GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Frontex: Μείωση 90% στις αφίξεις προσφύγων από την Τουρκία στην Ελλάδα

Ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα έπεσε κατά 90% τον Απρίλιο, ανέφερε σήμερα η συνοριακή υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, F...


Ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα έπεσε κατά 90% τον Απρίλιο, ανέφερε σήμερα η συνοριακή υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Frontex.

Σύμφωνα με τη Frontex, 2.700 άνθρωποι έφθασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία τον Απρίλιο, οι περισσότεροι από τη Συρία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, κατά 90% λιγότεροι σε σχέση με τον Μάρτιο.

Βάσει της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας, όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, περιλαμβανομένων και των Σύρων, που περνούν παράνομα στην Ελλάδα διά θαλάσσης στέλνονται πίσω.

Σε αντάλλαγμα, η ΕΕ δέχεται χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες απευθείας από την Τουρκία και την επιβραβεύει δίνοντάς της περισσότερα χρήματα, μια πρόωρη άρση της θεώρησης διαβατηρίων (βίζα) και επίσπευση των ενταξιακών διαπραγματεύσεών της στην ΕΕ.

Στην Ιταλία, 8.370 μετανάστες έφτασαν μέσω της μακρύτερης και πιο επικίνδυνης διαδρομής από τη βόρεια Αφρική, πρόσθεσε η Frontex, από τους οποίους οι περισσότεροι προέρχονταν από την Ερυθραία, την Αίγυπτο και τη Νιγηρία.

Η Frontex ανέφερε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι οι μετανάστες στρέφονται από τη διαδρομή μέσω Ελλάδας, στη διαδρομή μέσω κεντρικής Μεσογείου.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έφθασαν στην Ιταλία τον Απρίλιο ήταν μειωμένος κατά 13% σε σχέση με τον Μάρτιο και κατά 50% μειωμένος σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015, πρόσθεσε η Frontex. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση