GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ακριβότερο γάλα και τα φθηνότερα τσιγάρα στην Ελλάδα

«Καίνε» βασικά είδη διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο, σύμφωνα με στοιχεία της eurostat, για το 2015 Στην Ελλάδα καταγράφονται οι υψηλότερ...


«Καίνε» βασικά είδη διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο, σύμφωνα με στοιχεία της eurostat, για το 2015
Στην Ελλάδα καταγράφονται οι υψηλότερες κατά 31% τιμές της Ευρώπης σε γάλα, τυροκομικά προϊόντα και αυγά , με μόνη πιο ακριβή χώρα σε αυτά τα είδη την Κύπρο.
Επίσης, στην Ελλάδα αρκετά ακριβότερα (κατά 17%) πωλούνται τα αλκοολούχα ποτά, ενώ «τσουχτερές», σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι επίσης οι τιμές σε ψωμί και δημητριακά (14% υψηλότερες).
Στα υπόλοιπα είδη διατροφής και στα μη αλκοολούχα ποτά η Ελλάδα βρίσκεται λίγο υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (κατά 4%).
Μόνο τα τσιγάρα, «συμφέρει» κανείς να αγοράζει στην Ελλάδα, καθώς είναι κατά 24% φθηνότερα από ότι στην Ευρώπη.
Όλα αυτά ενώ, τυπικά, η Ελλάδα καταγράφει εδώ και χρόνια αποπληθωρισμό, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές υποχωρούν.
Ωστόσο η πορεία αυτή, που επαναλήφθηκε και στα τελευταία στοιχεία της eurostat για το Μάιο, οφείλεται κυρίως στη φθηνότερη ενέργεια. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, οι τιμές στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 0,2%.
Σε ότι αφορά στην Κύπρο, εκτός από γάλα, τυροκομικά προϊόντα και αυγά (40% υψηλότερα), ακριβά πληρώνει επίσης ψωμί και δημητριακά (16% υψηλότερα).
Σύμφωνα με το Euronews, «πρωταθλήτρια» ακρίβειας στην Ευρώπη των 28 αναδεικνύεται η Δανία, όπου οι τιμές είναι κατά 145% σε σχέση με το μέσο όρο.
Αντίθετα, έναν Ευρωπαίο τον συμφέρει να ζει στην Πολωνία, που αποδεικνύεται η φθηνότερη σε τρόφιμα και ποτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση