GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισραήλ-Κατεχόμενα: 49 χρόνια κατοχής στις παλαιστινιακές περιοχές

Σαράντα εννέα χρόνια ισραηλινής κατοχής συμπληρώθηκαν χθες για τους παλαιστινιακούς πληθυσμού στη Δυτική Όχθη, στην ανατολική Ιερουσα...


Σαράντα εννέα χρόνια ισραηλινής κατοχής συμπληρώθηκαν χθες για τους παλαιστινιακούς πληθυσμού στη Δυτική Όχθη, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά και τη Λωρίδα της Γάζας.

Μετά από 49 χρόνια, οι Παλαιστίνιοι δε θα δεχτούν τίποτα λιγότερο από τέλος της ισραηλινής κατοχής και την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστιανικού κράτους, δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς στο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων.

Στις 4 Ιουνίου του 1967, το Ισραήλ κατέλαβε την Δυτική Όχθη, την ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Λωρίδα της Γάζας, τα Υψώματα του Γκολάν στη Συρία, αλλά και τμήματα του αιγυπτιακού εδάφους, στο Σινά. Αποχώρησε από το Σινά σε εφαρμογή της συμφωνίας του Καμπ Ντέιβιντ (1978), ενώ μονομερώς αποχώρησε από τη Λωρίδα της Γάζας, το 2005.

Ωστόσο, το Ισραήλ εξακολουθεί να έχει υπό την κατοχή του, μεγάλες περιοχές της Δυτικής Όχθης, ολόκληρη την ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά και τα Υψώματα του Γκολάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση