GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κολλημένοι» με την Εθνική Ελλάδος οι Antetokoubo

Αποκλειστική συνέντευξη στην κάμερα του euronews παραχώρησαν τα αδέρφια Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο. Μιλούν για την επιθυμία του...


Αποκλειστική συνέντευξη στην κάμερα του euronews παραχώρησαν τα αδέρφια Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο. Μιλούν για την επιθυμία τους να αγωνιστούν μαζί στην Εθνική Ελλάδος.
Οι «Antetokoubros», όπως αποκαλούνται, βρέθηκαν για μερικές ημέρες στην Ελλάδα και συμμετείχαν σε μια σειρά από αγώνες Street Basketball, με τον τελευταίο να διοργανώνεται την περασμένη Κυριακή στις σχολικές εγκαταστάσεις της Γκράβας. Εκεί έδωσαν το «παρών» χιλιάδες κόσμου. Δυο ημέρες μετά μίλησαν στο euronews, στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης, καθότι αποτελούν άλλωστε τους δύο πιο σημαντικούς πρεσβευτές του αθλήματος του μπάσκετ στο εξωτερικό.

«Κολλημένοι» με την Εθνική Ελλάδος οι Antetokoubros

  • «Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αγωνιστώ στο προολυμπιακό τουρνουά» λέει ο Γιάννης
  • «Αρνήθηκα την πρόσκληση της Νιγηρίας για να παίξω για την πατρίδα μου, την Ελλάδα» αποκαλύπτει ο Θανάσης
Την επιθυμία τους να αγωνιστούν στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ της Ελλάδας και μάλιστα ως… συμπαίκτες εξέφρασαν οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούμπο, μιλώντας στην κάμερα του euronews.
«Μακάρι να είμαι. Εγώ θέλω να είμαι. Έχω δηλώσει και παλιότερα ότι θέλω να είμαι, θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου να πείσω τους Μπακς να είμαι και μακάρι να πάμε καλά στο προολυμπιακό, είμαι δεν είμαι, και να μπορέσουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες», αναφέρει ο Γιάννης Αντετοκούμπο σε σχέση με το αν θα λάβει μέρος στο επικείμενο προ-ολυμπιακό τουρνουά με την φανέλα της Εθνικής.
Μάλιστα, στο σχόλιο του euronews ότι αυτή τη στιγμή είναι το μεγάλο όνομα της Ελλάδος, απαρνήθηκε τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό υποστηρίζοντας ότι «στην Εθνική δεν υπάρχει μεγάλο όνομα, είμαστε όλοι ένα» και απλά ο κάθε παίκτης αποτελεί μέρος της και είναι στρατιώτης της εθνικής προσπάθειας.
Την επιθυμία του όμως να κληθεί στην Εθνική Ελλάδος εξέφρασε και ο Θανάσης Αντετοκούμπο, ο οποίος αποκάλυψε στo euronews ότι αρνήθηκε την πρόσκληση της Νιγηρίας, παρόλο που το όνομά του περιλαμβάνεται στις κλήσεις της προεπιλογής της αφρικανικής χώρας για το προολυμπιακό τουρνουά.
«Ήμουν στην προεπιλογή της Εθνικής Νιγηρίας. Με καλέσανε. Είχαν το δικαίωμα, αφού δεν έχω παίξει ποτέ στην Εθνική Ελλάδος. Είχα ξεκαθαρίσει όμως μέσα στην χρονιά στον προπονητή της Νιγηρίας ότι θα είναι πολύ δύσκολο το να αγωνιστώ στην Εθνική Νιγηρίας γιατί έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, είμαι Έλληνας, ο αδερφός μου αγωνίζεται στην Εθνική Ελλάδος και θέλω να παίξουμε μαζί».
Μάλιστα, σε ερώτηση του euronews αν περιμένει αυτή η πρόσκληση στην Εθνική Ελλάδος να έρθει τώρα, ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά, ο Θανάσης Αντετοκούμπο απάντησε: «Μακάρι να με καλέσουν. Αν με καλέσουν, θα είμαι εκεί. Ο Θεός ξέρει. Εγώ θέλω να παίξω για την πατρίδα μου!».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση