GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυβερνοπόλεμος: Η Βόρεια Κορέα χάκαρε 140.000 υπολογιστές της Νότιας

Η Βόρεια Κορέα χάκαρε περισσότερους 140.000 υπολογιστές μεγάλων επιχειρήσεων και κυβερνητικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας, σε μια προ...


Η Βόρεια Κορέα χάκαρε περισσότερους 140.000 υπολογιστές μεγάλων επιχειρήσεων και κυβερνητικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας, σε μια προσπάθεια διασποράς κακόβουλων κωδικών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία τους. Ωστόσο, οι αρχές της Νότιας Κορέας εκτιμούν ότι κατόρθωσαν ν' ανακόψουν μεγάλη επίθεση στον κυβερνοχώρο, σύμφωνα με αναφορές πρακτορείου ειδήσεων.

Τα ηλεκτρονικά ίχνη έδειξαν ότι η επιχείρηση αυτή, ενεργοποιήθηκε από την Πιονγκγιάνγκ και είχε ως στόχο ένα κεντρικό πρόγραμμα υπολογιστών που χρησιμοποιούν 160 εταιρίες, αλλά και κυβερνητικές υπηρεσίες, προκειμένου να διαχειρίζονται τα δίκτυα των υπολογιστών τους, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, της Νότιας Κορέας.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση που ενεργοποίησε τις επιθέσεις ήταν παρόμοια με αυτή που εντοπίστηκε το 2013, όταν έγινε κυβερνοεπίθεση κατά των τραπεζών και των τηλεοπτικών σταθμών στη Νότια Κορέα. Από την επίθεση αυτή, τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών των παραπάνω επιχειρήσεων "πάγωσαν" για μια εβδομάδα.

Ωστόσο, οι αναφορές για την επίθεση αυτή, δεν επιβεβαιώθηκαν από το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας στη Νότια Κορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση