GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χειρόφρενο έως και 17 Ιουνίου σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό

Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας αρχίζουν από σήμερα οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο αντιδρώντας στην ένταξη...


Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας αρχίζουν από σήμερα οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο αντιδρώντας στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Οι κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι θα διαρκέσουν έως και τις 17 Ιουνίου.

Οι στάσεις εργασίας που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία εργαζομένων στην ΣΤΑΣΥ έχουν, ως εξής:

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 16.00

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 22.00 έως λήξη βάρδιας

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 21.00 έως λήξη βάρδιας

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 17.00.

Όπως αναφέρουν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, «η κυβέρνηση, κατ' εντολή των τοκογλύφων δανειστών, στο πλαίσιο της περίφημης αξιολόγησης, άνοιξε την πόρτα των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες, με την ένταξη της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στο νέο Ταμείο Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας. Όμως, οι ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες έχουν «δοκιμαστεί» και οι συνέπειές τους είναι γνωστές: Ακριβά εισιτήρια, ανασφαλείς συγκοινωνίες και ακόμα πιο μειωμένα δρομολόγια. Γι' αυτό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη, οι αστικές συγκοινωνίες είναι δημόσιες».

Επίσης, στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν «πως με τις τις κινητοποιήσεις τους υπερασπίζονται, διεκδικούν και κατακτούν δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου και όχι για την τσέπη των ιδιωτών, καθώς και διεκδικούν δουλειά με αξιοπρέπεια και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα».

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν έχουν εδώ και τρεις μήνες συλλογική σύμβαση εργασίας και η κυβέρνηση, μαζί με τη διοίκηση της εταιρείας, υπονομεύουν οποιαδήποτε συζήτηση για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, με προφανή στόχο την καταστρατήγηση, διάλυση και πλήρη ισοπέδωση και των τελευταίων δικαιωμάτων μας, για να παραδοθεί ένα εργασιακό κάτεργο σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο εργασιακός μεσαίωνας των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών δεν θα περάσει. Γι' αυτό, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ (ΗΣΑΠ-Μετρό-Τραμ) προχωράμε το επόμενο δεκαπενθήμερο σε σειρά προειδοποιητικών κινητοποιήσεων», καταλήγει η ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση