GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος είναι ο Frankie Manning και πώς έγινε doodle το Lindy Hop

Ένα... άκρως χορευτικό doodle στον Φράνκι Μάνινγκ (Frankie Manning), τον θρυλικό χορευτή και χορογράφο που θεωρείται “πατέρας” του Li...


Ένα... άκρως χορευτικό doodle στον Φράνκι Μάνινγκ (Frankie Manning), τον θρυλικό χορευτή και χορογράφο που θεωρείται “πατέρας” του Lindy Hop, αφιερώνει το Google σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση 102 ετών από τη γέννησή του.



Ο Frankie Manning γεννήθηκε στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα στις 26 Μαΐου του 1914, όμως σε ηλικία μόλις 3 ετών μετακόμισε στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης με τη μητέρα του, που ήταν χορεύτρια, μετά το χωρισμό της από τον πατέρα του. Έμαθε και ο ίδιος από μικρός να χορεύει, και όταν η μητέρα του σε έναν χορό το 1927 του είπε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει χορευτής, γιατί ήταν “άκαμπτος”, έκανε ό,τι μπορούσε για να μάθει τέλεια να χορεύει, ώστε να ικανοποιήσει τη μητέρα του.

 

 

O Frankie Manning και το swing

Το 1935, κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού χορού, ο Manning και η παρτενέρ του Φρίντα Ουάσινγκτον πραγματοποίησαν την πρώτη εναέρια φιγούρα σε χορό σουίνγκ, εντυπωσιάζοντας τους πάνω από 2.000 θεατές.

Το ίδιο έτος, ο Manning έγινε ουσιαστικά ο χορογράφος του συγκροτήματος που έγινε γνωστό ως Whitey's Lindy Hoppers, και χόρεψε μεταξύ άλλων με τη λεγόμενη “βασίλισσα του σουίνγκ”, Νόρμα Μίλερ. Το συγκρότημα διαλύθηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν πολλά από τα μέλη του (μεταξύ αυτών και ο Μάνινγκ) χρειάστηκε να υπηρετήσουν στον αμερικανικό στρατό. Μετά την επιστροφή του από τον πόλεμο, το 1947, ο Manning δημιούργισε ένα νέο συγκρότημα, τους Congaroos, οι οποίοι διαλύθηκαν το 1955, οπότε και αποφάσισε να εγκαταλείψει το χορό και να απασχοληθεί στα αμερικανικά ταχυδρομεία.

Ωστόσο, περίπου 30 χρόνια αργότερα ο Frankie Manning επέστρεψε δυναμικά στο πεδίο του χορού, αυτή τη φορά ως δάσκαλος χορού και χορογράφος.

Ο Frankie Manning πέθανε σε ηλικία 94 ετών στο Μανχάταν στις 27 Απριλίου του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση