GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

5 πράγματα που δεν ξέραμε για το φάρμακο που σκότωσε τον Prince

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής που κυκλοφόρησαν την περασμένη Πέμπτη έδειξαν ότι ο Prince πέθανε από υπερβολική δόση φαιντα...


Τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής που κυκλοφόρησαν την περασμένη Πέμπτη έδειξαν ότι ο Prince πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης (Fentanyl).


Εδώ είναι πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το συγκεκριμένο φάρμακο, όπως τα δημοσίευσε το beckershospitalreview.com:
1. Η φαιντανύλη είναι έως και 50 φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη. Η εφημερίδα New York Times αναφέρεται στο φάρμακο ως "θανάσιμο ξάδελφο της ηρωίνης".
2. Η φαιντανύλη χρησιμοποιείται με φειδώ για τους ασθενείς με καρκίνο οι οποίοι βρίσκονται ήδη με παυσίπονα.
3. Ενώ οι γιατροί δεν συνιστάται να συνταγογραφούνε το φάρμακο για μετεγχειρητικό πόνο, μερικοί βέβαια το κάνουν, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές στον ασθενή.
4. Από το 2000 έως το 2016, η φαιντανύλη αναφέρθηκε σε 44.284 αναφορές ανεπιθύμητων παρενεργειών στις ΗΠΑ, με 32.389 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν ως σοβαρές.
5. Naxalone, λέγεται το αντίδοτο για την υπερβολική δόση οπιοειδών, που πρόσφατα αυξήθηκε η τιμή του στην Αμερική,  προκαλώντας σοβαρές ελλείψεις σε κέντρα υγείας σε όλες τις πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση