GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίντεο: Ο ιμάμης διαβάζει το κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά, μετά από 85 χρόνια

Από σήμερα και μέχρι τις 7 Ιουλίου, η πρώτη πρωινή προσευχή του Ραμαζανιού διαβάζεται μέσα στην Αγιά Σοφιά, μετά από απόφαση του Ερντ...


Από σήμερα και μέχρι τις 7 Ιουλίου, η πρώτη πρωινή προσευχή του Ραμαζανιού διαβάζεται μέσα στην Αγιά Σοφιά, μετά από απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει το βυζαντινό μνημείο σε τζαμί, για όλη τη διάρκεια της μεγαλύτερης γιορτής των Μουσουλμάνων. 

Η πρώτη προσευχή διαβάστηκε σήμερα στις 2.00 τα ξημερώματα, παρουσία του γενικού γραμματέα θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας, ο οποίος δήλωσε υπερήφανος γι αυτή την ιστορική στιγμή. 

Η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε… τζαμί θα διαρκέσει για 30 ημέρες, από τις 6 Ιουνίου μέχρι και τις 7 Ιουλίου ενώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Daily Sabah, το κρατικό κανάλι θα αναμεταδίδει από την Αγιά Σοφιά το πρόγραμμα sahur, δηλαδή την πρωινή προσευχή πριν από τη νηστεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση