GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη φυλακή για 16 χρόνια ο κυβερνήτης του Costa Concordia

Το εφετείο της Φλωρεντίας επιβεβαίωσε την ετυμηγορία της πρωτοβάθμιας δικαιοσύνης για καταδίκη σε κάθειρξη 16 ετών του Φραντσέσκο Σκεττ...


Το εφετείο της Φλωρεντίας επιβεβαίωσε την ετυμηγορία της πρωτοβάθμιας δικαιοσύνης για καταδίκη σε κάθειρξη 16 ετών του Φραντσέσκο Σκεττίνο του κυβερνήτη του πλοίου "Costa Concordia".
Το Κόστα Κονκόρντια ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου 2012 έπειτα από πρόσκρουση σε ύφαλο, κοντά στο μικρό νησί Τζίλιο της κεντρικής Ιταλίας. Τριάντα δυο άτομα έχασαν την ζωή τους, ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 100.
Ο Σκεττίνο, σύμφωνα με σειρά μαρτυριών, είχε προσπαθήσει να κάνει ένα είδος «υπόκλισης» μπροστά από το νησί και λόγω υπερβολικής κλίσης το κρουαζιερόπλοιο -στο οποίο επέβαιναν πάνω από 4.000 άνθρωποι- προσέκρουσε σε ύφαλο και άρχισε να μπάζει νερό.
Ο γενικός εισαγγελέας Τζανκάρλο Φερρούτσι είχε ζητήσει την καταδίκη του Σκεττίνο σε κάθειρξη 27 ετών, αλλά οι δικαστές αποφάσισαν να μην ξεπεράσουν τα 16 χρόνια κάθειρξης της πρώτης δίκης, μια ποινή η οποία επιβάλλεται για εγκατάλειψη πλοίου, εξ αμελείας ναυάγιο, πολλαπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας, εγκατάλειψη επιβατών και εξ αμελείας πρόκληση σωματικής βλάβης.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Φραντσέσκο Σκεττίνο επιχείρησαν να αποδείξουν ότι θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη το ότι μέρος της ευθύνης βαραίνει τον πηδαλιούχο και τους υπόλοιπους συνεργάτες του καπετάνιου. Ο κυβερνήτης του Κόστα Κονκόρντια, όμως- όπως όλοι θυμούνται- είχε αρνηθεί να επιστρέψει στο πλοίο, όταν ο επικεφαλής του λιμενικού Γκρεγκόριο Ντε Φάλκο του είχε ουσιαστικά δώσει την διαταγή αυτή μέσω ασύρματου και κινητού τηλεφώνου. Η στάση του στιγματίσθηκε από όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και μπορεί να βάρυνε, ίσως, και κατά την τελική κρίση των δικαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση