GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκθεση του Στέλιου Βασιλικού στο Ababa

Ο Στέλιος Βασιλικός εκθέτει 22 μικρά και μεγάλα έργα σε καμβά και χαρτί, εμπνευσμένα από τη θεατρική παράσταση "άκου ανθρωπάκο&quo...


Ο Στέλιος Βασιλικός εκθέτει 22 μικρά και μεγάλα έργα σε καμβά και χαρτί, εμπνευσμένα από τη θεατρική παράσταση "άκου ανθρωπάκο", στο πατάρι του Ababa στο Παγκράτι.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται ως tattoo artist. Το 2005 αποφοίτησε από τη σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης. Πρόκειται για έναν γνήσιο ολοκληρωμένο και με ανήσυχο πνεύμα street artist.

Στο πατάρι του Art Ababa μας παρουσιάζει έργα καθαρής ζωγραφικής. Έντονοι χρωματισμοί, δυνατά μοτίβα ανθρώπων και ανθρωπόμορφων μηχανών, άλλοτε ως δαίμονες και άλλοτε ως άγγελοι, χρησιμοποιούνται εντέχνως για να μας φανερώσει τον εσωτερικό του κόσμο. Εσωστρεφής και πολύ σεμνός ο ίδιος, μας αποκαλύπτει την αγωνία του, ξορκίζει και υμνεί τους φόβους του για να τους μετατρέψει σε ολοκληρωμένα έργα ζωγραφικής.

Τα πορτρέτα του πλαισιώνονται από μαύρο φόντο σαν να θέλει να καταπιεί τους ήρωες οι οποίοι αντιστέκονται σθεναρά σε μια προσπάθεια να κρατηθούν και να εξυψώσουν την ανθρώπινη φύση τους. Σε αυτή την προσπάθεια ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί με έξυπνο τρόπο καθαρά χρώματα, κόκκινα, κίτρινα μπλε και ώχρα σαν να θέλει να βοηθήσει τους ήρωες του σε αυτή τους την προσπάθεια.

Άνθρωποι μαριονέτες, οπλισμένοι, αυτόχειρες, δυστυχείς, πλανεμένοι, σαν να προσπαθούν να σπάσουν τα δεσμά τους προκαλούν έντονα συναισθήματα καθώς περιγράφουν το μαρτύριο του ανθρώπου.
Ο Στέλιος Βασιλικός είναι ένας νέος ταλαντούχος ζωγράφος με πολύ ευαίσθητη γραφή με πολύ καλή σπουδή στα χρώματα που ξέρει να εκφραστεί μέσα από τη ζωγραφική.
Info
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 05 Ιουνίου
Ababa Cafe, Τιμοθέου 3, Παγκράτι

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση