόλη, οι πελάτες των προσθιοκίνητων εκδόσεων Transit και TransitCustom θα μπορούν να παραγγέλνουν ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο SelectShift από τα τέλη του 2016. Το κιβώτιο προσφέρει ομαλές, άμεσες και αποδοτικές αλλαγές σχέσεων σε συνεργασία με τον EcoBluediesel, συμβατότητα με το Auto-Start-Stop, αλλά και δυνατότητα μηχανικών αλλαγών σχέσεων μέσω μπουτόν στον επιλογέα. 
Το μοναδικό στην κατηγορία σύστημα πίσω αερανάρτησης έχει εξελιχθεί ειδικά για το TransitCustom και πληροί τα πρότυπα αντοχής επαγγελματικών οχημάτων Ford. Αυτό προσφέρει βέλτιστο έλεγχο των κλίσεων του αμαξώματος και της απόστασης από το έδαφος σε μία ευρεία ποικιλία συνθηκών φορτίου, σε συνδυασμό με βελτιωμένη άνεση επιβατών και δυναμική συμπεριφορά στα μοντέλα KombiM1. 
Τα ανανεωμένα Transit και TransitCustom προσφέρουν στους επαγγελματίες την ίδια ολοκληρωμένη γκάμα εκδόσεων με πολλαπλές επιλογές ύψους οροφής και μεταξονίων, ποικίλες δυνατότητες επιλογής μικτού βάρους οχήματος (GVW), και αμαξώματα όπως van, kombi για μεταφορά ατόμων και φορτίου και διπλοκάμπινα (double-cab-in-van). Οι πελάτες Transit μπορούν να επιλέξουν μοντέλα με κίνηση στους εμπρός τροχούς (FWD), στους πίσω τροχούς (RWD) ή με Σύστημα Έξυπνης Τετρακίνησης (IntelligentAllWheelDrive) και αμαξώματα ChassisCab και Minibus.
Συγκριτικά η βελτίωση σε επίπεδο κινητήρα των νέων Transit, έχει ως εξής:

Ford Transit και Transit Custom – νέα γκάμα κινητήρων
Νέος 2.0L Ford EcoBlueΠροηγούμενος 2.2L TDCiΑύξηση Ισχύος/Ροπής
105 PS/360 Nm100 PS/310 Nm+5 PS/+50 Nm
130 PS/385 Nm125 PS/350 Nm+5 PS/+35 Nm
170 PS/405 Nm155 PS/385 Nm+15 PS/+20 Nm

 *** Με βάση κόστος καυσίμου περίπου 1,36 € / lit.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση