GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φεύγει από το σπίτι του στη Γέφυρα ο 14χρονος που σκότωσε τον Τάσο

Μετά την επί δυόμισι ώρες απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος ο 14χρονος που σκότωσε με μαχαίρι το συνομήλικο και φίλο του στη Γέφυρα Θεσσα...


Μετά την επί δυόμισι ώρες απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος ο 14χρονος που σκότωσε με μαχαίρι το συνομήλικο και φίλο του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.
Στον ανήλικο δράστη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της ανάθεσης υπ' ευθύνη επιμέλειας στους γονείς του πράγμα που σημαίνει πως οτιδήποτε καν αν συμβεί μέχρι τη δίκη θα είναι υπεύθυνοι οι γονείς του, του απαγορεύθηκε η μετάβαση και η διαμονή στη Γέφυρα ενώ κρίθηκε υποχρεωτικό να παρακολουθήσει ειδικό ψυχολογικό πρόγραμμα.
Όπως έγινε γνωστό, η ανακρίτρια προσανατολίζεται το επόμενο χρονικό διάστημα να διατάξει τη διενέργεια παιδοψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, κάτι που βρίσκει σύμφωνο την υπεράσπιση του ανήλικου.
Ο ίδιος επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί bullying που υφίστατο τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, ενώ φέρεται να αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά, κατά τα οποία έπεσε θύμα λεκτικής επίθεσης από φίλους του. Μάλιστα, ο 14χρονος ήταν ψυχολογικά φορτισμένος και απέφυγε να αναφερθεί με λεπτομέρειες στον τρόπο τέλεσης του εγκλήματος, ενώ δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη, τόσο από την οικογένεια του θύματος, όσο και από τη δική του.

«Δεχόταν ψυχολογική καταπίεση από φίλους και συμμαθητές», δήλωσε ο δικηγόρος του

Ο 14χρονος δράστης βρίσκεται υπό την επήρεια ψυχολογικού σοκ, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Θεόδωρος Σιμόπουλος, μιλώντας στο Mega.
«Ο ίδιος είναι σοκαρισμένος, βρίσκεται υπό την επήρεια ψυχολογικού σοκ. Δεν έχει αντιληφθεί ακόμη τη σοβαρότητα και την τραγικότητα όλης αυτής της ιστορίας», δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε πως «κατά τις συζητήσεις μας, δήλωσε βαθιά μετανιωμένος για την πράξη αυτή. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: «Μακάρι να μπορούσα να γυρνούσα το χρόνο πίσω».
Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο ο 14χρονος να είχε δεχτεί bullying από το θύμα κι άλλα παιδιά, ο δικηγόρος δήλωσε ότι δεν τον αντιπροσωπεύει η έκφραση bullying.
«Δεν είναι μια περίπτωση που μπορώ να πω ότι υπήρχε μια βίαιη συμπεριφορά από την πλευρά των φίλων του. Όμως, υπήρχε μια ψυχολογική καταπίεση από την πλευρά των φίλων και συμμαθητών του για ένα μεγάλο διάστημα, αυτό φαίνεται, αυτό είπε και ο ίδιος», τόνισε ο κ. Σιμόπουλος.

Το σημείωμα που άφησε ο δράστης για τον 14χρονο Τάσο

Εν τω μεταξύ, ένα σημείωμα, στο οποίο αναφέρεται στον 14χρονο Τάσο, άφησε στο σπίτι του ο ανήλικος δράστης της δολοφονίας που έχει συγκλονίσει το χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης και όλο το πανελλήνιο.
Όπως αποκάλυψε ο θείος του θύματος, Χάρης Ζαμπάκης, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega, στο σημείωμα ο δράστης έγραψε το δικό του όνομα και το όνομα του Τάσου, συμπληρώνοντας: φίλοι, αδέλφια.
Ο κ. Ζαμπάκης εκτίμησε ότι το σενάριο της παρενόχλησης του δράστη από τον 14χρονο Τάσο θα πρέπει να αποκλειστεί, σημειώνοντας ότι πρόκειται για υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων του ανήλικου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση