GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεροβασίλη: Ανύπαρκτο το ζήτημα κατάργησης 13ου-14ου μισθού

«Ανύπαρκτο» χαρακτήρισε το ζήτημα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στην επόμενη αξιολόγηση η κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασί...


«Ανύπαρκτο» χαρακτήρισε το ζήτημα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στην επόμενη αξιολόγηση η κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αντί να υπερασπίζεται τα προαναφερθέντα «που δεν απειλούνται από κανέναν», να πάρει θέση για τις ομαδικές απολύσεις, το lock out και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι «τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε την προσπάθεια να δημιουργηθεί εκ του μηδενός ένα κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων, που αφορά την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στην επόμενη αξιολόγηση», για να τονίσει: «Το ζήτημα αυτό είναι εντελώς ανύπαρκτο. Από πλευράς των θεσμών δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού. Το ζήτημα δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να προκαλέσει δυσαρέσκεια εναντίον της κυβέρνησης και να το αξιοποιήσει πολιτικά ο κ. Μητσοτάκης».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι αυτό που υπάρχει στο τραπέζι είναι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, τη θεσμοθέτηση του lock out και τις ομαδικές απολύσεις. Επ' αυτού υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, έχει ήδη απορρίψει τη σχετική εισήγηση του ΔΝΤ και εργάζεται για να αποτρέψει τις ομαδικές απολύσεις και το lock out». «Θα τα καταφέρουμε, όπως καταφέραμε να αποτρέψουμε και την υλοποίηση άλλων δεσμεύσεων της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στους δανειστές, όπως η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις», πρόσθεσε.

Παράλληλα, όπως επισήμανε, η κυβέρνηση έχει θέσει στη διαπραγμάτευση το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, συμπληρώνοντας ότι εγγύηση για την πορεία των σχετικών διαβουλεύσεων είναι η παρουσία στη διαπραγμάτευση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, αλλά και της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου πλαισίου που θα ανταποκρίνεται στα υψηλά πρότυπα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, με αξιοποίηση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

«Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη, που έσπευσε να υπερασπιστεί τον 13ο και 14ο μισθό, χωρίς να απειλούνται από κανέναν, να πάρει ανοιχτά θέση, για τις ομαδικές απολύσεις, το lock out και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, προκειμένου να ενισχύσει με τον τρόπο αυτόν τη διαπραγματευτική θέση, τόσο της χώρας, όσο και των ίδιων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση