GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Έλληνας που γλίτωσε στο παρά 5, στην τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία

Συγκλονισμένος μίλησε στο Cretapost, ο Ηρακλειώτης επιστήμονας Γιάννης Κουμπανάκης, που την τελευταία πενταετία ζει και δραστηριοποιείτ...


Συγκλονισμένος μίλησε στο Cretapost, ο Ηρακλειώτης επιστήμονας Γιάννης Κουμπανάκης, που την τελευταία πενταετία ζει και δραστηριοποιείται μόνιμα στην Κωνσταντινούπολη, για την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ».
Ο ίδιος αισθάνεται ότι «γλύτωσε από του χάρου τα δόντια» καθώς η πτήση του Κωνσταντινούπολη – Αθήνα είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Πόλης, λίγες μόλις ώρες πριν από την επίθεση αυτοκτονίας, την πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια την οποία οι τουρκικές αρχές αποδίδουν στο Ισλαμικό Κράτος.
«Αν η πτήση μου είχε περισσότερη καθυστέρηση» μας είπε χαρακτηριστικά «μπορεί αυτή τη στιγμή να μην μιλούσαμε».
Ο κ. Κουμπανάκης ταξίδευε με την πτήση της Aegean Κωνσταντινούπολη – Αθήνα, αλλά λόγω μιας μικρής καθυστέρησης, αναμενόμενης σε περιόδους αιχμής όπως αυτή που διανύουμε έφθασε στο «Ελ. Βενιζέλος» αργά το απόγευμα. Στη συνέχεια με άλλη πτήση έφθασε το βράδυ στο Ηράκλειο, όπου και πληροφορήθηκε την τρομοκρατική ενέργεια που είχε γίνει στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ», εκεί όπου βρισκόταν και ο ίδιος λίγες ώρες νωρίτερα!
«Αυτό το αίσθημα ότι μπορεί να ανά πάσα στιγμή να βρεθείς τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο προκαλεί τρόμο» λέει χαρακτηριστικά στο cretapost o Γιάννης Κουμπανάκης, πολιτικός επιστήμων, που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στην Κωνσταντινούπολη στον τομέα του τουρισμού.
Μιλώντας για τις συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώνονται στην Πόλη τονίζει ότι το κλίμα δεν είναι το ίδιο με εκείνο που είχε συναντήσει πριν από 5 χρόνια, όταν ερχόταν για πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη για μεταπτυχιακές σπουδές. «Αντιλαμβάνεσαι παντού μια παγωμάρα» μας λέει χαρακτηριστικά «γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν εκεί που περπατάς αμέριμνος ανατιναχθεί κάποιος δίπλα σου. Αυτός εξάλλου είναι και ο στόχος της τρομοκρατίας. Να μην αισθάνεσαι ποτέ ασφαλής. Όμως δεν γίνεται να μην ζεις. Δεν γίνεται να κυκλοφορείς με ανιχνευτή μετάλλων ή εκρηκτικών πάνω σου για να αποφύγεις το μοιραίο».
Το «Ατατούρκ» είναι από τα πιο καλά φυλασσόμενα αεροδρόμια του κόσμου
Μιλώντας για τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ», όπως τα έζησε ο ίδιος λίγες ώρες πριν από την τρομοκρατική επίθεση, ο κ. Κουμπανάκης επισημαίνει με έμφαση ότι το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι από τα πιο καλά φυλασσόμενα του κόσμου. Οι αυστηροί έλεγχοι δεν περιορίζονται μόνο στους ίδιους τους επιβάτες και στις αποσκευές τους στο check-in. Αυστηρότατος έλεγχος γίνεται, όπως μας διευκρίνισε, πριν ακόμη μπει κάποιος στο κύριο κτίριο του αεροδρομίου, με σύγχρονα scanners και προδιαγραφές που τηρούνται σχολαστικά.
Για το λόγο αυτό, προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως οι τρεις καμικάζι κατόρθωσαν να περάσουν τον έλεγχο και να προσεγγίσουν τον κυρίως χώρο του αεροδρομίου.
Όσο για τον αν μπορεί κανείς να αισθάνεται ασφαλής στα αεροδρόμια ο ίδιος μας λέει “από τη στιγμή που μπόρεσαν να χτυπήσουν το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, στην καρδιά της Ευρώπης, κανένα αεροδρόμιο δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση