GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στόχος του Εurogroup μία συμβιβαστική συμφωνία

Με βασικό στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικής συμφωνίας για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος συνέρχ...

Με βασικό στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικής συμφωνίας για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος συνέρχονται  στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης με τη συμμετοχή, από ελληνικής πλευράς, του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Με τις χώρες της Ευρωζώνης να έχουν σε γενικές γραμμές αποδεχθεί ότι τα μέτρα που έχει ως σήμερα υιοθετήσει η Ελλάδα είναι επαρκή, το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι η στάση που θα κρατήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στους κόλπους του οποίου κυρίαρχη είναι η αντίληψη ότι τα ελληνικά μέτρα δεν επαρκούν, αλλά και ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι υπό τις παρούσες συνθήκες βιώσιμο.

Από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να υιοθετήσει πρόσθετα μέτρα, σε σχέση με αυτά που συμφωνήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Ως προς τις ανησυχίες του ΔΝΤ, η Αθήνα έχει δηλώσει πως θα μπορούσαν να καταλαγιαστούν με τη θεσμοθέτηση από ελληνικής πλευράς ενός μηχανισμού αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης, σε περίπτωση που οι στόχοι του ελληνικού προγράμματος δεν επιτευχθούν κατά την επόμενη διετία.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σε γερμανικές εφημερίδες ότι τα μέτρα που έχει ως σήμερα υιοθετήσει η ελληνική πλευρά είναι ικανοποιητικά, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται, με βάση τα όσα έχουν δηλώσει, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο αρμόδιος για τα οικονομικά Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί κ.α.

Τέλος κατά τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών οικονομίας της ευρωζώνης αναμένεται να γίνει μία πρώτη συζήτηση για το ζήτημα των ρυθμίσεων που αφορούν το ελληνικό δημόσιο χρέος, κάτι που αποτελεί πάγια ελληνική επιδίωξη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση