GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά του ISIS ετοιμάζει ο Ερντογάν

Η Τουρκία ετοιμάζεται να "εκκαθαρίσει" τη πλευρά της μεθορίου της με τη Συρία από τους μαχητές του ISIS οι επιθέσεις των οποίων...


Η Τουρκία ετοιμάζεται να "εκκαθαρίσει" τη πλευρά της μεθορίου της με τη Συρία από τους μαχητές του ISIS οι επιθέσεις των οποίων εναντίον τουρκικής πόλης αυξάνονται, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Διεξάγουμε τις απαραίτητες προετοιμασίες προκειμένου να εκκαθαρίσουμε την άλλη πλευρά των (συριακών) συνόρων λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το Κιλίς", η τουρκική μεθοριακή πόλη η οποία πλήττεται τακτικά από ρουκέτες την ευθύνη για τις οποίες επιρρίπτει η Άγκυρα στο ΙΚ, ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Από τις αρχές του έτους, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 21 κάτοικοι και δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Κατηγορώντας για άλλη μια φορά τα μέλη του συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών, του οποίου ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες, ότι έχουν "αφήσει μόνη" της την Τουρκία, ο Ερντογάν πρόσθεσε: "Δεν έχουμε λάβει την υποστήριξη που επιθυμούμε από τους συμμάχους μας, ιδίως από τις χώρες που διαθέτουν ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή".

"Πόσο καιρό θα περιμένουμε τους συμμάχους μας ενώ οι συμπολίτες μας πέφτουν ως μάρτυρες κάθε μέρα στους δρόμους του Κιλίς εξαιτίας των ρουκετών που εκτοξεύονται από την άλλη πλευρά των συνόρων;" συνέχισε ο Ερντογάν.

"Επιτρέψτε μου να πω πως δεν θα διστάσουμε να πάρουμε μόνοι μας τα απαραίτητα μέτρα", πρόσθεσε.

Το ενδεχόμενο μιας τουρκικής χερσαίας επέμβασης στη βόρεια Συρία αναφέρεται συχνά, όμως η Άγκυρα έχει αποκλείσει μέχρι τώρα το ενδεχόμενο μονομερούς ενέργειας. Ο απερχόμενος τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε στις αρχές του μήνα πως η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατό στη Συρία, "αν χρειαστεί".

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, εφημερίδα που πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση, η Yeni Safak, έκανε λόγο για αναγνωριστική επιχείρηση που διεξήγαγαν 15 έως 20 μέλη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία προκειμένου να εντοπίσουν τα σημεία εκτόξευσης των πυραύλων του ΙΚ.

Μέλος του ΝΑΤΟ και του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών, η Τουρκία φαίνεται πως έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς της στη βόρεια Συρία έπειτα από σειρά επιθέσεων στο έδαφός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση