GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ με το Athens Ledra...

Στη «βιτρίνα» τοποθετούν το Athens Ledra στη Λ. Συγγρού οι τράπεζες στις 2 Ιουλίου, οπότε και είναι προγραμματισμένος ο πλειστηριασμός απ...

Στη «βιτρίνα» τοποθετούν το Athens Ledra στη Λ. Συγγρού οι τράπεζες στις 2 Ιουλίου, οπότε και είναι προγραμματισμένος ο πλειστηριασμός από τις τράπεζες στις οποίες η επιχείρηση ΑΣΤΥ χρωστά πάνω από 33 εκατ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι το ξενοδοχείο έβαλε αιφνίδια λουκέτο προχθες, παρά το γεγονός ότι παρουσίαζε πληρότητα 100% και είχε αναλάβει και συνέδρια. Η αδυναμία καταβολής των οφειλών στο ΙΚΑ οδήγησε σε μπλοκάρισμα των λογαριασμών της εταιρείας και τελικά στην αναστολή λειτουργίας του. Οι εργαζόμενοι παραμένουν στο κτίριο και ξεκινούν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, όμως το μέλλον και για τους 150 μοιάζει δυσοίωνο, εκτός κι αν βρεθεί αγοραστής.

Εισαγγελική παρέμβαση ζητεί το Υπ. Εργασίας
Το Υπουργείο Εργασίας εξαπέλυσε χθες επίθεση κατά των διοικήσεων του Athens Ledra και της Πυρσός Security καθώς ζητά εισαγγελική παρέμβαση για τα "λουκέτα", τονίζοντας παράλληλα πως θα εξεταστούν άμεσα οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή εργαζομένων σε προγράμματα του ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:
"Τα νέα φαινόμενα λουκέτων στις προαναφερόμενες επιχειρήσεις, αναδεικνύουν περίτρανα το καθεστώς αυθαιρεσίας μέσα στο οποίο συναλλάσσεται μια σειρά από «επιχειρηματικές» δραστηριότητες στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια.Με πρόσχημα την «αντικειμενική» αδυναμία πληρωμής των δεδουλευμένων, λόγω υπερβολικών χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σήμερα 450 εργαζόμενοι (150+300) συνολικά προστέθηκαν στη «δεξαμενή» των ανέργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση