GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΥΠΟΙΚ: Στις 15 Ιουνίου θα εκταμιευθεί η δόση των 7,5 δισ. ευρώ

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η δόση των 7,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί στις 15 Ιουνίου. «Είμαστε έτο...


Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η δόση των 7,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί στις 15 Ιουνίου. «Είμαστε έτοιμοι για εκταμίευση της δόσης» επισήμανε, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «υπολογίζω ότι θα εκταμιευθεί η δόση την άλλη Δευτέρα».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, πριν από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την εκταμίευση της συγκεκριμένης δόσης (η πρώτη από το σύνολο των 10,3 δισ. ευρώ) πρέπει να υπάρξει η εφαρμοστική έκθεση των θεσμών και να επικυρωθούν τα κείμενα του μνημονίου από πέντε κοινοβούλια των κρατών - μελών της ευρωζώνης.

Ο αξιωματούχος ανέφερε, επίσης, ότι στα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών και επισήμανε ότι το θέμα αυτό «ίσως πάει για αργότερα».

Να σημειωθεί ότι ενδέχεται για το συγκεκριμένο ζήτημα να υπάρξει τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των δανειστών, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, δεδομένου ότι ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, έχει μεταβεί στο Παρίσι για τη σύνοδο του ΟΟΣΑ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση