GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ! ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΟΥΤΙΑ στα έσοδα (από ΦΠΑ κλπ) σε όλα τα νησιά...

Μεγάλη μείωση σημειώνουν τα έσοδα από φόρους και ειδικά από τον ΦΠΑ στα τουριστικά, κοσμοπολίτικα νησιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η υστέρ...

Μεγάλη μείωση σημειώνουν τα έσοδα από φόρους και ειδικά από τον ΦΠΑ στα τουριστικά, κοσμοπολίτικα νησιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η υστέρηση εισπράξεων από τις τουριστικές περιοχές της χώρας, που θεωρούνται και οι πιο «ανθεκτικές» στην κρίση, έσπασε όλα τα ρεκόρ.

Όπως αναφέρει το newmoney, o απολογισμός εσόδων από τον ΦΠΑ (που είναι το βαρόμετρο της αγοράς και της φοροδιαφυγής) από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο φέτος, δείχνει τεράστια υστέρηση στα προβλεπόμενα έσοδα, Συγκεκριμένα:

-62% στο ΦΠΑ η Μύκονος
-39% η Πάρος
-39% η Ρόδος
-39% η Ζάκυνθος
-39% η Λευκάδα
-37% η Σαντορίνη
-36% η Κως
-30% η Κέρκυρα
-22% η Κεφαλλονιά

Εντονες είναι οι ανησυχίες για τις διαστάσεις και τις επιπτώσεις του φαινομένου της άρνησης έκδοσης αποδείξεων από τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες όλης της χώρας.

Και αυτό παρότι (ξεκινώντας από τη Μύκονο) οι έλεγχοι των τελευταίων μηνών σημείωσαν μεγάλες επιτυχίες και έπιασαν «στα πράσα» δεκάδες επιχειρήσεις με ταμειακές μηχανές "μαϊμού" που εκδίδουν σκέτα "χαρτάκια", αντί για νόμιμες αποδείξεις. Αντιθέτως, η νέα νομοθεσία που προβλέπει εκμηδενισμό των προστίμων για όσους πιαστούν να μην κόβουν απόδειξη, το «ξεδόντιασμα» του ΣΔΟΕ και των προληπτικών ελέγχων στην αγορά, αλλά και η ανάγκη επιβίωσης απέναντι στη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης, έχουν οδηγήσει πολλούς επαγγελματίες να «απενεργοποιήσουν» τις ταμειακές μηχανές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση