GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απαγόρευση κυκλοφορίας επέβαλλε η Τουρκία στο Ντιγιάρμπακιρ

Η Τουρκία επέβαλε σήμερα καθεστώς 24ωρου στρατιωτικού νόμου στις αγροτικές περιοχές γύρω από την πόλη Ντιγιάρμπακιρ στα νοτιοανατολικ...


Η Τουρκία επέβαλε σήμερα καθεστώς 24ωρου στρατιωτικού νόμου στις αγροτικές περιοχές γύρω από την πόλη Ντιγιάρμπακιρ στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Η εξέλιξη αυτή, σημειώνεται καθώς αναμένεται η διεξαγωγή προγραμματισμένης στρατιωτικής επιχείρησης κατά Κούρδων μαχητών που δρουν στην περιοχή, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

Ο στρατιωτικός νόμος επιβλήθηκε μία ημέρα μετά τον τερματισμό των επιχειρήσεων των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας κατά του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στην πόλη Νουσαϊμπίν κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αλλά και στην πόλη Σιρνάκ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, κυρίως μαχητές του PKK έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια των τρίμηνων ταραχών που έχουν ξεσπάσει στις περιοχές αυτές, σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

«Η [εναντίον του ΡΚΚ] επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Lice ... προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και να αποτραπεί [όσο είναι δυνατόν] η ζημιά προς τον άμαχο πληθυσμό, από τις 4 Ιουνίου, 2016 10.30 [07.30 GMT] απαγορεύεται να βγείτε έξω στην περιοχή της επιχείρησης, μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης"ανέφερε η δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση