GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γιούνκερ στο Μαξίμου με τον Τσίπρα να σκέφτεται τους 200

Περνάει στις 12 το πρωί το κατώφλι του Μαξίμου ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Νωρίτερα είναι προγραμματισμένη συνάντηση ...


Περνάει στις 12 το πρωί το κατώφλι του Μαξίμου ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Νωρίτερα είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο κυβερνητικό επιτελείο υπογραμμίζουν τη σημασία της επίσκεψης, τονίζοντας ότι σηματοδοτεί και επίσημα την αλλαγή σελίδας μετά τη συμφωνία με τους θεσμούς, μήνυμα το οποίο θα στείλουν αμφότεροι ο Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής της Κομισιόν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν. Εκτός αυτού από το περιβάλλον του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι η επίσκεψη Γιούνκερ και η ψήφος εμπιστοσύνης μετά τη συμφωνία, αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα και για την διαμόρφωση ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί εκ νέου στα εργαλεία που θα φέρουν τη χώρα και την οικονομία στις ράγες της «δίκαιης ανάπτυξης», όπως αποκρυσταλλώθηκαν και στην εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία και στη χρηματοδοτική βοήθεια της Κομισιόν, το λεγόμενο πακέτο Γιούνκερ.

Το μέτωπο του εκλογικού νόμου

Στο εσωτερικό μέτωπο του εκλογικού νόμου, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανοίξει την αυλαία των συζητήσεων σήμερα αρχικά με τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο, στις 5 το απόγευμα. Την Πέμπτη θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τη Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ οι διερευνητικές συζητήσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη.

Από το κυβερνητικό επιτελείο σημειώνουν πως ο πρωθυπουργός προσέρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων με διάθεση σύναψης ευρύτερων συναινέσεων, στη βάση της απλής αναλογικής ψήφου με κατάργηση του μπόνους και σπάσιμο των μεγάλων πολυεδρικών περιφερειών. Με τον στόχο να ακούει στο «200», στο Μαξίμου μετά και την επισημοποίηση της αρνητικής στάσης της ΝΔ εκτιμούν πως υπάρχει περιθώριο σύγκλισης με τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση