GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το "ευχαριστώ" της οικογένειας του άτυχου Βασίλη που χάθηκε στο Βουραϊκό

Από το προσωπικό προφίλ του Γιάννη Δρουγούτη, που ήταν μέλος της παρέας του άτυχου 9χρονου Βασίλη Σκανδάλη που έχασε τη ζωή του στη γέφ...


Από το προσωπικό προφίλ του Γιάννη Δρουγούτη, που ήταν μέλος της παρέας του άτυχου 9χρονου Βασίλη Σκανδάλη που έχασε τη ζωή του στη γέφυρα του Βουραϊκού στη θέση "Σιφώνι", αντιγράφουμε το εξής ευχαριστήριο:
"Στην επιχείρηση ανεύρεσης του μικρού Βασίλη την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 συμμετείχαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που έπεσαν στα παγωμένα νερά του Βουραϊκού, η 6η ΕΜΑΚ Πατρών, δύτες της 1ης ΕΜΑΚ Αθηνών, πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καθώς επίσης και το Λιμενικό Σώμα Αιγίου, που με σκάφος ερευνούσε τις εκβολές του ποταμού στον Κορινθιακό κόλπο.
Επικεφαλής της επιχείρησης τέθηκε ο Υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος κος Νικόλαος Νικολακόπουλος ενώ διατέθηκε άμεσα για τις ανάγκες της επιχείρησης συρμός του οδοντωτού για την μεταφορά εξοπλισμού και ανδρών στο σημείο του τραγικού συμβάντος. Έζησα από κοντά όλη την επιχείρηση των ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος διαπιστώνοντας την αυταπάρνησή τους και τους κινδύνους που αντιμετώπισαν, κυρίως όμως την άοκνη και υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν ο καθένας προσωπικά αλλά και ως ομάδα για να προσεγγίσουν με κάθε τρόπο το παιδί.

Επιθυμία των γονιών του Βασιλάκη ήταν να μεταφέρω τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους προς όλους αυτούς που κατάφεραν κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες και με κίνδυνο τη ζωή τους να βρουν και να ανασύρουν το αγγελούδι τους, ώστε να έχουν την ευκαιρία να το αγκαλιάσουν για τελευταία φορά πριν ανοίξει τις φτερούγες του για τους ουρανούς.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Διοικητή της Πυροσβεστικής του Νομού Αχαΐας κο Νικόλαο Ρουμελιώτη και την Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου κα Ευφροσύνη Λαλιώτη, οι οποίοι επιδεικνύοντας εξαιρετική ευαισθησία, με ενημέρωναν αδιάλειπτα για την πορεία των ερευνών.

Τέλος, εύχομαι σε όλους αυτούς τους άνδρες και τις γυναίκες που σε πείσμα των καιρών αναδεικνύουν με τον πιο συγκινητικό τρόπο το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής, ο Βασιλάκης να είναι το τελευταίο τραγικό συμβάν που θα κληθούν ποτέ να αντιμετωπίσουν.

Με απεριόριστο σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς όλους αυτούς τους ανθρώπους,
Η οικογένεια του Βασίλη και ο υπογράφων το κείμενο, Γιάννης Δρουγούτης"
Πηγή: filodimos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση