GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

5 κορυφαία σημεία για ονειρικά ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα

Αν για κάτι νιώθουμε περήφανοι αυτό δεν είναι άλλο από τα απίστευτου κάλλους τοπία της χώρας μας, που κάθε χρόνο προσελκύουν εκατοντά...


Αν για κάτι νιώθουμε περήφανοι αυτό δεν είναι άλλο από τα απίστευτου κάλλους τοπία της χώρας μας, που κάθε χρόνο προσελκύουν εκατοντάδες ξένους επισκέπτες για να τα ανακαλύψουν και να "κλέψουν" λίγη από την ομορφιά τους.

Ανάμεσα σε αυτά, λοιπόν, συγκαταλέγονται τοπία και μέρη απ' όπου μπορούμε να απολαύσουμε ονειρική και απρόσκοπτη θέα στο πανέμορφο ηλιοβασίλεμα, την ώρα που ο ήλιος βάφει με τα ζεστά χρώματά του τον ορίζοντα.

Εμείς ξεχωρίσαμε πέντε από αυτά, τα οποία κάθε φορά που επισκεπτόμαστε τον προορισμό όπου βρίσκονται συγκαταλέγονται στα must visit σημεία.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

  • Οία, Σαντορίνη

Από τα πιο διάσημα και πολυφωτογραφημένα ηλιοβασιλέματα της χώρας, και όχι μόνο, η φήμη του οποίου κάνει τον γύρο όλου του κόσμου.

Το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, λοιπόν, έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για άπειρους καλλιτέχνες, ενώ τα σοκάκια της κάθε χρόνο σφύζουν από τουρίστες που επισκέπτονται το νησί για να απολαύσουν από κοντά αυτό το μοναδικό θέαμα στα νερά του Αιγαίου και το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Η Οία, που απέχει περίπου 40 λεπτά οδικώς από τα Φηρά, θα σας μαγέψει, όχι μόνο για το φημισμένο ηλιοβασίλεμά της, αλλά και επειδή είναι πραγματικά ακαταμάχητη.

  • Άγιος Νικήτας, Λευκάδα

Για να απολαύσετε την πιο ρομαντική και ονειρική θέα στη Λευκάδα, προτιμήσετε κάποια από τη βεράντα των cafes στο γραφικό Άγιο Νικήτα, στο δυτικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση 13 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας.

Πιάστε την καλύτερη θέση και αφήστε τη φύση να κάνει τα... "μαγικά" της.

Η περιοχή είναι δημοφιλής, γι' αυτό φροντίστε να την επισκεφτείτε αρκετά νωρίτερα από το ηλιοβασίλεμα.

Εναλλακτική επιλογή, το ορεινό χωριό Τσουκαλάδες στη μέση της διαδρομής από την πόλη της Λευκάδας προς τον Άγιο Νικήτα.

Τα νερά του Ιονίου απλώνονται μπροστά σας πανοραμικά και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απολαύσετε τη θέα μπροστά σας.

  • Προφήτης Ηλίας, Πάτμος

Απολαύστε την πιο ωραία θέα της Πάτμου προς το ηλιοβασίλεμα από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στο ψηλότερο σημείο του νησιού (περίπου 270 μ.).

Για να το προσεγγίσετε από τη Χώρα, θα πάρετε το δρόμο προς Διακόφτι και από εκεί θα ακολουθήσετε τις ταμπέλες προς Κουβάρι και Αγία Παρασκευή.

Καιρού επιτρέποντος, το βλέμμα σας θα φτάσει μέχρι τους Λειψούς, τη Λέρο, ακόμη και την Τουρκία.

Εναλλακτικά, από τον κόλπο του Μέρικα (φωτό) θα αποθανατίσετε πολλές ειδυλλιακές εικόνες την ώρα που ο ήλιος βουτάει στα νερά του Αιγαίου.

  • Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση