GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι 5 κρυμμένοι "θησαυροί" των ελληνικών νησιών

Το USA Today παρουσιάζει 5 ελληνικά νησιά, τα οποία είναι "κρυμμένα διαμάντια" όπως τα αποκαλεί. Λευκά σπίτια, το βαθύ γαλάζιο τη...



Το USA Today παρουσιάζει 5 ελληνικά νησιά, τα οποία είναι "κρυμμένα διαμάντια" όπως τα αποκαλεί. Λευκά σπίτια, το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας, εκκλησίες και έντονα ηλιοβασιλέματα είναι αυτά που λατρεύουν οι επισκέπτες της Ελλάδας. Πέρα από την Μύκονο και τη Σαντορίνη, που είναι διάσημες για αυτά τα χαρακτηριστικά τους, υπάρχουν κι άλλα νησιά που προσφέρουν ακριβώς τα ίδια.

Δείτε ποια είναι τα 5 νησιά που ξεχωρίζει το USA Today:

1.Αμοργός


Η Αμοργός βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, ανάμεσα στη Νάξο, τις Μικρές Κυκλάδες και την Αστυπάλαια. Συνδυάζει το άγριο και ορεινό τοπίο με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.
Διαθέτει δύο φυσικά λιμάνια, τα Κατάπολα στο κέντρο και την Αιγιάλη στα βόρεια. Μεγάλο τμήμα των ακτών της είναι εξαιρετικά βραχώδες και καταλήγει απότομα στη θάλασσα. Η Χώρα είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Η περιήγηση στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια με τις κατάλευκες εκκλησίες και τα διώροφα αρχοντικά είναι μαγευτική. Η περίφημη πλακόστρωτη «Λόζα» και το ιστορικό Κάστρο, που δεσπόζει πάνω στο βράχο προκαλούν εντύπωση στον επισκέπτη.

2. Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο και πιο ορεινό νησί των Επτανήσων και το τρίτο σε πληθυσμό μετά την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο. Βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Πατραϊκού Κόλπου, βόρεια της Ζακύνθου, νότια της Λευκάδας και δυτικά της Ιθάκης.Οι ακτές της Κεφαλονιάς σχηματίζουν πολλούς κόλπους και ακρωτήρια. Σπουδαιότεροι κόλποι είναι της Σάμης, του Μύρτου, του Λουρδά, του Αθέρα, του Φισκάρδου, του Λιβαδιού, του Αργοστολίου γνωστός και ως Κουτάβου.

3. Κίμωλος

Παρά το μικρό της μέγεθος, η Κίμωλος έχει πολλές ομορφιές: Στο ΧωριόΣτο Χωριό μπορείτε να επισκεφτείτε το Μεσαιωνικό Κάστρο και τα Μουσεία (Αρχαιολογικό και Λαογραφικό), και τις μεταβυζαντινές εκκλησίες, πολλές από τις οποίες είναι προστατευόμενες από το ΥΠ.ΠΟ.Στις περιοχές Ελληνικά Η παραλία στα Ελληνικά – Μαυροσπήλια θα δώσετε ραντεβού με την ιστορία,Hλιοβασίλεμα στα Μαυροσπήλια αφού εκεί βρίσκεται βυθισμένη στα ρηχά η αρχαία πόλη του νησιού, ενώ στην παραλία θα δείτε πολλούς αρχαίους τάφους από τη Μυκηναϊκή μέχρι την Ελληνιστική περίοδο. Στην ίδια περιοχή τα Ασπράγκρεμνα σφραγίζουν μοναδικά το ηλιοβασίλεμα , ενώ οι πιο παρατηρητικοί θα ανακαλύψουν απολιθώματα θαλάσσιων οργανισμών.

4.Μήλος

Η Μήλος έχει πολλές παραλίες εξαιρετικής ομορφιάς. Κάθε παραλία που πρόκειται να επισκεπτεί κάποιος κάτα την διάρκεια του στο νησί θα δει πως είναι εντελώς διαφορετική από την άλλη και αυτός είναι ο λόγος που την κάνει να ξεχωρίζει όχι μόνο στις Κυκλάδες αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα λόγω των ιδιαίτερων πετρωμάτων που την περικλείουν. Πολλές είναι προσβάσιμες από την ξηρά, ενώ κάποιες άλλες είναι προσιτές μόνο από τη θάλασσα.

5. Ζάκυνθος

Εδώ θα βρείτε την πιο δημοφιλή παραλία της Ελλάδας, το Ναυάγιο. To Ναυάγιο, όπως αποκαλείται, της Ζακύνθου, είναι ένα ναυάγιο πλοίου που ξεβράστηκε σε μια απομονωμένη παραλία της Ζακύνθου, και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού. Το ναυάγιο συνέβη το 1980, όταν το πλοίο «Παναγιώτης» , το οποίο ανήκε σε έναν Κεφαλονίτη λανθασμένα υπήρχε η πληροφορία για πολλά χρόνια πως, μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, όπου θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο. Φυσικά, υπάρχουν δεκάδες πανέμορφες παραλίες όπως ο Άγιος Νικόλαος, οι Αλυκές, το Καλαμάκι κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση