GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η UBER στην αγορά των αυτοκινούμενων οχημάτων

Μία ακόμα εταιρεία μπαίνει στην «κούρσα» για την ανάπτυξη της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στα αυτό-οδηγούμενα οχήματα. Ο λόγος γι...


Μία ακόμα εταιρεία μπαίνει στην «κούρσα» για την ανάπτυξη της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στα αυτό-οδηγούμενα οχήματα. Ο λόγος για την Uber, η οποία όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα σε ανακοίνωσή της έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές ενός οχήματος στους δρόμους του Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι το αυτοκίνητο που επελέγη για τις δοκιμές είναι ένα Ford Fusion, το οποίο έχει εξοπλίσει με ραντάρ, σαρωτές λέιζερ και φυσικά κάμερες. Το εγχείρημα αυτό της Uber διεξάγεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon του Πίτσμπουργκ.

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ότι ολοένα και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες ανάπτυξης της συγκεκριμένης τεχνολογίας συνάπτουν σχέσεις συνεργασίας για τη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων. Εκτός από την πρωτοπόρο Google, εταιρείες όπως η Tesla ασχολούνται επίσης με την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής, ενώ και κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες και αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στον τομέα αυτόν.

Η Uber, που είναι γνωστή για τις υπηρεσίες της μεταφοράς του επιβατικού κοινού, έχει ως απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός πλήρως αυτόνομου αυτοκινήτου, το οποίο ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να καλέσει, το όχημα να έχει φτάσει σε λιγότερο από 5 λεπτά και να πηγαίνει τον επιβάτη οπουδήποτε αυτός έχει ορίσει.

Μέχρι στιγμής, «αγκάθι» για τα οχήματα της Uber αποτελεί το γεγονός ότι χρειάζονται οδηγούς. Αυτού του είδους η έρευνα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτοκινούμενων οχημάτων θα είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ ώστε η εταιρεία να αυξήσει ακόμα παραπάνω τα κέρδη της.

Στην ανακοίνωσή της η Uber αναφέρει ότι στον πραγματικό κόσμο οι δοκιμές είναι «ζωτικής σημασίας στις προσπάθειές της για την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτο-οδήγησης», εξηγώντας ότι ένας εκπαιδευμένος οδηγός θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι καταγράφοντας τις λειτουργίες του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή και καθ' όλη τη διάρκεια των δοκιμών. Τονίζεται επίσης ότι στόχος της εταιρείας είναι μέσα στα επόμενα 15 χρόνια να έχει δημιουργήσει έναν «ικανοποιητικό» στόλο αυτόνομων αυτοκινήτων για τη μεταφορά του επιβατικού κοινού, τα οποία θα προσφέρουν πιο προσιτές και προσβάσιμες υπηρεσίες μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση