GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοδωράκης: Να μην γεμίσει η Βουλή με μικρά κινήματα διαμαρτυρίας του 1% - ΒΙΝΤΕΟ

Τη συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση, ...


Τη συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση, σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

Ο κ. Θεοδωράκης, επισήμανε ότι πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει το 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή, γιατί «δεν μπορεί να γεμίσει η Βουλή με μικρά κινήματα διαμαρτυρίας του 1%. Θα διαλυθούμε», ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες, ώστε να μειωθεί η επιρροή των καναλιών στην πολιτική ζωή».

Την ίδια στιγμή, ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε «παράλογο» το μπόνους των 50 εδρών, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «το πρώτο κόμμα πρέπει να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του δεύτερου κόμματος».

«Εμείς έχουμε πει ότι υπάρχει μία έξυπνη λύση. Για κάθε 2% το πρώτο κόμμα να παίρνει μία έδρα. Μία αναλογικότητα του μπόνους, που του δίνει ένα σαφές προβάδισμα έναντι των άλλων κομμάτων, αλλά από την άλλη δεν τον κάνει και απόλυτα κυρίαρχο», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, σχολιάζοντας το μπόνους των εδρών.

«Έχω μεγάλη καχυποψία για την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα. Δεν πιστεύω ότι ξαφνικά είπε θέλω να κάνω ένα καλύτερο εκλογικό νόμο. Ξέρω ότι θέλει να στρέψει εκεί την κουβέντα. Ξέρω ότι θέλει να φύγουμε από τα σημερινά καθημερινά προβλήματα», σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Τσίπρας από άκρα αριστερά, ένας λαϊκιστής της άκρας αριστεράς, άρχισε να πηγαίνει άτσαλα προς το κέντρο, να τσαλαβουτάει προς το κέντρο», δήλωσε κ. Θεοδωράκης, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία «ότι ευθύνεται για πολλά κακά».   

Τέλος, σχολιάζοντας την πορεία του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «δεν είμαι ευχαριστημένος από τις δημοσκοπήσεις, αλλά δεν πιστεύω ότι το Ποτάμι έχει τελειώσει στην ελληνική κοινωνία. Σε παρά πολλά θέματα όμως έχουμε δικαιωθεί».      

 

Δείτε το βίντεο από τον Ant1

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση